Ja, on i jego ex - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez cathyp (2020-12-03 12:55:28)

Temat: Ja, on i jego ex

Hej,
Poznalam chlopaka w marcu tego roku. Poznalismy sie na jednej z aplikacji randkowych i bardzo szybko zdecydowalismy sie randkowac na wylacznosc. Wszystko rozwijalo sie w miare dobrze, ale caly czas mialam wrazenie ze on wciaz czuje cos do swojej ex. Oni byli ze soba ponad 4 lata, mieszkali razem i rozstali sie w lutym 2019 (my poznalismy sie w marcu 2020). Wiem ze bardzo to przezywal, ale jak mi powiedzial nie widzial swojej przyszlosci z nia i dlatego zdecydowal sie na rozstanie. Podczas naszych kilku miesiecy razem dosc czesto o niej wspominal, ale nigdy w sposob negatywny, zawsze z szacunki etc. Na poczatku zwiazku zapytal czy mam kontakt z moim ex odpowiedzialam ze nie, na co on odpowiedzial ze on tez nie ma.
we wrzesniu czulam ze cos jest nie tak, zaczelam byc troche zazdrosna (normalnie raczej nie jestem) i czulam ze cos jest na rzeczy. Jakos w tym czasie wysylal cos do mnie na whatsappie i zobaczylam ze ostatnia rozmowa byla... z jego ex. Zamurowalo mnie ale nic nie powiedzialam.
Kilka dni pozniej znow mi cos wysylal i te wiadomosci zniknely, czyli skasowal. Pierwsza mysl: co chcial ukryc i czemu kasuje wiadomosci? Oczywiscie nie chcial zebym je zobaczyla..
Wiem ze zle zrobilam ale zobaczylam co bylo w tych wiadomosciach (byly w archiwum). Wiem ze nie powinnam tego robic ale watek nie o tym wiec prosze nie osadzajcie.

No wiec my zazwyczaj spotykalismy sie w piatki wieczorem, ale w jeden piatek we wrzesniu mialam urodziny kolezanki i powiedzialam mu ze sie nie spotkamy. I wlasnie w ten piatek on napisal do swojej ex co u niej etc. Zaczeli wymieniac wiadomosci tego dnia, nic specjalnego, po czym on napisal ze myslal o niej przez ostatnie kilka dni i ze fajnie byloby sie spotkac. Zaczeli ustalac gdzie sie spotkaja tego dnia (kiedy on wiedzial dokladnie ze ja bede na urodzinach). Mieli isc na kolacje on kazal jej wybrac miejsce ale pozniej napisal kolejna wiadomosc ze kolacja to chyba zly pomysl bo on sie z kims spotyka ale chcialby isc na kawe i na spacer. Ona w koncu odpisala ze w sumie to bez sensu i lepiej zeby zostawili to jak jest bo ona nie chce przyjazni z ex...

Troche mnie to zamurowalo. Przede wszystkim to on do niej napisal. On chcial sie spotkac. Gdyby ta dziewczyna sie zgodzila to na pewno by poszli na ta kawe (a moze i cos wiecej?). Niby wspomnial jej o mnie, ale czemu mi nie powiedzial otwarcie ze planuje sie spotkac z ex? I zaplanowal to dokladnie w wieczor kiedy wiedzial ze ja bede w innym rejonie miasta. Nie wiem zupelnie co mam z tym zrobic...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-12-03 19:42:28)

Odp: Ja, on i jego ex

chyba zapytałabym wprost czy byłą ma jeszcze w głowie, czy sie z nia kontaktuje. Wysłuchała.
Jak skłamie to podziękowałabym za  wspólny czas. wg mnie żaden związek na kłamstwach oparty nie rokuje.
dlaczego nie mógł iść na urodziny koleżanki z Tobą?

3

Ja chyba też bym zapytała wprost. Jak skłamie to wiadomo. Jak powie prawde to tez bym sie zaczela zastanawiac - nie chcialabym byc z kims kto mnie nie kocha i mysli o swojej ex hmm

4

Byłam kiedyś w bardzo podobnej sytuacji. Pytałam, ale szczerej odpowiedzi nie uzyskałam. Co więcej planowaliśmy ślub, nawet już gości zaczęliśmy zapraszać. Po czym nagle z godziny na godzinę się wprowadził. Po czasie dowiedziałam się że po jednym spotkaniu że swoją byłą podjął taką decyzję. A ja bylam okłamywana ponad 4 lata.
Nie twierdzę że to samo spotka autorkę, ale po prostu bądź ostrożna. Czasami ta nasza intuicja dobrze podpowiada.

5 Ostatnio edytowany przez prego (2020-12-05 13:19:00)

Nie rozumiem co niby ma dać taka rozmowa? Przecież ona jemu nie ufa, a on ciągle myśli o byłej. Przyszłości to żadnej nie ma.

6

Możesz  jak dziewczyny wyżej radzą ,  porozmawiać tzn. zapytać tak,  aby musiał albo uczciwie przyznać się albo skłamać,   zrób to dla porządku, jesteś młoda warto przećwiczyć trudne rozmowy i nauczyć się tego,  Twoja sytuacja moim zdaniem nie rokuje dobrze, znacie się krótko i jest to taki czas że jego uwaga, zainteresowanie powinno być nakierowane na Ciebie -  a niestety nie jest,  no i co będziesz zabiegać teraz o jego zaangażowanie ?  no chyba nie !
               Bądźmy szczerzy  on nie bardzo wie czego chce a to już wystarczy na tę sytuację aby się ewakuować z tego' związku 'bo i też na co czekać ? na ślub, dziecko i osiem lat małżeństwa ?

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024