Brak namiętności w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak namiętności w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Brak namiętności w związku

Witam bardzo serdecznie,
mam problem ze swoim partnerem (a może też z własną osobą?).
Jestem z moim chłopakiem już prawie cztery lata. Mam 22 lata, natomiast on 25 lat. Wszystko by było pięknie, ładnie gdyby nie to, że od pewnego momentu zaczęliśmy się oddalać od siebie. Najbardziej na tym ucierpiała nasza strefa łóżkowa... Ale zaczęło się od tego, że po którymś naszym stosunku powiedziałam mu "Nie będę po naszym stosunku jeszcze dwadzieścia minut pracowała ręką"... Czy zrobiłam dobrze?
Przy innej okazji wyniknęła dyskusja, w której on stwierdził, że żeby we mnie dojść musi mi zaufać i mieć poczucie bezpieczeństwa, co mnie totalnie zbiło z tropu, bo myślałam, że daję 100 % siebie w tym związku. Od tej pory uprawiamy seks raz w miesiącu... Albo tak dla okazji np. a bo wziąłem Cię na randkę, po sylwestrze itp. A teraz będą Walentynki i będzie oczekiwał seksu ze mną.
Już nie wspominam o tym, że moja przyjemność leży na samym dnie i liczy się tylko on.
Proszę o jakąś radę...
Czy to jest koniec naszego związku?

M.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak namiętności w związku

Właściwie, to ciężko cokolwiek doradzić, bo nie napisałaś, co było powodem oddalenia się od siebie i jak wygląda Wasz seks.

Ogólnie, jeśli on ma gdzieś Twoje potrzeby i rozmowy niczego nie zmieniają, to chyba nie warto tego ciągnąć. Nie dobraliście się pod względem łóżkowym i tyle. Jesteście oboje młodzi i w łóżku powinno być wielkie ''WOOW''.

3

Twój nick zbija z tropu ,bo rzekomo jesteś szczęśliwa a tu takie numery między wami.

Coraz ciekawsze przypadki chłopów na netkobiety...
Twój ma jakieś jazdy i żeby dojść w środku musi zaufać(...!)

Swoje dołożyłaś przez to,że nie chcesz robić ręką 20 minut:) w takim razie obciągaj.

Czy to koniec związku? Wg mnie początek końca.

4

Jego zachowanie może mieć inne podłoże. Dlaczego nie ma do Ciebie zaufania, a może boi się że zrobisz sobie z nim dziecko, bez jego zgody?
A może po prostu inaczej nie potrafi dojść, tylko ręką, mogą to być efekty zljakiś zaburzeń...
Po prostu musicie szczerze o tym porozmawiać...

5

Albo siadacie i o tym wszystkim szczerze rozmawiacie, ale bez zarzutów i obwiniania, z empatią dla drugiego człowieka, albo to kończycie. Seks to jest taki sejsmograf w związku, jak igła zaczyna za bardzo latać, to znaczy że idzie trzęsienie ziemi.

6

Moim zdaniem wasz koniec jest nieuchronny. Rozglądaj się za innym facetem.

Nie musisz 20 minut robic mu reką. To nie twoj problem.
A co ty z tego masz? seks to seks. Oboje czerpią z tego satysfakcje a nie tylko jedno a drugi musi sie narobić.

7

themusik napisał/a:

A jakby to sparafrazować?
"Nie musisz 20 minut robic jej językiem. To nie twoj problem."

8

misiando napisał/a:
themusik napisał/a:

Nie zauważyłeś Misiu, że autorka opisała jak wygląda ich pożycie:
1. Stosunek - dla niego. Ona z tego nic nie ma.
2. Stymulacja ręką - dla niego. Ona z tego nic nie ma.

Gdzieś ty wyczytał tą minetkę, między wierszami?

Poza tym mężczyźni przeceniają i wyolbrzymiają rolę minetki, tak jak wszystkiego czego się dotkną.

9

uzytkownik444 napisał/a:
misiando napisał/a:
themusik napisał/a:

Nie zauważyłeś Misiu, że autorka opisała jak wygląda ich pożycie:
1. Stosunek - dla niego. Ona z tego nic nie ma.
2. Stymulacja ręką - dla niego. Ona z tego nic nie ma.

Gdzieś ty wyczytał tą minetkę, między wierszami?

Poza tym mężczyźni przeceniają i wyolbrzymiają rolę minetki, tak jak wszystkiego czego się dotkną.

Oho, chyba ktoś tu ma złe doświadczenia z minetkami. Kolega bardzo dobrze zasugerował egoizm w tej sytuacji. Co do ostatniego zdania - znajdź sobie mężczyznę, który robi dobrą minetkę, zamiast generalizować.

Ale wróćmy do tematu:

Oczywiście, że życie łóżkowe powinno polegać bardziej na dawaniu i uszczęśliwaniu partnera niż braniu, ale to musi działać w dwie strony. Najlepiej będzie, jeśli z nim o tym porozmawiasz autorko. Jeśli w łóżku liczy się tylko jego przyjemność, to coś jest nie tak.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak namiętności w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024