zostawił mnie dla innej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » zostawił mnie dla innej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez KasiaAsia95 (2022-06-07 17:47:20)

Temat: zostawił mnie dla innej

Cześć, nie mam żadnej bliskiej przyjaciółki, wiec postanowiłam napisać tutaj.
Byłam w związku 4 lata.

3 lata temu przenieśliśmy się za granicę a raczej on zaczął tam pracę, a ja z racji możliwości pracy gdziekolwiek chce, ruszyłam za nim po 2 miesiącach. Zostawiłam dla niego praktycznie wszystko.Okazało się wówczas, że nie do końca był w porządku gdy tam pojechał- dużo imprezował itd. Wytłumaczyliśmy sobie wszystko, pojawiły się plany związane ze ślubem, dzieckiem...

Wróciłam do Polski 2 miesiące temu, bo miałam coś do załatwienia. Na początku pisał do mnie, dzwonił. Z tygodnia na tydzień rozmawialiśmy coraz mniej. Pytałam czy nie ma tam kogoś, ale zapewniał, że nie. Intuicja mi podpowiadała dobrze- wczoraj odkryłam, że spotyka sie praktycznie codziennie z jakąś dziewczyną, ostatnio byli większą grupą znajomych na wycieczce. NIE ROZUMIEM TEGO. Nie koczowałabym pod mieszkaniem, nie rozbijała namiotu pod blokiem. Wystarczyło powiedzieć.

Jestem bardzo rozczarowana, bo poświeciłam dla niego naprawdę dużo a on mnie tak potraktował. Nie potrafię sobie z tym poradzić. Pytałam oczywiście od razu o tę dziewczynę- kolezanka. Ma ponoć narzeczonego, którego nigdzie nawet nie widać. Wszędzie wychodzą razem, wspólne przejażdżki.
A on? Zero wytłumaczenia, jedyne co otrzymalam w wiadomości od niego "to koleżanka, nie przesadzaj, co w tym złego". Sam miał problem gdy kiedyś wyszłam z kolegą z liceum na domówkę do znajomych. A tu?
Dziewczyny jak się pozbierac? Pracuję z domu, zaczął się czerwiec i jak na złość do końca sierpnia mam dosyć luźno.
Napisałam mu dzisiaj żeby odesłał mi rzeczy, bo nie chce go widzieć "uspokój się, nie przeżywaj". To jego podejście jeszcze bardziej mnie rozczarowało. On szczęśliwy wychodzi codziennie gdzieś na kolacyjki, nie kolacyjki, a ja nie mam nawet z kim, bo wszystkie koleżanki się porozjeżdżały.
Jak żyć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zostawił mnie dla innej
KasiaAsia95 napisał/a:

Cześć, nie mam żadnej bliskiej przyjaciółki, wiec postanowiłam napisać tutaj.
Byłam w związku 4 lata.

"to koleżanka, nie przesadzaj, co w tym złego"

"uspokój się, nie przeżywaj"

Zostaw go, ratuj się - zostaw go i zapomnij.

Te dwa teksty które przytoczyłaś - to klasyk manipulacji.

https://kobiecystyl.pl/manipulacja-w-zw … ia-bronic/

Czas to najcenniejsze co posiadasz. Nie marnuj go na tę osobę.

3

Odp: zostawił mnie dla innej

Byłam w związku ponad 2,5 roku. Od początku starał się o mnie. Przychodził do mnie, zapraszał na wspólne wyjścia itp. Ja cały czas strałam się trzymać dystans. Nie sądziłam, że może być to coś poważnego.
Dzięki jego wytrwałości zaczęłam mu ufać i się w nim zakochiwać. Od początku związku uczył się angielskiego, żeby móc że mną porozmawiać, troszczył się o mnie,  szybko pochwalił się mną swoim rodzicom oraz zabrał mnie do wojego domu, czego nigdy wcześniej nie zrobił z żadną dziewczyną.
Mieszkaliśmy ze sobą niemal od początku. Niestety wydawał za dużo pieniędzy, później cały czas musieliśmy pożyczać od znajomych, dużo kłamał. Kiedy już miałam dość i powiedziałam, że musimy w końcu coś odkładać i myśleć o przyszłości, on się ze mną zgadzał. Niestety po następnej wypłacie znów zaczął wymyślać, co musi znowu zmienić lub kupić.Zapominał o swoich obietnicach.
Zaczęliśmy się dużo kłócić, czego skutkiem była jego zdrada. Odszedł do innej zostawiając mnie z długami, obwiniając mnie o rozpad związku i opowiadając kłamstwa na mój temat. Zaczął realizować z nią moje plany, pomysły(skopiował to czego ja zawsze chciałam).Jeździli w te miejsce, które ja miałam w planach z nim. To co ustalaliśmy, co chcieliśmy zmienić i wszytkie obietnice, których nie dotrzymał , zrealizował z nią.
Po jakimś czasie powiedział mi, że nigdy nie będzie szczęśliwy, bo tylko mnie kocha. Zdradzał ją ze mną. Po nie całym roku z nią planuje ślub i za 2 miesiące urodzi się mu dziecko. Dzisiaj znów był u mnie (seks), powiedział, że już nie będziemy razem pracować i że już się więcej nie zobaczymy przy czym się uśmiechnął.
Ja nadal go kocham i przez ten cały czas dawał mi też nadzieje. Teraz nie wiem czy byłam jego zabawka czy coś do mnie czuje. Czy to zwykły oszust czy on się pogubił?

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » zostawił mnie dla innej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024