Jak być seksowną w długotrwałym związku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jak być seksowną w długotrwałym związku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Jak być seksowną w długotrwałym związku?

Hej pytanie do kobiet w długich i szczęśliwych związkach- jak podtrzymujecie zainteresowanie sobą u męża/partnera?

Jesteśmy razem juz 15 lat , jest nam coraz lepiej ze sobą, coraz wygodniej, i też coraz mniej seksu lub chociaż "ekscytacji" z jego strony... Cholera mnie bierze, jak musze się dopominać o czułości. Kiedyś wystarczylo że się seksowniej wypięłam i już...  Pod kazdym innym wzgledem jest między nami bardzo dobrze i się kochamy.

Wiem, że przytyłam, że posiwiałam, ale chciałabym na nowo wzbudzac pożądanie smile  Macie jakies rady? Nigdy nie umiałam flirtować, jestem typem chłopczycy/kumpeli - jak się zamienić od czasu do czasu w kociaka?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2019-11-07 19:48:00)

Odp: Jak być seksowną w długotrwałym związku?
Musztarda1986 napisał/a:

Hej pytanie do kobiet w długich i szczęśliwych związkach- jak podtrzymujecie zainteresowanie sobą u męża/partnera?

Jesteśmy razem juz 15 lat , jest nam coraz lepiej ze sobą, coraz wygodniej, i też coraz mniej seksu lub chociaż "ekscytacji" z jego strony... Cholera mnie bierze, jak musze się dopominać o czułości. Kiedyś wystarczylo że się seksowniej wypięłam i już...  Pod kazdym innym wzgledem jest między nami bardzo dobrze i się kochamy.

Wiem, że przytyłam, że posiwiałam, ale chciałabym na nowo wzbudzac pożądanie smile  Macie jakies rady? Nigdy nie umiałam flirtować, jestem typem chłopczycy/kumpeli - jak się zamienić od czasu do czasu w kociaka?

Przede wszystkim zejdź z obłoków. Nie ma "Jesteśmy razem juz 15 lat , jest nam coraz lepiej ze sobą, coraz wygodniej", to tak nie działa. Jesli nie chcesz zostać nastepną "zdradzoną, porzuconą", to przestań wierzyć w to, że facetowi taka sytuacja jak dziś na serio pasuje.

Nie zabiegaj o niego, ale zacznij o siebie dbać. Dlaczego przytyłaś? Wylegujesz się na kanapie przed telewizorem po pracy? Więc zapisz się na aerobik i zacznij wracać do domu pózniej. Zrób badania, bo może masz problemy z hormonami. SCHUDNIJ! Zacznij mieć wlasne sprawy, wyjścia na basen z koleżanką (a może i on da się wyciągnąć), do fryzjera (modne strzyżenie i nowy kolor odejmie ci lat). Potem jakis nowy ciuch, a gdy zmieścisz się w spodnie sprzed dekady, to zobaczysz błysk w jego oczach. Nie badż "przyklejona" do niego, stwórz własny światek, daj mu odectchnąć od siebie i nieco zatęsknić. Gdy zobaczy jak się zmieniasz i piękniejesz, to nawet brak obiadu na czas nie będzie dla niego żadnym problemem. Najgorzej zalóżyć kapcie i myśleć "Pod kazdym innym wzgledem jest między nami bardzo dobrze i się kochamy".

3

Salomonka napisał/a:

Nie zabiegaj o niego, ale zacznij o siebie dbać. Dlaczego przytyłaś? Wylegujesz się na kanapie przed telewizorem po pracy? Więc zapisz się na aerobik i zacznij wracać do domu pózniej. Zrób badania, bo może masz problemy z hormonami. SCHUDNIJ! Zacznij mieć wlasne sprawy, wyjścia na basen z koleżanką (a może i on da się wyciągnąć), do fryzjera (modne strzyżenie i nowy kolor odejmie ci lat). Potem jakis nowy ciuch, a gdy zmieścisz się w spodnie sprzed dekady, to zobaczysz błysk w jego oczach. Nie badż "przyklejona" do niego, stwórz własny światek, daj mu odectchnąć od siebie i nieco zatęsknić. Gdy zobaczy jak się zmieniasz i piękniejesz, to nawet brak obiadu na czas nie będzie dla niego żadnym problemem. Najgorzej zalóżyć kapcie i myśleć "Pod kazdym innym wzgledem jest między nami bardzo dobrze i się kochamy".

Po prostu w punkt. Podpisuje się obiema rękami big_smile

4

Jeśli chcesz być stale pociągająca dla męża, najpierw sama ze sobą musisz czuć się dobrze, jednym słowem sama o sobie musisz zacząć myśleć jak o seksownej kobiecie. Jeśli na ten moment wydaje Ci się to niemożliwe, to spróbuj spojrzeć na siebie w miarę krytycznie, oceń co możesz zmienić, a co musisz po prostu zaakceptować, potem zacznij działać.

Bardzo ważne jest również, aby mąż miał czas, by za Tobą zatęsknić. Co to znaczy? Zajmij się czymś, co będzie stanowić kawałek Twojego własnego, odrębnego życia - spotykaj się ze swoimi znajomymi, wyjedź gdzieś sama, znajdź sobie pasję, o której dodatkowo będziesz mogła mu opowiadać. Byłoby dobrze, gdybyś była dla niego intrygująca, dlatego od czasu do czasu czymś go zaskocz, zaproponuj randkę, wyślij erotycznego sms-a, o takich klasykach jak powiem świeżości w łóżku czy atrakcyjna bielizna nawet nie będę wspominać.

Pożądanie zabija nuda i rutyna, aspekt atrakcyjności fizycznej też nie jest bez znaczenia, ale możliwości poprawy jakości związku jest naprawdę mnóstwo, a ogranicza nas wyłącznie własna wyobraźnia. Jeśli każde z Was będzie starało się dbać o własną atrakcyjność w oczach drugiego, wspólnie będziecie pielęgnować intymność, to jest szansa, że ten ogień, który przygasł, na nowo się rozpali.

Musztarda1986 napisał/a:

Z zasady opisany przez Ciebie problem pojawia się wówczas, gdy ludzie żyją obok siebie, a z tego co piszesz Wam jest ze sobą dobrze, dlatego wzięłabym pod uwagę dwie opcje: to jest wyłącznie Twoje spojrzenie na Waszą relację albo mąż ma jakieś problemy (stres, stan zdrowia), co również potrafi skutecznie obniżyć libido.

Generalnie odnoszę wrażenie, że sama nie do końca wiesz w czym tkwi problem, ale skoro jesteście ze sobą długo, twierdzisz, że się kochacie, na każdej innej płaszczyźnie Wasz związek działa bez zakłóceń, to dlaczego męża po prostu nie zapytasz co się dzieje lub czego mu brakuje? Dlaczego nie powiesz mu czego Tobie brakuje lub co chciałabyś, aby się zmieniło?

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jak być seksowną w długotrwałym związku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024