Witam.Jaki balsam polecacie na zrogowaciałą skóre nóg.Uda i łydki mam szorstkie.Testowałam już balsamy z Garniera i inne jednak nie pomagają.Pomóżcie.
Musisz się pozbyć tego zrogowaciałego naskórka. Za pomocą ostrej szczotki. Można się szczotkować na sucho lub na mokro. (Takie szczotki można kupić w sklepach z naturalnymi kosmetykami lub drogerii raczej na sucho. Można zapytać o szczotkę na mokro Czemu nie)
Później balsam. Codziennie. Naprawdę. Sama byłam w szoku.
Warto
peelingi cukrowe z naturalnymi olejkami
polecam balsam w kostce od Orientany, swietnie pachnie natluszcza i odzywia skore!
Witam.Jaki balsam polecacie na zrogowaciałą skóre nóg.Uda i łydki mam szorstkie.Testowałam już balsamy z Garniera i inne jednak nie pomagają.Pomóżcie.
Może spróbuj regularnie (raz w tyg) fundować sobie w domu rytuał pielęgnacyjny Hammam w ramach domowego SPA, nie tylko na skórę nóg, ale na całe ciało (i twarz też). Są rewelacyjne efekty. To w skrócie wygląda tak, że:
-oczyszczasz ciało marokańskim czarnym mydłem, które działa jak peeling enzymatyczny, potem
-wykonujesz masaż rękawicą Kessa i to mega ważny etap jest, potem
-nakładasz glinkę Ghassoul i m.in. odżywiasz i wygładzasz skórę na ciele, potem
-natłuszczasz skórę olejem arganowym, potem
-możesz dodatkowo potraktować nawet skórę ciała, nie tylko twarz hydrolatem.
Co prawda opisałam to w dużym skrócie i jeśli chodzi o proces i właściwości konkretnych produktów, ale można kupić gotowe zestawy do Hammam, nie są drogie, ja mam za 149,00. Podrzuciłam ten pomysł kilku kobietom w otoczeniu, bo sama jestem bardzo zadowolona i są wniebowzięte efektami.
Polecam szczotkowanie na sucho + Cerkoderm30, a na to olej (np. ze słodkich migdałów/awokado) lub ulubiony balsam. Borykam się z suchą skórą i wrastającymi włoskami od lat i nic jak ta mieszanka mi nie pomagało tak dobrze.
Zaobserwowałam, że moda jest na miodowe produkty. I w tym przypadku mogę w ciemno polecić produkt masło Mama Bee. Też miałam szortskie nogi zwłaszcza po goleniu, ale zwalczyłam to stosując ten preparat.
Też polecam peelingowanie, np. peelingi na bazie kawy albo szczotkowanie A do tego może olejki do ciała? Wiele marek oferuje naturalne olejki, które dobrze nawilżają
polecam codzienne sztokowanie ciala na sucho a pozniej zaraz po kapieli balsam w kostce od Orientany - imbir i trawa cytrynowa, swietnie natluszcza skore pozostawiajac ja gladka i nawilzona.
Polecam zmiękczający krem z mocznikiem AVA Foot Care, mocno natłuszcza i zmiękcza.
Może coś z wysoką zawartością mocznika?
na to to polecam peelingi kochana i szczotkowanie na sucho
Polecam szczotkowanie na sucho + Cerkoderm30, a na to olej (np. ze słodkich migdałów/awokado) lub ulubiony balsam. Borykam się z suchą skórą i wrastającymi włoskami od lat i nic jak ta mieszanka mi nie pomagało tak dobrze.
Jaką szczotkę polecasz?