Czy to uczciwe z jego strony? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to uczciwe z jego strony?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czy to uczciwe z jego strony?

Cześć wszystkim!
Kilka miesięcy temu nawiązałam znajomość z K. Poznaliśmy się przez internet, a pierwszy raz spotkaliśmy się 3 miesiącach codziennych rozmów (które trwają do dziś). Nie mieszkamy od siebie daleko, jednak praca potrafi skutecznie utrudnić spotkania i dojazd. A teraz może przejdę do sedna sprawy:

Zależy mu na mnie, zaczyna się do mnie przywiązywać, że jestem jedyną kobieta, z ktora się spotyka - tak powiedział. A ja? Ja jestem zauroczona, teraz, już. I zakomunikowałam to. Był zdziwiony, że zdobyłam się na to wyznanie tak wcześnie (jak uważacie?). W międzyczasie wyjaśnialiśmy inne kwestie, a mianowicie jego rozmowy z innymi kobietami na różnych portalach. Niby niewinne, jednak dało mi to do myślenia. Odparł, że nie robi nic złego. Przyznawał się do tego, po czym usuwał konta i zakładał je na nowo. Nie trudno się o tym dowiedzieć, jeśli ktoś non stop wykorzystuje te same zdjęcia itp. w sieci.

Powiedzcie mi, bo idzie w zaparte, że jest ze mną szczery i nie robi nic złego. Czy wyolbrzymiam? Czy on na moich oczach szuka sobie innych opcji? Ciężko jest mi stwierdzić, bo chciałabym jednak mu wierzyć, lecz nie potrafię. Czy tak powinno wyglądać zainteresowanie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to uczciwe z jego strony?

Ty się już zauroczyłaś, a on sobie wciąż przebiera.

3

imagination923 napisał/a:

Cześć wszystkim!
Ciężko jest mi stwierdzić, bo chciałabym jednak mu wierzyć, lecz nie potrafię.

I dobrze, że nie potrafisz. Gdyby ktoś chciałby być fair, nie opowiadałby, że zaczyna się przywiązywać i innych takich banialuków, bo to stwarza u ciebie niepotrzebne nadzieje. Powiedziałby co najwyżej, że ok, lubi ciebie, zostańcie znajomymi, ale on w tej chwili do ciebie nic ponad nie czuje, a twoje zauroczenie nie powinno wpływać na jego postępowanie.
On po prostu wykorzystuje sobie sytuację.

4

marakujka napisał/a:

Cześć wszystkim!
Ciężko jest mi stwierdzić, bo chciałabym jednak mu wierzyć, lecz nie potrafię.

I dobrze, że nie potrafisz. Gdyby ktoś chciałby być fair, nie opowiadałby, że zaczyna się przywiązywać i innych takich banialuków, bo to stwarza u ciebie niepotrzebne nadzieje. Powiedziałby co najwyżej, że ok, lubi ciebie, zostańcie znajomymi, ale on w tej chwili do ciebie nic ponad nie czuje, a twoje zauroczenie nie powinno wpływać na jego postępowanie.
On po prostu wykorzystuje sobie sytuację.

Rozmawiamy codziennie i piszemy, jest wręcz cukierkowo. Teraz to wszystko nie trzyma mi się kupy. Myślisz, że dobrym pomysłem będzie kolejna rozmowa, czy kierowanie się do wyjścia z tej relacji? Nie zabronię mu niczego, ale mam przed oczami jeden plan - postawienie ultimatum, albo inne babki, albo ja.

5

A jak często się widujecie ? Może on nie widzi sensu tej znajomości ponieważ meiszkacie za daleko od siebie ? Pisanie to pisanie a być ze sobą to co innego. Według mnie oi 3 miesiącach już wiadomo co się plus minus czuje d drugiej osoby , po pół roku czy to miłość czy nie.. Nie jest za wcześnie na takie wyznanie ,

6

Jeśli on twierdzi, że on zaczyna się do Ciebie przywiązywać- nie wiem czy jest sens stawiania ultimatum. Przecież nie powiedział, że jesteś razem. Możesz jeszcze raz z kim porozmawiać, podkreślić, co Ci nie odpowiada.
Inną sprawa: usuwa i zakłada inne konta, aby podtrzymywać kontakt z innymi dziewczynami-  chyba jasne, że nadal się rozgląda.

7 Ostatnio edytowany przez marakujka (2019-01-23 17:31:59)

Rozmawiamy codziennie i piszemy, jest wręcz cukierkowo. Teraz to wszystko nie trzyma mi się kupy. Myślisz, że dobrym pomysłem będzie kolejna rozmowa, czy kierowanie się do wyjścia z tej relacji? Nie zabronię mu niczego, ale mam przed oczami jeden plan - postawienie ultimatum, albo inne babki, albo ja.

Kierowanie się do wyjścia.
I bezsensem jest stawianie ultimatum - przecież nie jesteście razem, on w żaden sposób się nie zdeklarował, nie chodzicie za rączkę, na randki, nie całujecie się. Nie robicie niczego, co jasno świadczyłoby o tym, ze jesteście parą i jako para moglibyście mieć prawo do wzajemnych wymagań. A wy nie jesteście parą, nie ma WAS.
Dlatego, nawet bez względu na wasze dalsze chęci czy niechęci do podtrzymania tej znajomości - nie macie prawa stawiać wzajemnie żadnych roszczeń dotyczących waszych relacji z kimkolwiek innym. Jedynym wymogiem, jaki w tej sytuacji mozesz mu postawić jest to, aby traktował cię fair i nie próbował cie w jakikolwiek sposób zmanipulować czy zbałamucić.

8

Nie jest uczciwe. Pisze ci jedno, robi drugie

9

A jakich portalach? Jest różnica między z pogadaniem z koleżankami na fb a zaczepianiu obcych kobiet na instagramie albo jakichś portalach randkowych.
Jak nie jesteście w zwiazku to racja, nic złego nie robi. Ale to usuwanie i potajemne zakładanie kont źle wróży. Może to taki typ, że lubi mieć zainteresowanie wielu kobiet i to się nie zmieni.

10

Moim zdaniem on jest nieuczciwy. Gdyby był uczciwy, to powiedziałby szczerze jak jest np że nie jest pewny czy chce z Tobą być i że na razie poznaje też inne dziewczyny. Nie byłoby to miłe, mogłabyś dać sobie z nim spokój, ale pokazałby, że jest szczery i nie chce Cię ranić. No a jeżeli mówi, że jesteś teraz jedyną dziewczyną w jego życiu, to tak powinno być, wtedy usuwa się portale i koncentruje na tej jednej osobie. Jak widać okłamuje Cię i pewnie robiłby to dalej, gdybyś nie znalazła go na tych portalach. Przywiązuje Cię do siebie, jesteś zauroczona, ale szuka innej opcji. Powinien być szczery, a parę miesięcy spotykania się to nie jest mało.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to uczciwe z jego strony?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024