Czy ktoś mi odpowie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Czy ktoś mi odpowie?

Nieprzerwanie od ok 1,5 roku biorę tabletki antykoncepcyjne Valette. Czasami zapomniałam którejs wziac, średnio jednej w miesiącu. W grudniu zapomniałam o tabletce czwartej od końca i stwierdziłam że zrobię sobie przerwę na jakiś czas ( mam strasznie niskie libido). Także ostatnia tabletkę z blistra przyjęłam 18 grudnia w środę, a całość opakowania powinnam zakończyć 22 grudnia w sobotę po czym powinno wystąpić krwawienie z odstawienia. U mnie to krwawienie z odstawienia wystąpiło już 20 grudnia. Zastanawia mnie czy mogłam zajść w ciąże i z jakim prawdopodobieństwem jeżeli 21 grudnia i 23 grudnia uprawialam seks bez zabezpieczenia z wytryskiem w środku.? Kiedy powinnam wykonac test ciążowy żeby mieć pewność wyniku.?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy ktoś mi odpowie?

Test ciążowy 14 dni po stosunku.
Pomijanie średnio jednej tabletki w każdym opakowaniu to jednak jest dosyć częste pomijanie tabletek tongue
Ryzyko jakieś tam jest. Niskie bo niskie, ale jest.

Lady Loka napisał/a:

Pomijanie średnio jednej tabletki w każdym opakowaniu to jednak jest dosyć częste pomijanie tabletek tongue

Bardziej zapytałam o tą sytuację z odstawienie tabletek 4 dni wcześniej i o ewentualną ciąże. Jedna zapomniana tabletka jakoś nie skutkowała ciąża. A współzyje reguralnie.

4

Wposzukiwaniuzycia napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Bardziej zapytałam o tą sytuację z odstawienie tabletek 4 dni wcześniej i o ewentualną ciąże. Jedna zapomniana tabletka jakoś nie skutkowała ciąża. A współzyje reguralnie.

No to napisałam, ryzyko jest, niskie, ale jest.

Cóż, regularne współżycie przy pomijaniu tabletek to trochę rosyjska ruletka.
Nie piszesz czy brałaś je potem w ciągu 12h czy nie brałaś zupełnie. Każda ulotka z opakowania tabletek Ci powie, że jak nie weźmiesz tabletki wcale, to potem trzeba się zabezpieczać dodatkowo.

5

Uważam, że jest niskie prawdopodobieństwo ciąży, ale jeżeli chcesz być pewna, to już możesz zrobić test krwi (Beta HCG) w dowolnym laboratorium (koszt ok. 30 zł). Jest znacznie bardziej wiarygodny niż płytkowy, do tego Ty będziesz miała 100% pewności.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024