Ex facet dziwnie się zachowuje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Ex facet dziwnie się zachowuje

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Ex facet dziwnie się zachowuje

Pomocy dziewczyny, odwdzięczę się:))Może któraś z Was doświadczyla na własnej skórze...

Pokrotce to poznalismy sie na studiach, obydwoje pochodzilismy z innych stron, z innych panstw . Nie było to jakieś wielkie uczucie, na początku koleżenstwo,potem dopiero jakieś zauroczenie. On od początku był cierpliwy, ostrożny, chociaż widziałam, że jest zakochany. Dopiero po roku weszlismy w jako taki zwiazek, byl tez sex ,on byl dla mnie pierwszym.
Przed wyjazdem zerwałam z nim. Usunęłam też ślady w internecie, dopiero niedawno ponownie załozyłam konto na facebooku i instagramie.
Już po paru dniach dostałam kilkanaście anonimowych wiadomości, wdałam sie w konwersacje i schemat był taki sam:na poczatku miło, komplementy itp., za chwile obrażanie niby w zartach potem juz jawne dokuczanie.Wszystko mocno wyolbrzymione i widac bylo, ze chca mi sprawic przykrosc,ze to nie sa zadne przyjacielskie przepychanki. Z jednego konta dostalam wiadomość, chłopak napisał o osobie trzeciej,niby swojej dziewczynie rózne rzeczy łącznie z rozstaniem i zdradą, tak pomyslalam sobie, no jakby o mnie nawet te szczególy, napisał mi tam co o niej mysli,że nigdy by jej nie skrzywdził itp(dokladnie to o co ja posadzalam bylego bo to taki narwaniec,to byl motor do zerwania).Odzywa sie do mnie tak jak ja do niego - tak jakby sie glupio mscil.Na tej zasadzie.Dluga historia ale mam nadzieje,ze wiecie o co chodzi. Udawał chłopaka ktory chce sie ze mna umowic a za chwile podesłał zdjęcie z inną i w śmiech.
Plus aluzje z każdego konta, które dały mi do myślenia i teksty typu : nie wiesz kto do Ciebie pisze?
Zablokowalam te konta, pojawiły się następne.Pisze do mnie całą dobę. Już sama nie wiem czy on wziął wolne, czy o co chodzi.
Sprawdziłam IP, to jedna osoba. Jakby zajrzec głębiej to pewnie on.
Po co on to robi? Czy mam się bać? Już minął rok od rozstania, to ja go zostawiłam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ex facet dziwnie się zachowuje

Chyba poczuł się skrzywdzony i postanowił się zemścić

3

Pytanie jest takie dlaczego z nim w ogóle zerwałaś? Bo skoro stało się to nagle, i jego zdaniem, bez powodu, to może teraz czuje się skrzywdzony..? Chociaż zemsta to nigdy  nie jest dobra droga, żeby odreagować niepowodzenie..?

4

Usuń konto,  załóż jakieś niewskazujace  że to Ty i zaproś swoich znajomych

5 Ostatnio edytowany przez lui (2020-02-24 13:05:53)

Nie spodziewalam sie tylu odpowiedzi w tak krotkim czasie:)) Dziękuję i podeślijcie proszę swoje wątki  czy coś co chcecie,bym mogła się zrewanżowac

elizka11-Właśnie jak dla mnie to też tak wygląda, ale dziwna ta zemsta.Co mu to da że mi nawrzuca? Jakąś obsesję ma chyba, bo pisze do mnie przez praktycznie całą dobę juz od miesiąca
bagienni_k - To nie bylo takie nagłe bo juz mielismy jedno rozstanie za sobą i mówilam mu, że to nie ma sensu w ogole. Zerwałam bo miał swoje jazdy,bywał porywczy pod koniec znajomości, ale też mówil mi, że co ja w ogóle mówię, że on się stara, zabiega a ja mówię ze to nie ma sensu, nie mógł zrozumieć że nie zaspokajał moich potrzeb i ogólnie to był sredni związek i strata czasu dla mnie.Mówiłam mu wprost, co mi nie pasuje, nie zwodziłam go i potem bach. Mogł sie spodziewac rozstania. dla mnie zemsta to też słabość, no ale rózni sa ludzie
Istotka6-chciałam to zrobić, ale są takie czasy, że można w ten sposób zarabiać czy tworzyć profile dla potencjalnych pracodawców, przedstawiac swoja twórczość, nie wiem, może prędzej urzędowo zmienię nazwisko...

6 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-02-24 13:13:52)

Dlaczego po prostu nie poblokujesz i nie pobanujesz go gdzie się tylko da?

