mam za duże wyobrażenia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » mam za duże wyobrażenia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez zbytskomplikowane (2018-12-18 17:39:07)

Temat: mam za duże wyobrażenia?

Chyba mam za duże wyobrażenia? Dziewczyny w szkole, na studiach, w pracy zawsze były niedostępne, nie zwracały uwagi na mnie. Zajmowałem się nauką, szkoleniami, rozwojem firmy, byłem nieciekawy w przeciwieństwie do osób potrafiących się bawić.

Od dawna wchodzę na stronę z czatem, lubię rozmawiać z dziewczynami. Po latach zauważyłem, że około 99% rozmów przebiega tak: dziewczyna chce znać miasto, wiek, zdjęcie. Dawniej rozpoczynałem takie rozmowy, jednak stwierdziłem że skutkiem na ogół jest zamknięcie okna albo oczekiwanie szybkiego "konkretnego" umówienia się. Nie czuję się dobrze przez takie traktowanie, chciałbym relacji innego typu. Rozmowa z dziewczynami powinna być łatwiejsza, one często narzekają na zboczeńców którzy oczekują tylko jednego. Ja odbiegam od tego schematu, mimo to nie mam powodzenia. Około 1% dziewczyn (tych, które ja spotykam - nie jest to uogólnienie na całe społeczeństwo) potrafi porozmawiać w bardziej kreatywny sposób. Wtedy zaczynam chętnie pisać, mam dużo tematów do rozmów. Gdzieś popełniam błąd, bo również takie rozmowy szybko kończą się.

Przez te lata trafiła mi się zaledwie jedna dziewczyna, z którą rozmawiało się najlepiej. Była sporo starsza, miała męża, od początku było ustalone że relacja to przyjaźń. Dla mnie była to neutralna informacja, koncentrowałem się na dziewczynie, wyłączność nie jest mi potrzebna, ale gdyby okoliczności to uzasadniały nie zostawiłbym dziewczyny samej (takie jak np. przemoc domowa). Rozmowy były wielogodzinne o wszystkich tematach, z nikim nie spędzało mi się tak czasu. Potrafiliśmy całą noc pisać sms-y o różnych fantazjach. W pewnym momencie skończyło się, dziewczyna zmniejszyła kontakt, mówiła że musi zająć się pracą. Byłem chętny do pomocy, okazałem to kilka razy, więcej prób byłoby narzucaniem się. Nie oczekiwałem nic więcej bo od początku było to ustalone, ale to był jedyny raz że czułem jakbym miał przyjaciółkę i było mi przykro z powodu takiego nagłego zakończenia.

Zdarzyła się tylko jedna dziewczyna z którą tak się czułem, wśród 4-cyfrowej liczby tych, które spotkałem na stronie - czyli około 0.02%. Moje wyobrażenia uniemożliwiają mi czerpanie radości z relacji. Czasem myślę sobie, o ile łatwiej mają chłopacy, którym wystarcza miasto, wiek, zdjęcie, i którzy potrafią umawiać się "konkretnie".

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: mam za duże wyobrażenia?

Musisz się transformować z dobrego boya w skurczysyna. Milutki to może być 10/10 Alvaro z milionem na koncie. Fizycznie musisz tego chcieć, ale mentalnie im mniej Ci zależy tym lepiej.

3

zbytskomplikowane napisał/a:

Rozmowa z dziewczynami powinna być łatwiejsza

Przepraszam, ale śmiechłam. Wiesz, nie wiem, czy zauważyłeś, ale kobiety to ludzie. A ludzie są po prostu różni. Z jednym się dogadasz, z drugim nie. Z posta zaleciało trochę męczącym dziwakiem, ale ok. A na portalach randkowych się nie znam.

4

Entropia, a może tak więcej empatii? Dlaczego zrazasz  chłopaka do tego portalu?
Autorze, spotkałeś się z tą dziewczyną, z którą fajnie ci się pisalo?
A Burzowy ma rację.

5

ulle masz problem z czytaniem. Napisałam, że na portalach się nie znam, gdzie w tym zrażanie? I tak, autor ma trochę dziwną postawę, bo jest kolejnym, który traktuje kobiety jak kosmitów. A Burzowy nie ma dziwnej postawy, ma głupią postawę i powtarza mundorści dla gimnazjalistów. "Kobiety wolą złych chłopców"... taaa.. głównie w "Zmierzchu" i tym podobnych filmach dla nastolatek.

A ja się zastanawiam, dlaczego Autor skupił się na szukaniu w sieci, zamiast w realu? Czy to już nie da się poznać kogoś nie wchodząc do neta?
Może miałby inne wyobrażenia o kobietach, gdyby zmienił sposób ich poznawania.
Autorze, przestać wchodzić na stronę z ulubionym czatem i zacznij żyć naprawdę.

7

Jak chcesz tylko pogadac to poszukaj dziewczyny z Australii. Nie bedzie kusiło do spotkania i angielski mozna pocwiczyc.

8

Entropio, dobrze wiesz, że chodzi mi o określenie autora mianem dziwoląga. A cała reszta twojego wpisu jest dla mnie neutralna. Minął cały dzień i chłopak więcej nie napisał. Burzowy ma rację, bo niestety ale zdecydowana większość kobiet rzeczywiście woli kretynow. Dopiero jak raz drugi albo trzeci i enty z kolei przewiozą się na takich złych, to bardziej stawiają na rozsądek, ale często same są już tak popieprzone, że ciężko jest im być z normalnym i spokojnym facetem. Ja mam właśnie takie zdanie, a uwierz mi, też wolałabym myśleć inaczej.

9

Myślę że jest więcej niż ten 1 % kobiet, z którymi mógłbyś nawiązać interesujący kontakt.
Mimo wszystko przyjażń damsko męska  zawsze jest czymś więcej zabarwiona, niezależnie od deklaracji, więc tam się rozpadło, bo się wam oczekiwania rozbiegły. Co jak i w którą stronę żle poszło- to inna sprawa.

Poszukaj kontaktów może na jakichś ambitniejszych forach tematycznych, to może od razu zauważysz z kim masz wspólny język a z kim nie..
Natomiast jak szukasz kobiety, to licz się z tym, że kogoś idealnego pod wszystkimi względami trudno bardzo znależć..

10

Zgadzam się z tobą, większość ludzi na czatach jest przewidywalna i działa wedle z góry określonego schematu.
Trzeba się mocno natrudzić by spotkać kogoś sensownego, albo mieć sporo szczęścia.
A z jakiego powodu chowasz się za czatowymi rozmowami?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » mam za duże wyobrażenia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024