Jakiego balsamu używasz? Ile używasz na aplikację? Używam Aveeno i pompki na kończynę, ale wydaje mi się, że to nie wystarczy. Zastanawiałem się tylko, ile używają inni. Z góry dziękuję!
Jakiego balsamu używasz? Ile używasz na aplikację? Używam Aveeno i pompki na kończynę, ale wydaje mi się, że to nie wystarczy. Zastanawiałem się tylko, ile używają inni. Z góry dziękuję!
Nie patrz na to, ile używają inni tylko na to, ile Ty potrzebujesz.
Jeżeli nie jesteś potem tłusta i lepiąca się i widzisz, że skóra to wchłania, to używaj. Jak będziesz widzieć, że się nie wchłania, to zmniejsz ilość. Jak czujesz, że masz wysuszoną skórę to używaj więcej.
Co do ilości używania- pamiętaj, że każdy ma inną skórę, ona bywa w różnej kondycji więc takie odpowiedzi w niczym nie pomogą. A nawilżanie to nie to samo co natłuszczanie.
Co do pytania jakiego ja balsamu używam- tego, który sobie sama przygotowuję. W Internecie jest sporo przepisów, ale ja klasycznie:
- 59 ml wody destylowanej
– 7 g wosku pszczelego
– 5 kropli witaminy E
– 7 kropli olejku różanego (co kto lubi)
– 59 ml oliwy z oliwek
Czasem dodawałam aloes, ale konsystencja już wtedy nie ta.
A przede wszystkim- jak będziesz też nawadniać skórę od wewnątrz np. pijąc odpowiednią ilość wody plus się suplementować np. olejem z wiesiołka lub lnianym czy koenzymem Q10, to i jedna pompka balsamu Ci wystarczy.