Zdecydowanie za szybko.. co z tym zrobić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zdecydowanie za szybko.. co z tym zrobić ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Zdecydowanie za szybko.. co z tym zrobić ?

Cześć,
sama nie wiem do jakiej kategorii zakwalifikować mój problem. Nie wiem nawet co czuć w obliczu tej sytuacji..
Jakiś tydzień temu poznałam chłopaka. Niesamowity, przystojny, rozsądny, zaradny... Widzę w nim same superlatywy. Niestety. Zgodziłam się na spotkanie z nim. Pisaliśmy praktycznie dwa pełne dni non stop. On chciał poznać mnie. Mnie zaciekawiła jego osoba. Nie obyło się bez flirtu. Było jak z bajki. Dosłownie. Spotkałam się z nim w środę. Wypiliśmy trochę alkoholu i stało się. Praktycznie nie pamiętam połowy wieczoru. Doszło między nami do sporej bliskości. Nie było zbliżenia seksualnego, natomiast było całowanie, zaspokajanie się w inny sposób. Po tym wieczorze jest mi bardzo źle, ponieważ sama nie potrafię sobie z tym poradzić a on mi nie ułatwia. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Wstydzę się tego co się stało, a on tak jakby olał sprawę. Zaczął mnie lekceważyć, tłumacząc że potrzebuje dystansu. Nie pisze tak jak wcześniej. Praktycznie nie wchodzi na tematy uczuć, nie prawi mi komplementów, a rozmawiając z nim, czuję że prowadzę monolog. Natomiast, zawsze to on rozpoczyna rozmowę, praktycznie każdego dnia. Więc może jest to oznaka, że mu zależy ?

Wiem, że powinnam odpuścić. Dla swojego dobra. Natomiast, nie potrafię. Cały czas myślę o tym co bylo, a on mi tego nie ułatwia. Zaproponowałam nawet kolejne spotkanie, a on mnie zbył... Totalnie. Mówiąc że nie ma czasu, że może kiedys..

Na pytanie czy stracił zainteresowanie moja osobą, odpowiedział że potrzebuje przestrzeni i chciałby relacji na luzie, którą ja także zaproponowałam. Boli mnie jednak to odrzucenie i nie potrafię się zdystansować. Próbuje różnych sposobów, natomiast żaden nie pomaga. Próbuje się nie przejmować tą sytuacją, bo przecież wina leży po obu stronach.. ale nie potrafię. Uważam że ja dużo zepsulam, że on stracił mną zainteresowanie.. i to mnie tak boli. Czy uważacie, że mogę to jeszcze w jakiś sposób naprawić ? Nigdy wcześniej nie czulam takich emocji. Nigdy wcześniej nie byłam w takiej sytuacji. Proszę. Pomóżcie mi. Jak go sobą zainteresować ? Czy to już za późno ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdecydowanie za szybko.. co z tym zrobić ?

Metody na skamlacego szczeniaka już próbowałaś i nie działa. Teraz spróbuj metody na umiem żyć bez ciebie, "nie choczesz nie nada, zachoczesz nie budiet".
Czasu nie cofniesz. Ja, jeśli na pierwszej randce po tygodniu znajomości, już bym "zaliczył", z pewnością olalbym dziewczę i co najwyżej traktował jako pogotowie seksualne. Ale ja to ja, a inny mężczyzna może mieć inne zdanie.

3

Co masz zrobić? Nic. Olej i zapomnij o tym panu. Przecież on Ci jasno określił swoje plany odnośne Twojej osoby. Czy raczej ich brak. Nie rozumiem, co chcesz tu naprawiać. Nic nie zepsułaś, miałaś ochotę, to się ,, zaspokoiłaś w inny sposób".

4 Ostatnio edytowany przez balin (2019-09-24 10:46:44)

Autorko tak to jest, gdy się udaje kogoś kim się nie jest. Jesteś osobą uczuciową, potrzebująca bliskości. A czynisz gwałt na własnej osobie. I nikt tu nie jest winny temu, że deklarujesz i robisz coś wbrew sobie. Stań w prawdzie ze sobą. Nie szukaj związków luźnych i przelotnych, bo kompletnie tego nie potrzebujesz.
Co do zachowania tego chłopka. Zapewne umawia się już z innymi na takie szybkie spotkania. Nie ma tu znaczenia Twoje zachowanie, bo on nie traktuje dziewczyn podmiotowo.

5 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-09-24 12:17:22)

Lagrange napisał/a:

Metody na skamlacego szczeniaka już próbowałaś i nie działa. Teraz spróbuj metody na umiem żyć bez ciebie, "nie choczesz nie nada, zachoczesz nie budiet".
Czasu nie cofniesz. Ja, jeśli na pierwszej randce po tygodniu znajomości, już bym "zaliczył", z pewnością olalbym dziewczę i co najwyżej traktował jako pogotowie seksualne. Ale ja to ja, a inny mężczyzna może mieć inne zdanie.

