Wyrwane z głowy i zupełnie pozlepiane włosy... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Wyrwane z głowy i zupełnie pozlepiane włosy...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Rumak2589 (2020-08-08 19:07:24)

Temat: Wyrwane z głowy i zupełnie pozlepiane włosy...

Cześć, dziwnie mi pisać na forum dla kobiet ale w sumie nie ma znaczenia big_smile mam długie włosy, podczas mycia się sklejają i bardzo dużo ich wypada przy myciu, przy rozczesywaniu. Ale nie to jest teraz najgorsze.
Wczoraj miałem przykry incydent z bójką w wyniku której spora część moich włosów została wyrwanych... Dziś przy rozczesywaniu prawie dostałem zawału że wypadło tyle włosów. Poza tym były one totalnie pozlepiane, nieogarniete i kiedy jakoś je ogarnąłem to za parę godzin znów się posklejały...
Przed chwilą umyłem włosy i przy myciu one były tak dziwnie posklejane jak nigdy dotąd. Boję się że ich nie rozczeszę i będę musiał je ściąć... W dodatku bardzo mnie boli skóra głowy. Miał ktoś taką sytuację, znacie powód, przyczynę...? Jakieś porady? hmm Nie chcę ścinać włosów....

Wygląda to tak jakby one były czymś polane... Myślicie że po dokładnym rozczesaniu wszystko będzie okej? Nawet jeśli miałoby wypaść przy tym dużo włosów?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyrwane z głowy i zupełnie pozlepiane włosy...
Rumak2589 napisał/a:

Cześć, dziwnie mi pisać na forum dla kobiet ale w sumie nie ma znaczenia big_smile mam długie włosy, podczas mycia się sklejają i bardzo dużo ich wypada przy myciu, przy rozczesywaniu. Ale nie to jest teraz najgorsze.
Wczoraj miałem przykry incydent z bójką w wyniku której spora część moich włosów została wyrwanych... Dziś przy rozczesywaniu prawie dostałem zawału że wypadło tyle włosów. Poza tym były one totalnie pozlepiane, nieogarniete i kiedy jakoś je ogarnąłem to za parę godzin znów się posklejały...
Przed chwilą umyłem włosy i przy myciu one były tak dziwnie posklejane jak nigdy dotąd. Boję się że ich nie rozczeszę i będę musiał je ściąć... W dodatku bardzo mnie boli skóra głowy. Miał ktoś taką sytuację, znacie powód, przyczynę...? Jakieś porady? hmm Nie chcę ścinać włosów....

Wygląda to tak jakby one były czymś polane... Myślicie że po dokładnym rozczesaniu wszystko będzie okej? Nawet jeśli miałoby wypaść przy tym dużo włosów?

A czym myjesz włosy ? Może zamiast szamponu przez przypadek użyłeś odżywki do włosów , albo źle spłukujesz szampon albo szampon jest nieodpowiedni do Twoich włosów .
A jeśli chodzi o wypadanie włosów to jedną z głównych przyczyn jest przebyty silny stres - tak mi powiedział lekarz.

3

Czy Ty nie masz po prostu rozciętej głowy skoro Cię boli? To coś co Ci skleja włosy to może być krew.
Nie wiem jak myjesz włosy, że Ci się sklejają w czasie mycia. Masz dobry szampon?

4

Hmm używasz czegoś do układania włosów?

Tak czy inaczej,  jeśli wszystko  robisz dobrze,  nie używasz kosmetyków do stylizacji,  pora do lekarza się wybrać. Dziwnie to wygląda

5 Ostatnio edytowany przez Rumak2589 (2020-08-09 02:42:01)

Dzięki za odpowiedź. Obecnie używam John Frieda full repair, zmieniłem po tym jak używałem ziołowego szamponu po którym włosy zachowywały się gorzej, ten którego teraz używam mocno odżywia włosy, ale nadal zostaje problem tych sklejonych włosów. Myślę że to może być problem twardej wody w kranie...
Używam też maski John Frieda raz na jakiś czas.
Jasne, stres mocno wpływa na wypadanie włosów, zdecydowanie. W moim przypadku będzie to niezdrowa dieta, stres, ale przede wszystkim genetyka.

Głowa mnie chyba boli od tego ciągnięcia za włosy big_smile

Może organizm produkuje za mało sebum czy coś i przez to włosy się sklejają podczas mycia hmm albo po prostu włosy nie lubią tej chemii z SLS i tak dalej

6

Ta chemia podrażnia skórę głowy,  przez co ona paradoksalnie  produkuje więcej sebum, takie błędne  koło mycia głowy szamponem z detergentami.  Odkąd stosuje naturalne kosmetyki to włosy mniej tłuste,  mniej wypadają  i są  bardziej witalne. Partnerowi  też zmieniłam i też potwierdza efekt u siebie.  No dobrze,  ale takie sklejania i wypadanie to nawet przy chemii według mnie nie jest to normalne... Być może kwestia genów,  ale nie tłumaczylabym tym tego sklejania.  Według mnie coś złego się dzieje ze skórą  głowy. Należałoby naprawdę pójść do lekarza z tym,  trycholog,  dermatolog by coś poradził.  Natomiast  może też mniej tłustego ostrego i chemicznego  jedzenia,  bo dieta to podstawa wszystkiego smile

7

Istotka6 napisał/a:

Ta chemia podrażnia skórę głowy,  przez co ona paradoksalnie  produkuje więcej sebum, takie błędne  koło mycia głowy szamponem z detergentami.  Odkąd stosuje naturalne kosmetyki to włosy mniej tłuste,  mniej wypadają  i są  bardziej witalne. Partnerowi  też zmieniłam i też potwierdza efekt u siebie.  No dobrze,  ale takie sklejania i wypadanie to nawet przy chemii według mnie nie jest to normalne... Być może kwestia genów,  ale nie tłumaczylabym tym tego sklejania.  Według mnie coś złego się dzieje ze skórą  głowy. Należałoby naprawdę pójść do lekarza z tym,  trycholog,  dermatolog by coś poradził.  Natomiast  może też mniej tłustego ostrego i chemicznego  jedzenia,  bo dieta to podstawa wszystkiego smile

A jakie to są te naturalne kosmetyki ?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Wyrwane z głowy i zupełnie pozlepiane włosy...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024