SMA zbiórki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » SMA zbiórki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-08-13 12:11:10)

Temat: SMA zbiórki

Witajcie,
Mam prośbę, całe szczęście moje dzieci są zdrowe. Niestety nie wszystkie maluszki mają tyle szczęścia. Ostatnio widzę dużo zbiórek na leczenie SMA. Jest to zanik mięśni prowadzący do śmierci. Nasz kraj nie oferuje leczenia i nie refunduje leczenia w stanach, a terapię trzeba przejść przed ukończeniem 2 roku życia. Koszt terapii to około 10 mln zł. Sama jestem mamą i nie mogę patrzec na cierpienie tych dzieci. Wspieram różne zbiórki raz w miesiącu. Proszę poczytajcie o tym i jeżeli możecie wesprzyjcie chociaż jedno dziecko. Nie ważne które, jest nas tu dużo, a dla nich liczy się każda złotówka. Chciałabym żyć w świecie w którym dzieci nie będą cierpiały, ale póki rząd nie pomaga, tacy ludzie muszą liczyć na nas.
Jeżeli nie chcecie, bądź nie możecie im pomóc to rozmawiajmy o tym z ludźmi. Mało osób wie co to SMA, uświadamiajmy ludzi.

2

Odp: SMA zbiórki
Monika123000 napisał/a:

Witajcie,
Mam prośbę, całe szczęście moje dzieci są zdrowe. Niestety nie wszystkie maluszki mają tyle szczęścia. Ostatnio widzę dużo zbiórek na leczenie SMA. Jest to zanik mięśni prowadzący do śmierci. Nasz kraj nie oferuje leczenia i nie refunduje leczenia w stanach, a terapię trzeba przejść przed ukończeniem 2 roku życia. Koszt terapii to około 10 mln zł. Sama jestem mamą i nie mogę patrzec na cierpienie tych dzieci. Wspieram różne zbiórki raz w miesiącu. Proszę poczytajcie o tym i jeżeli możecie wesprzyjcie chociaż jedno dziecko. Nie ważne które, jest nas tu dużo, a dla nich liczy się każda złotówka. Chciałabym żyć w świecie w którym dzieci nie będą cierpiały, ale póki rząd nie pomaga, tacy ludzie muszą liczyć na nas.
Jeżeli nie chcecie, bądź nie możecie im pomóc to rozmawiajmy o tym z ludźmi. Mało osób wie co to SMA, uświadamiajmy ludzi.

Ja również staram się choć raz, dwa razy w miesiącu wesprzeć jakąś zbiórkę. Również dla dzieci chorych na SMA. Zastanawiam się w jakim świecie żyjemy, gdzie o życiu człowieka decyduje jedna dawka leku, który jest wart 8 czy 10 mln. Kto zarabia te miliony na życiu ludzkim? Bo z pewnością cena jest bardzo wygórowana. O naszym państwie to nawet nie wspomnę, bo pomocy tu nie znajdziesz niestety .....

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » SMA zbiórki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024