kilka pytań do tych, którzy codziennie używają balsamów do ciała - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » kilka pytań do tych, którzy codziennie używają balsamów do ciała

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: kilka pytań do tych, którzy codziennie używają balsamów do ciała

Jakiego balsamu używasz? Ile używasz na aplikację? Używam Aveeno i pompki na kończynę, ale wydaje mi się, że to nie wystarczy. Zastanawiałem się tylko, ile używają inni. Z góry dziękuję!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kilka pytań do tych, którzy codziennie używają balsamów do ciała
asianbels74 napisał/a:

Jakiego balsamu używasz? Ile używasz na aplikację? Używam Aveeno i pompki na kończynę, ale wydaje mi się, że to nie wystarczy. Zastanawiałem się tylko, ile używają inni. Z góry dziękuję!

Nie patrz na to, ile używają inni tylko na to, ile Ty potrzebujesz.
Jeżeli nie jesteś potem tłusta i lepiąca się i widzisz, że skóra to wchłania, to używaj. Jak będziesz widzieć, że się nie wchłania, to zmniejsz ilość. Jak czujesz, że masz wysuszoną skórę to używaj więcej.

3

Odp: kilka pytań do tych, którzy codziennie używają balsamów do ciała
asianbels74 napisał/a:

Co do ilości używania- pamiętaj, że każdy ma inną skórę, ona bywa w różnej kondycji więc takie odpowiedzi w niczym nie pomogą. A nawilżanie to nie to samo co natłuszczanie.

Co do pytania jakiego ja balsamu używam- tego, który sobie sama przygotowuję. W Internecie jest sporo przepisów, ale ja klasycznie:
- 59 ml wody destylowanej
– 7 g wosku pszczelego
– 5 kropli witaminy E
– 7 kropli olejku różanego (co kto lubi)
– 59 ml oliwy z oliwek
Czasem dodawałam aloes, ale konsystencja już wtedy nie ta.

A przede wszystkim- jak będziesz też nawadniać skórę od wewnątrz np. pijąc odpowiednią ilość wody plus się suplementować np. olejem z wiesiołka lub lnianym czy koenzymem Q10, to i jedna pompka balsamu Ci wystarczy.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » kilka pytań do tych, którzy codziennie używają balsamów do ciała

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024