Dziwna ja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Dziwna ja

Piszę tego posta by po prostu się wyżalić.

Nie lubię siebie. Wręcz czasem nienawidzę. Kiedyś tak nie było. Byłam szczęśliwa, pomimo trudności, teraz jest inaczej.

Zle mi ze sobą, bo od zawsze miałam pod górkę z relacjami z innymi. Byłam i jestem nieśmiała, łatwo pozwalam sobą manipulować, przejmuję się tym co inni olewają, nie obronię się. Kilka razy usłyszałam że jestem,, za grzeczna,,,... Dużo wysiłku kosztuje mnie kontakt z innymi. Ludzie zadaja się ze mną,lubią jak jestem do czegoś potrzebna, tak to odchodzą, przestają mnie lubić. Nikt nie chce mojego towarzystwa...Jak pytam czy coś zrobiłam źle podobno nic.

Tak było od zawsze. Teraz sobie to uświadomiłam.

Nie mam ani jednego przyjaciela, nawet znajomych. Jak ja nie zadzwonię to nikt sam się nie odezwie.

Kiedyś miałam sporo, ale korzystali z mojej pomocy, dobroci, czasu... Kiedy chodziło o mnie samą to byłam nikim :  (

Nie chce mi się żyć.
Jestem odpychajaca.
Musze się z tym pogodzić...
Nie pokazuję na zewnątrz że to mnie boli. Uśmiecham się, wykonuję swoje obowiązki. Ale w środku boli.

Zawsze tak sama...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwna ja

Ja mogę doradzić tylko wizytę u psychologa.

3

Nie jesteś z tym sama. Opis tej sytuacji bardzo pasuje też do mnie. Nauczono mnie by być miłym dla innych, bo jak mi powtarzano, oni też będą mili dla mnie. A jak się okazuje wcale tak nie jest. W pewnym momencie życia stwierdziłem, że koniec. Nie oznacza to bycia chamem, po prostu przestałem robić rzeczy bezinteresownie. Od tamtej pory może nie jest jakoś super, bo dalej jestem nieszczęśliwy, ale jest lepiej.

Chciałbym coś poradzić, ale wiem, że co bym nie powiedział to i tak będziesz sceptycznie do tego nastawiona. Jeśli jednak miałabyś ochotę porozmawiać to napisz do mnie.

4

Najpierw musisz pokochac siebie, zaakceptowac. Wtedy ludzie tez inaczej na ciebie spojrza, z wiekszym szacunkiem. Jesli nie potrafisz to moze naprawde wybierz sie do psychologa? Szkoda zycia na takie uzalanie sie nad soba. Moze masz jakies hobby, zainteresowania, skoncentruj sie na tym co lubisz. Pewnych cech charakteru nie zmienisz, jestes niesmiala i dobrze, ale zmien patrzenie na rozne sprawy i ludzi co doda ci pewnosci siebie. Kiedys peszylam sie przy pewnych siebie osobach i czulam sie gorsza ale tak naprawde zrozumialam, ze ludzie sie tylko potrafia madrzyc, a sa tacy sami jak ty. Nie musisz duzo gadac ale zwasze mysl o tym co jest dla ciebie dobre i daz do tego, badz pomocna dla ludzi ale jak czujesz ze ktos toba manipuluje to olewaj, po prostu.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024