Ranczo 11 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Ranczo 11

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-09-20 21:01:54)

Temat: Ranczo 11

Chodzą słuchy, że będzie kontynuacja.
Po wzruszającym pożegnaniu bywalców ławeczki sądziłem, ze to koniec.
Serialu, najlepszego w historii TVP. I nie zasługa to Pana Prezesa. Tego, czy tamtego. Tak, dla przypomnienia. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ranczo 11

O dziwo nie oglądałem tego serialu tak bardzo regularnie. Najbardziej ze wszystkiego ucieszyła mnie wspólna gra Żaka i Barcisia smile Powrót do "Miodowych lat"

3

Tytuł do poprawki smile

Czasami oglądam, najbardziej lubię Michałową

4

O, fajno. To było też dobre. To się poraczym. smile

5 Ostatnio edytowany przez luc (2019-09-21 11:20:00)

Przyznam, że tylko pierwszy sezon był dla mnie świetny. Zresztą twórcy nie zamierzali robić kontynuacji (co wyraźnie było widać w ostatniej scenie). Potem to już właściwie popłuczyny i ciągnięcie na siłę serialu, bo się podobał. W którymś sezonie to już stał się tak nieznośnie "dydaktyczny", że skończyłam oglądanie.

6

luc napisał/a:

Przyznam, że tylko pierwszy sezon był dla mnie świetny. Zresztą twórcy nie zamierzali robić kontynuacji (co wyraźnie było widać w ostatniej scenie). Potem to już właściwie popłuczyny i ciągnięcie na siłę serialu, bo się podobał. W którymś sezonie to już stał się tak nieznośnie "dydaktyczny", że skończyłam oglądanie.

Ja zaś, odnawiam ciągle ten serial.
Przez ten dydaktyzm przede wszystkim.
Takie to zniewalające pokazanie twarzy naszych rodaków w lekkiej interpretacji.
Czyli nas samych. Jakimi powinniśmy być. Kiedyś tam.

7

Mi się jednak zawsze będzie kojarzył z widokiem 4 gości siedzących na ławeczce przed sklepem, popijających taniego winiacza smile

8

bagienni_k napisał/a:

Mi się jednak zawsze będzie kojarzył z widokiem 4 gości siedzących na ławeczce przed sklepem, popijających taniego winiacza smile

Filozofów wiejskich jednakże. W osobach skłóconych braci Japyczów w szczególności. smile

9 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-03-16 12:28:44)

bez Kusego już nie zrobią.  Szkoda, bo serial świetny. Ale z drugiej strony, 10 sezonów to i tak dużo. Ja, w przeciwieństwie do Luc, wolalam dalsze sezony. Kapitalnie pokazane od zaplecza, na przykładzie małej wsi,  meandry polityki, i w ogole, techniki manipulacji spoleczenstwem. A ze nieco przerysowane? Tak miało być. W krzywym zwierciadle :-)
Żak tu, zwłaszcza jako wójt, miistrzostwo,  świata :-)) Czerepacha tez uwielbiam.
Najbardziej irytowala mnie Michałowa ;-)

10

Ostatnio czytałam wywiad z twórcami i mówią, że TVP nie jest zainteresowane kolejnym sezonem, do tego to ostatni moment aby zgrać dobrze dotychczasowych aktorów.

11 Ostatnio edytowany przez Legat (2021-12-22 11:14:35)

Serial spełniał szereg artystycznych wymogów, których brakuje w wielu innych serialach. Przede wszystkim świetnie zarysowane i charakterystyczne postacie, klimat i oddanie wiejsko-gminnej rzeczywistości, świetne dialogi.
Dalsze kręcenie kolejnego sezonu, może zakończyć się podobnie jak stało się z innym serialem, myślę tu o Świecie wg Kiepskich. Nie ten klimat, już nie ci aktorzy (wiekowi) co kiedyś itd. Takie trochę odgrzewane kotlety.

12

Zawsze mogą nakręcić ,,20 lat później" i pociągnąć dalej. Mnie też się najbardziej podobała pierwsza seria.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Ranczo 11

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024