Nieśmiały i niezdecydowany mężczyzna... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nieśmiały i niezdecydowany mężczyzna...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Nieśmiały i niezdecydowany mężczyzna...

Witajcie... liczę na Waszą pomoc smile

Otóż "mam problem" właśnie z takim mężczyzną, który nie dość, że jest nieśmiały w stosunku do kobiet, to w dodatku niezdecydowany i nie wiedzący czego chce. Jest dobrym, opiekuńczym mężczyzną. Nadal mu się podobam (piszę, nadal, bo poznaliśmy się 2 lata temu, on stwierdził że to jednak nie to i możemy być TYLKO przyjaciółmi, po czym ani on ani ja nie utrzymywaliśmy tej "niby przyjaźni". Olałam temat). Mija 2 lata i spotykamy się na imprezie u wspólnych znajomych i "zabawa" zaczyna się od nowa: notoryczne obserwowanie, jak najdłuższe utrzymywanie kontaktu wzrokowego (dopóki ja nie przerwę), uśmiechy i długie rozmowy.
Mamy się spotkać na kawie, mówił, że z miłą chęcią się ze mną jeszcze zobaczy.

Dziewczyny co o tym myślicie... To nie jest lovelas, nie miał żadnej dziewczyny w ciągu tych 2 lat, jest raczej typem samotnika, ale ciągle niewiedzącego czego chce... Raz chce, a raz nie. W przeciwieństwie do niego ja spotykałam masę mężczyzn w ciągu tych 2 lat - jednak nic trwałego z tego nie wyniknęło, szkoda gadać, byłam wiele razy oszukiwana. On jest typem dobrego, opiekuńczego faceta, jednak boję się, że z niewiadomych przyczyn, powtórzy się sytuacja sprzed 2 lat... Nie wiem co robić, by go jakoś przy sobie zatrzymać (?) Nigdy nie podrywałam facetów, zazwyczaj to ja byłam podrywana. Mam dość szczeniackich gierek i podchodów,a z drugiej strony nie chce go przestraszyć moją stanowczością i pewnością. Aha i jak ja się nie odezwę, to nikłe szanse, że to on zaproponuje spotkanie, mimo że wcześniej o tym rozmawialiśmy...

Zobacz podobne tematy :
Odp: Nieśmiały i niezdecydowany mężczyzna...
Zosiaaax napisał/a:

Otóż "mam problem" właśnie z takim mężczyzną, który nie dość, że jest nieśmiały w stosunku do kobiet, to w dodatku niezdecydowany i nie wiedzący czego chce. Jest dobrym, opiekuńczym mężczyzną. Nadal mu się podobam (piszę, nadal, bo poznaliśmy się 2 lata temu, on stwierdził że to jednak nie to i możemy być TYLKO przyjaciółmi, po czym ani on ani ja nie utrzymywaliśmy tej "niby przyjaźni". Olałam temat). Mija 2 lata i spotykamy się na imprezie u wspólnych znajomych i "zabawa" zaczyna się od nowa: notoryczne obserwowanie, jak najdłuższe utrzymywanie kontaktu wzrokowego (dopóki ja nie przerwę), uśmiechy i długie rozmowy.

Dziewczyny co o tym myślicie... To nie jest lovelas, nie miał żadnej dziewczyny w ciągu tych 2 lat, jest raczej typem samotnika, ale ciągle niewiedzącego czego chce... Raz chce, a raz nie. W przeciwieństwie do niego ja spotykałam masę mężczyzn w ciągu tych 2 lat - jednak nic trwałego z tego nie wyniknęło, szkoda gadać, byłam wiele razy oszukiwana. On jest typem dobrego, opiekuńczego faceta, jednak boję się, że z niewiadomych przyczyn, powtórzy się sytuacja sprzed 2 lat... Nie wiem co robić, by go jakoś przy sobie zatrzymać (?) Nigdy nie podrywałam facetów, zazwyczaj to ja byłam podrywana. Mam dość szczeniackich gierek i podchodów,a z drugiej strony nie chce go przestraszyć moją stanowczością i pewnością. Aha i jak ja się nie odezwę, to nikłe szanse, że to on zaproponuje spotkanie, mimo że wcześniej o tym rozmawialiśmy...

Przecież on nie jest niezdecydowany. Powiedział Ci wyraźnie, że "to jednak nie to i możecie być TYLKO przyjaciółmi".

