Temat: Jakie perfumy?

Witam.
Kobieta używa jak dotąd
Dolcze Gabana Light Blue
Burberry Week end
I jakieś Incanto.

Co byście poleciły innego?

Dzieki

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie perfumy?

jak to Ty będziesz ją wąchać, to moze jednak poszukaj czegoś w perfumerii z poradą sprzedawczyni? smile

3

Ela210 napisał/a:

jak to Ty będziesz ją wąchać, to moze jednak poszukaj czegoś w perfumerii z poradą sprzedawczyni? smile

Jednak wolałbym się poradzić, kogoś niezaangażowanego.

4

A te jej sie sprawdzily i jej sie podobaja czy nie?

5

Chcesz się popisać, że stać Cię na drogie perfumy ? Z zapachami jest tak, że to sprawa bardzo indywidualna i nie ma co zgadywać. Więc jeśli nie zależy Ci, że te drogie perfumy będą potem stały nieużywane w toaletce, to możesz w sumie kupić co Ci pani w sklepie poleci. Wyjdzie na to samo.

Lepiej zmień pomysł na prezent, albo zrób dokładny wywiad wśród jej przyjaciółek, koleżanek, a nie tutaj na forum.

6

Poleciłabym zapytać ją o to, które jeszcze się jej podobają.

7 Ostatnio edytowany przez marco15 (2021-02-01 16:29:49)

Lady Loka napisał/a:

Misinx napisał/a:

Lepiej zmień pomysł na prezent, albo zrób dokładny wywiad wśród jej przyjaciółek, koleżanek, a nie tutaj na forum.

Używa więc się chyba podobają. Chodzi oto żeby sprawić co innego w podobnym stylu.
Dolce Gabana były polecone przez jedną z koleżenke, na podstawie zawartości półki, ale teraz nie mam już kontaktu,.

IsaBella77 napisał/a:

No właśnie tego chciałbym uniknąć wink

8

marco15 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Misinx napisał/a:

Używa więc się chyba podobają. Chodzi oto żeby sprawić co innego w podobnym stylu.
Dolce Gabana były polecone przez jedną z koleżenke, na podstawie zawartości półki, ale teraz nie mam już kontaktu,.

IsaBella77 napisał/a:

No właśnie tego chciałbym uniknąć wink

Skoro jej sie podobaja te, ktorych uzywa, to po co je zmieniac? Kup jej te, ktorych uzywa:)

Wbrew pozorom perfumy nie sa czyms, co powinno sie tak co chwile zmieniac. Jak juz znalazla swoj zapach to po co uszczesliwiac na sile?

Ja to zawsze mam problem jak zmieniam zapach, a wiekszosc ubran juz zdazyla na maxa przesiaknac starym i robi sie tak malo przyjemnie.

9 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-01 17:24:07)

Widac że ta dziewczyna lubi perfumy i ma ich parę więc nie przywiązuje się latami do tych samych. Pewnie ucieszyłaby się z nowych.
Ja tak mam i ucieszulabym się pod warunkiem że będą w moim stylu.
Ale autor wymienił akurat te zapachy które mi akurat nie leżą więc nie będę doradzać swoich faworytów.
Ekspedientka w Douglas czy Sephora zapyta co lubi dziewczyna i doradzi Ci coś w podobnym stylu. Duża szansa że trafi bo się na tym zna.
Dziewczyny lubią albo niebieskie zielone zapachy   Albo czerwono złote slodkie.
Te będą z tych niebieskich raczej.
Coś na pewno nowego fajnego wyszło teraz. .
Kenzo ma wiele zapachów lekkich. Ja takie lubię ewentualnie w lecie.

10

Ela210 napisał/a:

Czy to chodzi o kolor flakona?
I jak podam zestaw, który podałem, to czy kompetentna sklepowa powinna mi niebieskie zaproponować?

11

marco15 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Czy to chodzi o kolor flakona?
I jak podam zestaw, który podałem, to czy kompetentna sklepowa powinna mi niebieskie zaproponować?

Tak, te babki generalnie powinny znać się na nutach i wiedzieć które perfumy pachną "podobnie" (ale raczej w takich perfumeriach typu douglas czy sephora, w rossmanie czy hebe jest gorzej).

Kolory flakonów to nie jest jakaś sztywna reguła ale bywa, że tak np. kolor wody w przeźroczystej butelce świadczy o jakimś tam typie zapachu.

12

Od 25 lat uzywam Red Door od Elisabeth Arden. Dostepne w internecie. Dostaje duzo komplementow, kiedys kobieta zapytala mnie w kolejce do kasy, czym pachne, zapisala sobie nazwe...Uwielbiam, nic innego mi sie nie podoba.

13

Ja uwielbiam Cloud Ariany Grande.

14

Sprawdż jakie dokładnie nuty zapachowe mają te perfumy i poszukaj podobnych. Niektóre drogerie online (chociazby Notino) umożliwiają przeglądanie oferty perfum właśnie po nutach zapachowych. Moim zdaniem to najlepsza opcja jak chcesz szukać nieco innych perfumów, ale z podobnego obszaru.