Czy powiedzieć jego dziewczynie o zdradzie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy powiedzieć jego dziewczynie o zdradzie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: Czy powiedzieć jego dziewczynie o zdradzie?

Hej. Od 5 miesięcy spotykałam się z facetem, była to relacja na odległość. Od jakiegoś miesiąca coś zaczęło mi „śmierdzieć”, aż jakimś cudem okazało się, że mamy wspólnych znajomych i prawda wyszła na jaw. Okazało się, że on ma dziewczynę, która na 1000% nie jest niczego świadoma. I teraz moje pytanie brzmi: powiedzieć jej czy nie powiedzieć? Są razem 7 lat. Gość oszukiwał mnie i ją. Boje się jedynie, że jeśli jej powiem, to zniszczy mi życie-ma rodzine w moim mieście i może nie dosc, ze nie uwierzyć, to jeszcze zrzucić cała winę na mnie. Dać sobie spokój? Nie ukrywam, że chodzi tu też o moją dumę, bo facet marnował mój czas i ze mną pogrywał.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy powiedzieć jego dziewczynie o zdradzie?
Malinowachmurka napisał/a:

Hej. Od 5 miesięcy spotykałam się z facetem, była to relacja na odległość. Od jakiegoś miesiąca coś zaczęło mi „śmierdzieć”, aż jakimś cudem okazało się, że mamy wspólnych znajomych i prawda wyszła na jaw. Okazało się, że on ma dziewczynę, która na 1000% nie jest niczego świadoma. I teraz moje pytanie brzmi: powiedzieć jej czy nie powiedzieć? Są razem 7 lat. Gość oszukiwał mnie i ją. Boje się jedynie, że jeśli jej powiem, to zniszczy mi życie-ma rodzine w moim mieście i może nie dosc, ze nie uwierzyć, to jeszcze zrzucić cała winę na mnie. Dać sobie spokój? Nie ukrywam, że chodzi tu też o moją dumę, bo facet marnował mój czas i ze mną pogrywał.

Jasne, ta druga dziewczyna ma prawo wiedzieć że  jest oszukiwana w tak perfidny sposób. Macie wspólnych znajomych, więc możliwe że dziewczyna już coś wie, albo się czegoś domyśla. Skoro ty się dowiedziałas "jakimś cudem" to i może ona podobnego cudu doznała. Po prostu z facetem zerwij kontakt jak najszybciej, a znajomym delikatnie wytlumacz dlaczego to zrobiłaś. Zalożę się, że szybko doniosą tamtej dziewczynie, a ona zrobi z tą wiedzą co uzna za stosowne.

3 Ostatnio edytowany przez Malinowachmurka (2020-05-06 10:43:10)

Salomonka napisał/a:

Jasne, ta druga dziewczyna ma prawo wiedzieć że  jest oszukiwana w tak perfidny sposób. Macie wspólnych znajomych, więc możliwe że dziewczyna już coś wie, albo się czegoś domyśla. Skoro ty się dowiedziałas "jakimś cudem" to i może ona podobnego cudu doznała. Po prostu z facetem zerwij kontakt jak najszybciej, a znajomym delikatnie wytlumacz dlaczego to zrobiłaś. Zalożę się, że szybko doniosą tamtej dziewczynie, a ona zrobi z tą wiedzą co uzna za stosowne.

To są dalecy znajomi, po prostu typ pracuje z koleżanka koleżanki i ona powiedziała, ze w pracy często wspomina o swojej dziewczynie, mówi, ze byli gdzieś na wyjeździe etc. Boje się jedynie tego o czym wspomniałam, ze ta kobieta zniszczy życie nie jemu, tylko mi. A mi zależy na komforcie psychicznym. Ona na pewno nic nie wie.

4

. Boje się jedynie tego o czym wspomniałam, ze ta kobieta zniszczy życie nie jemu, tylko mi.

A tobie za co? Przecież z nim zerwałaś, jak tylko się dowiedziałas że gra na dwa fronty.

5

mi zależy na komforcie psychicznym.

No własnie. Jesteśmy egoistami i tu nie ma co się oszukiwać. Powstaje pytanie: jak rozładować nieprzyjemne ciśnienie poczucia bycia oszukanym? Można ulec pierwszej myśli, żeby takiemu gagatkowi dołożyć. Co jak sama widzisz jest niebezpieczne. Druga możliwość, to uzyskania doświadczenia. Doświadczenie jest wtedy, gdy już nie ma tego dyskomfortu. Można by rzec, że już przestało boleć. Gdy czegoś o sobie się nauczyłem, czegoś nowego dowiedziałem, już umiem na całe wydarzenie spojrzeć z innej perspektywy. I nie zawsze jest to kwestia czasu.

6

Witaj, sprawa z całą pewnością nie należy do łatwych i przyjemnych. O ile całe szczęście, że poznałaś prawdę o dupku i kopnęłaś go w 4 litery, o tyle z mówieniem jego dziewczynie to już wielka niewiadoma.