7

Na wszystkich portalach społecznościowych można wyłączyć możliwość wysyłania wiadomości ludziom spoza grona znajomych.

8

Poblokowalam te wszystkie konta,  to co w takim razie zrobić jeśli ktoś nowy będzie chciał się zaprzyjaźnić albo odezwą się starzy znajomi z np.zmienionym nazwiskiem?Nawet nie beda mieli mnie jak poinformowac bo nie skojarze i odrzuce.

9

Jak będzie  tak dalej się zachowywać  to zbieraj dowody,  przez adwokata (by przestraszyć,  zazwyczaj  działa ) wyślij pismo z oskarżeniem o Stalking.  Rób screeny.

Może też okazać  się,  że to nie były a ktoś,  ktos kogo byś nie podejrzewała

10

Nie spełniał Twoich potrzeb? Mimo, iż na każdym kroku zwracałaś mu uwagę, co w Waszym związku kuleje..? Średni związek, strata czasu - jeśli sama powiedziałaś mu to wprost, to trafiłaś widocznie w czuły punkt i teraz nie może się pogodzić z tym faktem. Jeśli sprawa się będzie rozwijać, to zawsze możesz go oskarżyć o nękanie..

11

Zwyczajny stalking. Zrób kopie i zgłoś na policję.

12

lui napisał/a:

Już po paru dniach dostałam kilkanaście anonimowych wiadomości, wdałam sie w konwersacje i schemat był taki sam:na poczatku miło, komplementy itp., za chwile obrażanie niby w zartach potem juz jawne dokuczanie.Wszystko mocno wyolbrzymione i widac bylo, ze chca mi sprawic przykrosc,ze to nie sa zadne przyjacielskie przepychanki. Z jednego konta dostalam wiadomość, chłopak napisał o osobie trzeciej,niby swojej dziewczynie rózne rzeczy łącznie z rozstaniem i zdradą, tak pomyslalam sobie, no jakby o mnie nawet te szczególy, napisał mi tam co o niej mysli,że nigdy by jej nie skrzywdził itp(dokladnie to o co ja posadzalam bylego bo to taki narwaniec,to byl motor do zerwania).Odzywa sie do mnie tak jak ja do niego - tak jakby sie glupio mscil.Na tej zasadzie.Dluga historia ale mam nadzieje,ze wiecie o co chodzi. Udawał chłopaka ktory chce sie ze mna umowic a za chwile podesłał zdjęcie z inną i w śmiech.
Plus aluzje z każdego konta, które dały mi do myślenia i teksty typu : nie wiesz kto do Ciebie pisze?

Po co w ogóle odpowiadasz na wiadomości od osób, których nie znasz? Po co wdajesz się w te dyskusje? Przecież w ten sposób grasz w jego grę, a tym samym tylko go nakręcasz. Już po pierwszej z opisanych sytuacji powinnaś być ostrożna, po drugiej przestać reagować, a jednak i Ty powtórzyłaś ten sam schemat wielokrotnie.

I jeszcze: w jaki sposób sprawdziłaś jego IP? Przecież to nie są ogólnodostępne dane.

Pierwsze, co powinnaś zrobić, to wyraźnie napisać, że nie życzysz sobie otrzymywać od niego wiadomości. Jeśli sytuacja się powtórzy, to stanowczo powtórz swoje żądanie i dodaj, że jeżeli nie weźmie tego pod uwagę, zmuszona będziesz zgłosić sprawę odpowiednim organom (oczywiście zbieraj dowody). Stalking, także internetowy, jest przestępstwem i są na to stosowne paragrafy, ale on musi wiedzieć, że narusza Twoje granice, w przeciwnym razie będzie się bronił, że nie mógł przypuszczać, że coś jest nie tak, jeśli ciągnęłaś konwersację i odpowiadałaś na kolejne wiadomości.

13

lui napisał/a:

Poblokowalam te wszystkie konta,  to co w takim razie zrobić jeśli ktoś nowy będzie chciał się zaprzyjaźnić albo odezwą się starzy znajomi z np.zmienionym nazwiskiem?Nawet nie beda mieli mnie jak poinformowac bo nie skojarze i odrzuce.

A po co Ci na portalach nowi ludzie, którzy będą chcieli się zaprzyjaźnić?
Możliwość dodania zostaje, blokujesz tylko możliwość wysyłania wiadomości. Coś za coś niestety. Ja bym tak zrobiła przynajmniej na jakiś czas, żeby to się uspokoiło.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Ex facet dziwnie się zachowuje

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024