Problemy w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problemy w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Problemy w związku

Witam,

pisze tutaj, poniewaz potrzebuje wsparcia od was kobietki.

Bardzo zle sie czuje, nie mam juz sily by zyc... Opisze krotko swoja sytuacje... jestem w zwiazku, od 3 lat a rok temu mielismy przerwe kilku miesieczna po czym wrocilismy do siebie. Wygladalo to tak ze ja zerwalam z nim, on szalal jak wariat zebym wrocila ale spotykal sie z dziewczynami, potem gdy jednak sie zgodzilam na powrot on zmniejszyl swoje amory i zainteresowanie mna. Ba zaczal sie spotykac ze mna i kolezankami bo twierdzil ze nic zlego nie robi ze to tylko kolezanki. Rok temu gdy sie ponownie zeszlismy cos sie stalo, on powiedzial ze w mozgu mu sie przestawilo i jakos dlatego ma dystans i obojetny jest juz na wszystko.
Oczywiscie caly rok sie spotykalismy weekendowo, bylo bardzo milo, ale za kazdym razem kiedy pytalam co z nami odpowiadal nie wiem, zobaczymy, ale kontakt byl super i telefoniczny i weekendowy.  Niedawno rozmawialismy o nas to odpowiada znowu to samo ze on zawsze wszystko mial zawsze gdzies. Ze to nie tylko dla mnie sie tak zachowuje. Kiedys nawet mowil ze pary tak czasem zyja nie mieszkaja ze soba, i spotykaja sie na weekendy.
Jak mu powiedzialam ze albo zyjemy ze soba mieszkamy razem albo nic to zaczal dukac ze oczywiscie ze bedziemy razem mieszkac itd ale nie teraz.

Caly czas czuje dystnas i obojetnosc do glebszej relacji, bo weekendowa mamy swietna. Ja lubie wiedziec na czym stoje , nie cierpie takiego zachowania na dystans bo jest mi bardzo smutno.... moja wartosc siebie maleje... caly czas o tym mysle, nie moge cieszyc sie zyciem, bo wciaz zastanawiam sie czy on chce ze mna byc czy bedziemy mieszkac razem, czy za jakis czas mnie oleje.
W sumie to wole czysta sytuacje albo jestesmy razem albpo nie, a takie zawieszenie jest strasznie meczace.
On oczywiscie utwierdza mnie ze wszytsko jest ok, ale nic sie nie zmienia.
Wczoraj powiedzial ze pojedzie z kolegami rowerami noca nad jezioro i juz czuje ze to jest klamstwo... moze chce sie spotkac z kims tzn z kobieta.
Moze jestem dziwna ale ja wole jak facet nie spotyka sie z kolezankami, ja nie spotykam sie z kolegami na kawe.

Najwazniejsze jest to ze sama nie wiem czy z nim byc ale taka niewiadomo jest uciazliwa, wciaz mysle tylko o tym, powinnam chyba isc do pscyhologa ....
Blagam pomozcie pozdrawiam wszystkich

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problemy w związku

Dlaczego z nim zerwałaś..?

3

Jak to napisze to pewnie powiesz dlaczego z nim jestem.
To trudne i skomplikowane, szybko opowiem, jak sie poznalismy jego rodzice byli w USA ja zamieszkalam z nim pol roku mieszkalismy razem, jak wrocili jego rodzice jego siostra zaatakowala mnie ze jestem zlodziejka, prostytutka itd ze jestem z mafii. I rodzice w to uwierzyli wyrzucili nas z domu wtedy mieszaklismy u mnie. Gdy jego matka znalazla wszystkie rzeczy ktore niby zgubila zaprosili nas do siebie i bylo oki. Potem jego siostra nadal mieszala pokazala mu rozmowe moja z kolega na fb. On wciaz robil mi awantury i byl zazdrosny mega chorobliwie zazdrosny. Raz nawet szala tak ze musialam wzywac policje bo sie balam isc do domu... potem jak sie wszytsko uspokoilo to ja nie dawalam sobie caly czas psychicznie rady, clay czas czulam traume bo bylam przeciez u adwokata z pomowieniami itd. Balam sie go i tej rodziny. teraz juz mnie nie atakuje, jest ok.
Facet sie dziwnie zmienil, mowi ze jest taki jak zawsze, bo wczesniej byl po rozwodzie i chorobie nowotworowym.
Teraz wyluzowal, jest super dobry dla mnie od roku. Bo wczesniej jak czekalam na niego np na ulicy to wygadywal jakies rzeczy ze sie z kims juz prawie zaczelam umawiac. Wiem ze on ma jakies pewnie problmey psychiczne....
Dlatego to jest takie trudne
Najgorsze jest to ze lubie go ze jest wanzy dla mnie mimo tego co sie wydarzylo...

Jka go zostawilam rok temu sam mnie oskarzyl o kradziez bluzek i uwierzycie ze znalazl je pozniej i przyjechal z kwiatami zeby mnie przeprosic. Mowil mi ze jego rodzina tak robi na wzajem sie oskarzaja o cos, zeby wzbudzic w sobie poczucie winy. Chyba ma tak to dzialac, Dodam jeszcze ze jego ojciec pracowal w sluzbach specjalnych a z tego co wiem to tam psyche maja uszkodzona.

4 Ostatnio edytowany przez balin (2019-07-02 12:43:59)

Ktoś wie o co tu chodzi? Bo dla mnie to nie jest dziecinada, tylko kompletne szaleństwo. Jakieś oskarżenia, podchody, zerwania, kompletny brak zaufania. I oczywiście pytanie jak tu zmienić faceta, żeby był taki jak ona chce.

5

To co sie wydarzylo w moim zwiazku to jakas masakra... bardzo dlugo mialam a moze mam traume.... wczesniej mialam normalne zwiazki rozpadaly sie bo jedna ze stron przestala kochac itd. zadnych takich cyrkow nie bylo a teraz byla jazda bez trzymanki.
Jak tu zyc jak czlowiek jest skrzywdzony a w dodatku teraz sam ten facet zastanawia sie nade mna. To ja powinnam sie nad nim zastanowic.

6

Mikus1111 napisał/a:

To ja powinnam sie nad nim zastanowic.

Facet Ci powiedział i pokazał, co ma do zaoferowania. Zastanów się, czy tego właśnie chcesz.
Jeśli tak, to zostań z nim w układzie weekendowym - bo taki mu odpowiada. On tego nie chce zmienić. Nie dla Ciebie.
Jeśli nie - zostaje odejście od niego.

7

Tak wiadomo co trzeba robić, ale trudno wykonać...
Pewnie przyjdzie na wszystko czas...

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problemy w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024