Jakiś czas temu tu na forum brałam udział w zażartej dyskusji, z której ku mojemu zdumieniu wyłonił się wniosek, że spory odsetek (jak nie większość) kobiet, które dowiadują się o zdradzie partnera nie wini za to zdradzacza, za to natychmiast wydzwania do tej drugiej i gnoi ją po całości. Dla mnie to niepojęte, o czym tam wspominałam, ponieważ sama byłam kiedyś zdradzana i po prostu wywaliłam dupka na zbity pysk a niszczenie życia kobiecie za którą ganiał nawet mi nie przyszło do głowy. Nie znasz jej, nie wiesz, czy jest rozsądna i nie wiesz, czy już w tak długim związku nie było podobnych historii i też nie rozgrzeszała misia bo ta zua baba na pewno go gwałciła i zmuszała do zdradzania swej jedynej miłości. Niezliczona ilość zdradzanych kobiet chowa głowę w piasek i udaje, że nic nie widzi, a nawet jak dostaną dowody to dalej chcą być z takim palantem. Wtedy ta druga jest idealnym workiem do bicia i zwalania na nią winy, co śmieszne taki zdradzacz sam jak sprawa się rypnie robi z niej największe zło i łatwe ujście dla frustracji partnerki.

Kiedyś doradziłabym Ci podzielenie się wiedzą ze zdradzaną, myśląc, że ma prawo do tej wiedzy i wywalenia z życia nie wartego jej dupka. Ale po lekturze tego właśnie forum na Twoim miejscu bym tego już nie zrobiła. Najbezpieczniej wydaje mi się po prostu całkowicie i kategorycznie odciąć wszelkie możliwości kontaktu od zdradzacza i nie wracać do tematu. A jeśli dziewczyna się dowie sama i będzie szukała z Tobą kontaktu najwyżej wtedy błysnąć szczerością.

7

Ja bym nie mówiła. No chyba, że ta dziewczyna byłaby moją bliską znajomą.

Bo może się to źle skończyć dla Ciebie. On ją urobi, a z Ciebie zrobi tę najgorszą. Szkoda nerwów.

8 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-05-06 11:27:15)

Dla mnie jest olbrzymia różnica jeśli ktoś ma romans i wiesz o jego związku czy żonie, i wielokrotnie pisałam na forum dlaczego jestem przeciw informowaniu tej drugiej, a sytuacją w której Ty byłaś.
No chyba że to były spotkania na kawie i coś sobie uroilas.
Jeśli byłaś z nim w Związku to bez oporów poinformowałam jego dziewczynę, bo to zwykły oszust. A wy obie byłyście nieświadome sytuacji.
Poczucie niesprawiedliwości potrafi być silniejsze niż cokolwiek innego,
No chyba że nie był to związek. To już Ty wiesz.

9 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-05-06 11:49:05)

Na miejscu tamtej dziewczyny, której przyprawiane są rogi, to bym się ucieszyła, gdybyś dała znać, co się dzieje, bo to mogłoby oszczędzić wiele czasu i energii. Po prostu lepiej wiedzieć z kim ma się do czynienia. Ale trzeba się liczyć z tym, że ona lub on źle to przyjmą a złość skupi się na Tobie, bo tak czasami łatwiej - chociaż nie zabija się posłańców ;-)
Dlatego gdybym była na Twoim miejscu, to nie chciałoby mi się grzebać w tym syfie. Wolałabym się odciąć.
Brzmi to trochę jak schizofrenia, albo hipokryzja, ale niech zostanie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

10

O ile same intencje mogą być szlachetne, to skutki już cięższe do przewidzenia. Zawsze może być niestety tak, że winny da radę się sprytnie wywinąć z "kłopotu", wmawiając swojej lubej, że osoba taka jak Autorka wszystko sobie zmyśliła. Tym bardziej, jeśli on się znają długo: przychodzi jakaś obca kobieta, na dzień dobry serwuje takie wiadomości, to co można sobie pomyśleć? Zdradzający zacznie wyjeżdżać o nadszarpniętym poczuciu zaufania i jeszcze sytuacja może się obrócić w złą stronę. Najlepiej byłoby mieć jakieś twarde dowody na niewierność takiego gagatka.

11

dużo determinacji i jeszcze więcej dobrych, niepodważalnych dowodów na romans z tobą, któr musiałabyś jej przedstawić, a z których on nie wybrnie. bez tego nawet nie startuj bo się dobrze nie skonczy.

12

Autorko, a jego poinformowałas z jakiego powodu z nim zrywasz? Powiedziałas, że sie dowiedziałas 'pocztą pantoflową", że ma kogoś innego od 7 lat? Jesli tak, to co on na to?

13 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-05-06 13:17:59)

Ale to juz nie jej problem jak tamci zareagują. Ma wszelkie przesłanki by to olac Nawet nie mieszkają w jednym mieście.

14

Też trochę nie rozumiem obaw Autorki, chyba że nie do końca było tak jak to nam tu zostało przedstawione.
W sytuacji kiedy obie nie wiedziały o sobie i były oszukiwane to wydaje mi się, że istnieją przesłanki by tamtą kobietę powiadomić.
Zgadzam się jednak z przedmówcami, że tylko i wyłącznie w przypadku posiadania niepodważalnych dowodów na po pierwsze, że do zdrady doszło, a po drugie że facet ukrył fakt, że ma dziewczynę. Bez tego nawet niech nie myśli o tym bo zostanie posądzona o pomówienia itd.