A jeśli nie potrafię poprawnie funkcjonować ? W jaki sposób mam pokazać 'umiem żyć bez ciebie'? Skoro bardzo boli mnie ta sytuacja i nie potrafię nie myślec o tym? Dodam, ze jest to świetny chłopak, który bardzo mi się spodobał.. A na tym spotkaniu zwyczajnie przeważył alkohol.. Nie wiem dlaczego tylko ja przejęłam się  tą sytuacją. Faktem jest to, że pisze do mnie sam z własnej woli. Tylko to ja ciągnę rozmowę na dłuższą metę. Czy to może być jakiś znak? Chciałabym pokazać mu, że jestem warta więcej. Nie wiem tylko w jaki sposób.

evalougo napisał/a:

Co masz zrobić? Nic. Olej i zapomnij o tym panu. Przecież on Ci jasno określił swoje plany odnośne Twojej osoby. Czy raczej ich brak. Nie rozumiem, co chcesz tu naprawiać. Nic nie zepsułaś, miałaś ochotę, to się ,, zaspokoiłaś w inny sposób".

Właśnie tak do końca nie określił. Napisał, że chciałby mnie poznać ale chciałby dystansu. Nie bardzo wiem co to znaczy. Próbuję nabrać do tego dystansu, ale nie bardzo potrafię. Nie umiem mu nie odpisać, a jak odpisuję to mam wrażenie że jestem nahalna. Powoli zaczynam tracić panowanie nad sobą. Ciągle sprawdzam telefon w nadziei, że się do mnie odezwał czy też inne komunikatory. Chciałabym żeby mnie poznał i zobaczył że jestem warta więcej. Nie wiem jednak w jaki sposób mogę to zrobić. Może nie powinnam się w ogóle do niego odzywać, odpisywać? Może to go zmusi do refleksji? Dodam, że to strasznie boli a ja strasznie się pogubiłam.

6

Liliii23 napisał/a:

Właśnie tak do końca nie określił. Napisał, że chciałby mnie poznać ale chciałby dystansu. Nie bardzo wiem co to znaczy.

A więc tłumaczę i objaśniam: Napisał, że chciałby mieć Cię blisko, ale nie za blisko. Co znaczy dokładnie to co znaczy.
Takie laski (chłopców również) trzyma się na orbicie podtrzymując kontakt na tyle, na ile jest to konieczne, aby się nie zerwały
i zawsze były pod ręką w razie, gdyby pojawiła się taka potrzeba, a nikogo innego akurat nie było. Tak to w skrócie działa.

I żeby nie było, dotyczy to obu płci w takim samym stopniu, jedyne różnice to nasze priorytety i powody jakie nami kierują.
W przypadku kobiet najczęściej chodzi o podbijanie ich atencji, wyświadczanie przysług czy wyręczanie w różnych kwestiach.
W przypadku mężczyzn najczęściej chodzi o spuszczenie sobie z krzyża i na tym w zasadzie możemy zakończyć ten wywód.

Jedni i drudzy grają pod siebie, a umiejętnie klucząc, manipulując i stosując proste w swej budowie socjotechniczne sztuczki
mogą tak się ślizgać całymi latami przez życie, bez potrzeby budowania stałej relacji opartej na normalnych zdrowych uczuciach.
Jeśli poznaliście się na tinderze, badoo czy w jakimś innym ścieku, to nie mam więcej pytań.

7

Zaraz zaraz , ta znajomość ma tydzień?

8

rossanka napisał/a:

Zaraz zaraz , ta znajomość ma tydzień?

Tak...

Autorko, za szybko się angażujesz, a tego faceta praktycznie nie znasz.

Z jego strony szacunku raczej już nie zyskasz. Daj sobie spokój, a w przyszłości nie oddawaj się tak szybko, skoro Twoja psychika tego nie znosi. Zatracisz samą siebie.

9

Po prostu trafiłaś na "ten typ" i nic nie poradzisz. Nie ma w tym Twojej winy. Gdyby był Tobą zainteresowany na poważnie to nawet zaliczenie wszystkich baz na tej randce by mu nie przeszkadzało (i mówię tu z doświadczenia). Czas Pana pożegnać, bo macie inne oczekiwania.

10

Piszesz, że nie do końca tak jest... No więc jak? Jak Ty jasno określasz, że jesteś zainteresowana kontynuowaniem relacji, to on twierdzi, że potrzebuje dystansu i nie ma czasu na spotkanie z Tobą. Im prędzej to zrozumiesz, Autorko, tym lepiej dla Ciebie.

11

Znasz gościa tydzień i nie potrafisz się od niego odciąć?

Będziesz panną na pukanko jak nie będzie nic innego akurat dostępnego. Nic więcej.

12

zasdnicze pytanie, ty masz faktycznie tak slaba glowe, czy byla pigulka gwaltu? jak slaba glowa to unikaj alkoholu na pierwszej randce bo to cie gubi

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zdecydowanie za szybko.. co z tym zrobić ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024