DDA alkoholizm rodzica - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: DDA alkoholizm rodzica

Pochodzę z Gdańska. Chcę porady. Osoba o której teraz piszę jest alkoholikiem z powodu stresu związanego z wszczesniejszym byciem w związku z alkoholikiem. Osoba ta nie wybrarze się na odwyk ani nie pójdzie na oddział dzienny na terapię uzależnień ( z powodu pracy) ani nie chce za bardzo pójść na spotkania AA. Samej też nie uda jej się wyrzucić alkoholu z życia. Prowadzilem już z nią rozmowy na  temat jak to na mnie wpływa, a także jak to wpływa na moje młodsze rodzeństwo. Wie też i w końcu przyznaje się do swojego alkoholictwa, ale i tak okłamuje mnie i chowa alkohol. Wiem że takie zwykłe zmuszanie nic nie zmieni. Mówi że chce wyjść od nałogu, ale nie wiem czy mówi prawdę. Nie wiem rowniez co mam robić, martwię się o nią i moje rodzeństwo i samemu również nie potrafię się odciąć od tego. Czy popchnąć ją w stronę wszywki alkoholowej? Czy jakbym popchnął ją w stronę wizyt u psychologa to da się tak odejść od nałogu, nie wiem wizytami raz w tygodniu (psychoterapia)? Myślę także nad chodzeniem na terapię rodzinne. Polecacie może jakieś grupy wsparcia (dda, dla młodzieży, bądź dla alkoholików)? Co mogę zrobić, jakieś porady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: DDA alkoholizm rodzica

Nic nie możesz zrobić biedaku.
Pozwól tej osobie zapić się, aż osiągnie totalne dno i albo wygrzebie się z tego dla własnego dobra, albo dalej będzie chlala.
Ty natomiast licz lata do pełnoletności i już teraz organizuj sobie ewakuację z tego domu.
Nie zrobisz po prostu nic.

3

Najszybciej to się można stać współuzależnionym. Jedyna opcja to ośrodek odwykowy, najlepiej prywatny.

4

Dokładnie, jeśli osona uzaleznione nie chce się wyleczyć, nikt nie może leczyć się za nią

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024