Czy mogę być w ciąży ? Proszę o pomoc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy mogę być w ciąży ? Proszę o pomoc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czy mogę być w ciąży ? Proszę o pomoc

Hej dziewczyny . Nazywam się Ewelina i mam 19 lat . Od niedawna sypiam z narzeczonym i mam pewien problem. Kochałam się z narzeczonym ostatni raz 31 października ( dodam że to był dzień płodny tuż przed owulacja ) . Nie mam objawów ciąży ale okres powinnam dostać 16 listopada . Zrobiłam dziś 17 listopada test ciążowy dwa razy i wyszła taka słaba kreska ledwo widoczna . Czy mogę być w ciąży ? I czy powtórzyć za kilka dni test ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mogę być w ciąży ? Proszę o pomoc
Ewelisia napisał/a:

Hej dziewczyny . Nazywam się Ewelina i mam 19 lat . Od niedawna sypiam z narzeczonym i mam pewien problem. Kochałam się z narzeczonym ostatni raz 31 października ( dodam że to był dzień płodny tuż przed owulacja ) . Nie mam objawów ciąży ale okres powinnam dostać 16 listopada . Zrobiłam dziś 17 listopada test ciążowy dwa razy i wyszła taka słaba kreska ledwo widoczna . Czy mogę być w ciąży ? I czy powtórzyć za kilka dni test ?

Tak, możesz być w ciąży.
Powtórz test za kilka dni.

A zabezpieczyliście się w ogóle?

3

Cyngli napisał/a:
Ewelisia napisał/a:

Tak, możesz być w ciąży.

Znaczy ja biorę tabletki . Ale wiem że to nie daje 100% pewności . Na obu testach mam dwie jasne kreski . Na początku myślałam że tylko mi się wydaje . Trochę bolą mnie piersi ale myślałam że to objaw przed okresem

4

Ewelisia napisał/a:
Cyngli napisał/a:
Ewelisia napisał/a:

Tak, możesz być w ciąży.

Znaczy ja biorę tabletki . Ale wiem że to nie daje 100% pewności . Na obu testach mam dwie jasne kreski . Na początku myślałam że tylko mi się wydaje . Trochę bolą mnie piersi ale myślałam że to objaw przed okresem

Jak bierzesz tabletki, to prawdopodobieństwo ciąży jest znikome.
Brałaś ostatnio jakieś leki, które osłabiają działanie pigułek? Miałaś wymioty, biegunkę?
Jeśli nie, to przypuszczam, że w żadnej ciąży nie jesteś.

Poza tym, jeśli bierzesz pigułki, to nie masz okresu, tylko krwawienie z odstawienia. Idź do ginekologa, może to jakieś wahania hormonalne.

5

Cyngli napisał/a:
Ewelisia napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Tak, możesz być w ciąży.

Znaczny ja biorę tabletki . Ale wiem że to nie daje 100% pewności . Na obu testach mam dwie jasne kreski . Na początku myślałam że tylko mi się wydaje . Trochę bolą mnie piersi ale myślałam że to objaw przed okresem

Brałaś ostatnio jakieś leki, które osłabiają działanie pigułek? Miałaś wymioty, biegunkę?

Poza tym, jeśli bierzesz pigułki, to nie masz okresu, tylko krwawienie z odstawienia. Idź do ginekologa, może to jakieś wahania hormonalne.

Ostatnio rzeczywiście dużo wymiotuje szczególnie po południu . Albo jak czuje jakiś intensywny zapach . Czy to możliwe żeby przez to pigułka nie zadziałała ?

6

Ewelisia napisał/a:
Cyngli napisał/a:
Ewelisia napisał/a:

Znaczny ja biorę tabletki . Ale wiem że to nie daje 100% pewności . Na obu testach mam dwie jasne kreski . Na początku myślałam że tylko mi się wydaje . Trochę bolą mnie piersi ale myślałam że to objaw przed okresem

Ostatnio rzeczywiście dużo wymiotuje szczególnie po południu . Albo jak czuje jakiś intensywny zapach . Czy to możliwe żeby przez to pigułka nie zadziałała ?

Pigułka potrzebuje 3-4 godziny, by się wchłonąć. Jeśli wymiotowałaś w tym czasie, to owszem, „pigułka mogła nie zadziałać”.
Przepraszam, ale... czy Ty kiedykolwiek czytałaś ulotkę pigułek, które zażywasz?

7

No jak wymiotowałaś to mogła się nie wchłonąć. Czytałaś ulotkę tabletek? Tam masz wszystko napisane.

Obajwów ciąży tak wcześnie nie ma. Może idź zrób sobie test z krwi?

8

Jak bierzesz tabletki to nie ma czegoś takiego jak dzień płodny i owulacja.

9

GabrielaKlym napisał/a:

Jak bierzesz tabletki to nie ma czegoś takiego jak dzień płodny i owulacja.

Rozumiem co masz na myśli, ale przypuszczam, że Autorce chodziło o sytuację, gdyby jednak tabletka nie zadziałała. Wtedy zupełnie logiczne jest, że występuje i okres płodny, i owulacja.

Ewelisiu, oczywiście, że torsje osłabiają działanie tabletek - na pewno jak byk zostało to zapisane w ulotce.

10 Ostatnio edytowany przez KlaraKlara (2020-12-17 20:51:08)

Ewelisiu i jak? Jesteś w ciąży?
Coś się wyjaśniło?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy mogę być w ciąży ? Proszę o pomoc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024