Czy to objawy ciąży? Czy może torbiel jajników? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy to objawy ciąży? Czy może torbiel jajników?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez monikaleadLop (2019-08-21 18:19:14)

Temat: Czy to objawy ciąży? Czy może torbiel jajników?

Witajcie kochane,

zakładam ten temat ponieważ mam pewien problem. Mianowicie w lipcu zaliczyłam z chłopakiem wpadkę - prezerwatywa się zsunęła. Około 10-11h po tym incydencie udało mi się kupić escapelle. Na szczęście miałam dni niepłodne - byłam świeżo po okresie. Nagle dostałam kolejengo okresu. Kolejny zaś spóźnił się o około tydzień. Trwał tyle co zawsze i był na 100% okresem.  Skończył się 8 sierpnia. Od około miesiąca cierpiałam na ból pleców. Wmawiałam sobie, że to przez pracę i praktyki. Parę dni temu jednak, gdy uprawiałam seks z chłopakiem, właściwie na samym początku, tuż po wprowadzeniu członka poczułam ogromny ból jajników umożliwiający kontynuowanie stosunku. Dotyk miejsc intymnych zaczął sprawiać mi ból. Niestety ból podbrzusza nasila się podczas zmiany pozycji ze stojącej na siedzącą. Od razu poszłam do lekarza. W międzyczasie zaczęły mnie boleć piersi. Lekarz powiedział, że najprawdopodobniej jestem w ciąży i okres podczas ciąży "się zdarza". Dostałam skierowanie "natychmiastowe" (za 2 tygodnie...) na badanie USG, po wykonaniu którego mam iść do ginekologa. Ja wiem, że lekarz to lekarz, ale jednak studiuję pochodną medycyny i po wyjściu, gdy ochłonęłam dotarło do mnie, że przecież miałam dwa okresy. Okresy. Trwały 5 dni, nie 3. Ponadto 2 tygodnie (tyle minęło od ostatniego okresu) to chyba za mało by mieć objawy ciąży. W związku z tym mam do Was pytanie. Co o tym wszystkim sądzicie? Za około tydzień mam wizytę u lekarza. Niestety testu nie mam możliwości obecnie zrobić. Czy według Was o tym myśleć? Czy naprawdę mogę być w ciąży? Objawy - ból piersi, ból podbrzusza, ból pleców również mogą być objawami torbieli jajników. Do czego się skłaniam, bo jednak ból rozpoczął się od penetracji. Nie sam z siebie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to objawy ciąży? Czy może torbiel jajników?

Nie jesteś w ciąży, rozregulowałaś sobie chwilowo hormony i tyle, stąd dwie miesiączki. A objawów ciąży i tak byś nie miała.
Zrób test i tyle. Nie masz możliwości iść do rossmana albo jakiejś apteki i go kupić?

3

robiłam już 3 i wszystkie wyszły błędnie - postępowałam zgodnie z instrukcją obsługi i zawsze wynik nieprawidłowy - dlatego właśnie podejrzewam u siebie jakąś chorobę (ewt. skutek tabletki), która ma wpływ na gospodarkę hormonalną.

4 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2019-08-22 21:13:03)

Podejrzewalabym trzy rzeczy:torbiel jajnika, ciaze pozamaciczna lub zapalenie endometrium macicy(przy tym ostatnim wystepuje wlasnie bol przy penetracji i bole w dole plecow). Dwa pierwsze przypadki sama przezylam i tez byl bol przy stosunku, plamienia udajace okres, klucie w podbrzuszu i obrzmienie piersi(przy ciazy pozamacicznej).Ponadto przy ciazy pozamacicznej testy wychodzily niejednoznaczne. Osobiscie w Twoim przypadku bardziej obstawialabym jednak torbiel lub zapalenie endometrium ale czy tak czy siak udalabym sie jak najpredzej na usg  i wykonala bete z krwi. Obydwa te badania mozna zrobic szybko prywatnie i nie sa to jakies mega koszty a wiedza bardzo cenna, szczegolnie jesli moze sie okazac ze to jednak cos grubszego. Oczywiscie moze sie okazac ze to stan zapalny  albo jakas pierdola ale ja nauczona swoimi doswiadczeniami nie bagatelizowalabym takich spraw.

5

Dzwoniłam do przychodni prywatnie i powiedzieli, że nic szybciej niż to co już mam (poniedziałek) się załatwić nie da. Zapomniałam dodać, że od ok dwóch tygodni mam jakąś żółtą wydzielinę z pochwy

6

USG jamy brzusznej - nic. USG dopochwowe - nic. Macica pusta, torbieli na jajnikach brak. Pozostaje czekać na wyniki endokrynologa.

7 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-09-04 19:02:59)

tabletki po to bomba hormonalna i może to spowodować wiele powikłań, wiadomo- mniejsze zło w przypadku niechcianej ciąży, ale często o tym nie pamiętamy że później może być kiepsko z okresem, owulacją i innymi aspektami płodności. Ja już od jakiegoś czasu stosuje kapturek SPAM. Niehormonalna metoda, dokładnie zabezpiecza no i bardzo fajnie się układa w ciele przez co nie jest wyczuwalny w czasie nawet głębokiej penetracji.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy to objawy ciąży? Czy może torbiel jajników?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024