15 Ostatnio edytowany przez madoja (2020-05-06 15:35:43)

3 razy w życiu doniosłam kobietom że są zdradzane. W każdym przypadku się źle skończyło (dla mnie). Oni się godzili, a ja byłam w ich opinii tą, która próbuje wszystko niszczyć. Jedna z tych kobiet nawet groziła że poleje mi twarz kwasem.
Na szczęście to było dawno a ja byłam młoda i głupia, chciałam być "życzliwa". Teraz jestem dorosła i mądra, nigdy bym nie doniosła.

Macie jakieś śmieszne myślenie życzeniowe że kobieta będzie wdzięczna gdy się dowie big_smile
Nawet tu na forum są SETKI (tysiące?) tematów, gdzie zdradzona kobieta obwinia kochankę, a nie swojego faceta. Do niego czuje miłość, tamta jest obca, a gdzieś gniew skierować musi.

Rób co chcesz, ale moim zdaniem będziesz żałować.

16 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-05-06 15:54:12)

Tu nie chodzi o zdradzanie: tylko o oszustwo. I nie robi tego dla kogoś, ale dla swojego poczucia sprawiedliwości. Które możecie się zgadzać albo nie- stoi jeszcze wyżej nad moralnością związaną z wchodzeniem jako 3 osoba w związek. Kochanek czy kochanka którzy wiedzą że są na 3 oszukani się nie poczują w istocie sprawy, no może w jakichś szczegółach.
Tu autorka jest wypchnięta niejako do zadziałania w sprawie i jak nic z tym nie zrobi, będzie ją to dręczyć. To coś innego niż donoszenie o zdradzie.
To nie gniew czy potrzeba odegrania się, która się wygasi.

17

Będąc na miejscu tej zdradzanej kobiety nie chciałabym się dowiedzieć od kochanki...

18

Skoro dziewczyny nie wiedziały o sobie a facet leciał na dwa fronty to która z nich była zdradzoną a która kochanką?
Niby można powiedzieć, że ta z którą był dłużej, ale jakie to ma w tej chwili znaczenie? Autorka też myślała, że jest z nim w związku.
Jakby jednak miała to zrobić to powinna od razu kiedy się o tym dowiedziała, a nie teraz kiedy pewnie już zerwała z tym facetem i on miał czas by przygotować swoją kobietę na ewentualną bombę.
Sens by to miało gdyby to ten facet dowiedział się ostatni.

19

Moralny motyw wynikający z chęci zdemaskowania oszusta mógłby się sprawdzić, gdyby taki winowajca się przyznał od razu do wszystkiego. Ale kto się od razu przyznaje do skoku w bok? Facet by się pewnie zaklinał, nawet, jeśli byłby uwieczniony na zdjęciach, że to fotomontaż. Jeśli chciałby koniecznie, z jakiś względów, utrzymać tą grę na dwa fronty, to pewnie by zrobił wszytko, zęby ta długoletnia dziewczyna mu w końcu uwierzyła.

20

Takich rzeczy nie robi się w jakimś celu, tylko dla nakarmienia swojego poczucia sprawiedliwości.

21

Okropna sytuacja
Z nim może lepiej zerwij, nie spotykaj się
Myślałaś może o założeniu np. fake konta na db? Albo innego maila? Bez danych osobowych? Napisz do niej, wyślij screeny waszych rozmów. Powiedz wprost, że bałaś się jej reakcji, bo są różne wariatki, które zamiast niszczyć życia facetowi to robią to kochance, która nawet o niczym nie wiedziała
To tylko taki pierwszy pomysł, jaki mi się nasunął. Sumienie czyste, a ona nie będzie wiedziała, kim jesteś, bo fake konto na fb zawsze można usunąć

22

Rin Trine napisał/a:

To tylko taki pierwszy pomysł, jaki mi się nasunął. Sumienie czyste, a ona nie będzie wiedziała, kim jesteś, bo fake konto na fb zawsze można usunąć

To niczego nie zmieni. Nawet gdyby wysłała anonimowy list. Tamta powtórzy jemu no i... wiadomo że on domyśli się kto to.

23 Ostatnio edytowany przez justa_pl (2020-05-06 20:22:39)

A moźesz to jakoś wyjasnić : w jaki sposób spotykałaś się z facetem w relacji na odległosć ?! To spotykałaś się z nim czy nie ?, a jak się nie spotykałaś - no bo to relacja  na odległosć - to co to za relacja ?  Jakieś zobowiazania, deklaracje z jego strony źe jesteście razem i parą ? A coś mu powiedziałaś o swoim odkryciu i co on na to ? Ale tak wyglada, ze nic mu nie powiedziałaś źe wiesz o jego partnerce.  Skoro on wszystkim opowiada o swojej dziewczynie, to być moźe wkręciłaś sobie jakąś relację ?

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy powiedzieć jego dziewczynie o zdradzie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024