Potrzebuje rady - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Potrzebuje rady

Witam

Mam 22 lata z moją dziewczyną znamy się od gimnazjum i od 5 lat byliśmy szczęśliwą parą. W zeszłym roku musiałem wyjechać do pracy za granice(miałem parę problemów finansowych),wracałem jak tylko mogłem i niestety nie było to za często, wiem, że ona przez takie życie cierpiała bo tęskniła jednak zawsze jak wracałem to była uradowana. Wszystko zmieniło się w połowie grudnia stała się chłodna i obojętna, napisała mi wtedy jak się z tym wszystkim czuje. Jak wróciłem to nawet nie było żadnej bliskości między nami jakby było jej wszystko jedno. W styczniu oznajmiła mi, że to wszystko ją za bardzo przytłacza i prze to, że tęskni włączył jej się mechanizm obronny i od dłuższego czasu się wypalała aż się wypaliła nie mówiąc mi o tym. Jakbym o tym wiedział to bym przyjechał. Przechodząc do sedna po tym tekście założyłem tindera(nawet go nie używałem) wcześniej będąc z nią umówiony na rozmowe w cztery oczy przy kawie, napiała mi później wiadomość, że po co chcę się spotykać skoro mam tindera wyjaśniłem jej, że go nawet nie używałem i się spotkaliśmy. Okazało się, że dostała zdjęcie mojego konta od koleżanki i powiedziała, że wtedy coś poczuła ale nie chce dawać mi nadziei i potrzebuje przerwy bo sama nie czego chce i czego ode mnie oczekuje. Na razie nie odzywam się do niej przyjeżdżam do niej pod koniec lutego i mamy porozmawiać czego bardzo się obawiam bo ja ją poprostu kocham.

Pytanie mam się na coś łudzić czy już przygotować się na rozstanie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Potrzebuje rady

O to byś musiał zapytać wróżki...

Jeśli zdecydujecie się na powrót do siebie musisz wrócić też do kraju i tu podjąć pracę.
Dalej ten związek na odległość nie ma szans na przetrwanie.
Dlatego jeśli masz zamiar dalej pracować na wyjeździe, to zerwijcie na dobre.

Jest też prawdopodobieństwo, że poznała kogoś, stąd ta zmiana w uczuciach.

Musisz poczekać do spotkania, żeby sobie wszystko wyjaśnić.

3

Ja tego nie rozumiem: po prostu ja kochasz, a na wieść o pierwszych kłopotach, zakładasz konto na Tinderze, chociaż wcale nie zamierzasz z niego korzystać. Pokrętna logika.

4

Dziewczyna skupia się na sobie. Ja wiem, że uczucie osamotnienia jest bardzo przygnębiające, ale związek to nie same dobre i szczęśliwe dni. Są problemy, które należy wspólnie omawiać, wspólnie rozwiązywać. Związek to wzajemne wsparcie, pewnego rodzaju poświęcenie, nawet kosztem siebie.
Uspokój emocje. Nie jestem za rozwiązaniami typu "odpocznijmy od siebie" i nie do końca rozumiem, dlaczego przesuwacie tę rozmowę. Co zmieni tutaj czas? Twoja dziewczyna będzie bardziej pogrążać się w samotności i winić Cię za rozpad związku. Bo wyjechałeś... "Coś poczuła"? To zapach braku szacunku do drugiego człowieka i niezdecydowania. Boi się zerwać, manipuluje, daje Ci nadzieję. Nie daj się wkręcać w takie gierki. Weź sprawę w swoje ręce i porozmawiaj z nią o całej sytuacji.

5

Pisałem z nią to napisała mi, że musi odpocząć psychicznie bo ją to teraz przytłacza a nie pomaga i chce na razie spokoju. Wcześniej mieliśmy już jedną przerwę i ona wyszła nam bo poprostu potrzebowaliśmy chwile dla samych siebie i spojrzeliśmy na problem z innej perspektywy i go naprawiliśmy.

6

A i jeszcze mi powiedziała, że wie ile ona dla mnie znaczy. Niestety aktualnie nie mogę przyjechać leżę w łóżku covid te sprawy, i jak ona się o tym dowiedziała to jakoś zaczęliśmy pisać aż w końcu temat zszedł na to jej wypalenie i wszystko ucichło.

7

Jeszcze jedno w tym roku idę na studia więc tak czy siak wracam do polski i ona o tym wie

8

Janek22 napisał/a:

Pisałem z nią to napisała mi, że musi odpocząć psychicznie bo ją to teraz przytłacza a nie pomaga i chce na razie spokoju. Wcześniej mieliśmy już jedną przerwę i ona wyszła nam bo poprostu potrzebowaliśmy chwile dla samych siebie i spojrzeliśmy na problem z innej perspektywy i go naprawiliśmy.

No właśnie nie wyszła Wam ta przerwa skoro teraz pojawia się potrzeba kolejnej.
Każda taka przerwa to tylko odwlekanie rozstania w czasie.

Bo jak sobie to wyobrażasz? Macie dziecko i ona jedzie sobie na tydzień z dzieckiem do rodziców i nie daje znaku życia, bo musi odpocząć psychicznie? Planujecie wakacje i kminisz czy akurat będzie przerwa czy uda się pojechać?
No w normalnych związkach to tak nie wygląda.

9

Lady Loka napisał/a:

No w normalnych związkach to tak nie wygląda.

Dokładnie. Związek się wypala, albo już się wypalił. Dlaczego? Zwłaszcza dziewczyna, nie chce przejść do etapu, gdy kończy się sielanka, chodzenie za rączki, a pojawiają się trudności życiowe. A jesteście tylko wy oboje. A co będzie, gdy pojawi się dziecko? A co będzie pojawią się trudności ze zdrowiem, pracą, kredytem na mieszkanie itd.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024