3 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-12-08 20:53:45)

A skąd wiesz, że wtedy kiedy zaproponował Ci 'tylko przyjaźń' nie zrobił tego właśnie z tego powodu, że miał lub był zainteresowany kimś innym. Po czasie nie wyszło, Ty wcześniej byłaś chętna, a teraz - z braku laku - może uznał, że nadal jesteś. wink

4

santapietruszka napisał/a:
Zosiaaax napisał/a:

Przecież on nie jest niezdecydowany. Powiedział Ci wyraźnie, że "to jednak nie to i możecie być TYLKO przyjaciółmi".

Tak, tylko "zaproponował mi przyjaźń"  2 lata temu i nie wprost tylko mojej dobrej koleżance... A gdy teraz się zobaczyliśmy przez przypadek,  znów jest mną zainteresowany, bo co mam niby myśleć, jeśli cały czas  nie może oderwać ode mnie wzroku, a na pożegnanie nie chciał mnie wypuścić ze swoich ramion. Nie mówiąc o tym, że zauważył, że zmieniłam coś w wyglądzie. Który facet to zauważa i to po takim czasie, gdy nie mieliśmy ze sobą żadnego kontaktu.

5 Ostatnio edytowany przez Zosiaaax (2018-12-08 20:59:25)

SonyXperia napisał/a:

A skąd wiesz, że wtedy kiedy zaproponował Ci 'tylko przyjaźń' nie zrobił tego właśnie z tego powodu, że miał lub był zainteresowany kimś innym. Po czasie nie wyszło, Ty wcześniej byłaś chętna, a teraz - z braku laku - może uznał, że nadal jesteś. wink

Po prostu to wiem. Mamy bliski krąg wspólnych znajomych. Z nikim się nie spotykał i wówczas nie znudził się mną na rzecz innej dziewczyny. To nie ten typ faceta. Jak już pisałam: nieśmiały i to bardzo.

6 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-12-08 21:01:35)

Zosiaaax napisał/a:

Tak, tylko "zaproponował mi przyjaźń"  2 lata temu i nie wprost tylko mojej dobrej koleżance... A gdy teraz się zobaczyliśmy przez przypadek,  znów jest mną zainteresowany, bo co mam niby myśleć, jeśli cały czas  nie może oderwać ode mnie wzroku, a na pożegnanie nie chciał mnie wypuścić ze swoich ramion. Nie mówiąc o tym, że zauważył, że zmieniłam coś w wyglądzie. Który facet to zauważa i to po takim czasie, gdy nie mieliśmy ze sobą żadnego kontaktu.

Ja Cię bardzo przepraszam, ale mnie się to kłóci z tym:

Zosiaaax napisał/a:

jak ja się nie odezwę, to nikłe szanse, że to on zaproponuje spotkanie, mimo że wcześniej o tym rozmawialiśmy...

Jakby chciał, to by zaproponował. Nieśmiałość tu nie ma znaczenia, znacie się już długo, rozmawiacie ze sobą i "trzymacie się w ramionach"...

7

No to bierz go na wychowanie... ośmielisz go... będziesz się nim opiekować... do łóżka zaciągniesz.
Nie masz innych chłopaków tylko tego jednego się trzymać?

8

Gary napisał/a:

No to bierz go na wychowanie... ośmielisz go... będziesz się nim opiekować... do łóżka zaciągniesz.
Nie masz innych chłopaków tylko tego jednego się trzymać?

Mam. I mam już ich serdecznie dość. Pewni siebie romantycy, na randki zapraszają, ale oczekują tylko fizyczności. Przykro mi, ale właśnie na takich zdecydowanych mężczyzn trafiam.

9 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-12-08 21:18:10)

Zosiaaax napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Po prostu to wiem. Mamy bliski krąg wspólnych znajomych. Z nikim się nie spotykał i wówczas nie znudził się mną na rzecz innej dziewczyny. To nie ten typ faceta. Jak już pisałam: nieśmiały i to bardzo.

Znajomi nie siedzą w jego głowie i z pewnością nie wiedzą o wszystkim, co jest związane z jego życiem uczuciowym. Natomiast Ty jego neutralną postawę tłumaczysz sobie w klasyczny sposób.
Nieśmiały mężczyzna, podrywany, ale zainteresowany, da się poderwać zamiast proponować przyjaźń.
Więc albo wtedy coś stało na przeszkodzie i tej przeszkody już nie ma albo nie jest zainteresowany w sposób w jaki Ty chciałabyś aby był.

10

po co ci taki odgrzewany kotlet. serio nie przeszkadza ci to, że gość cię olał? nie zniechęca cię to?

11

sosenek napisał/a:

po co ci taki odgrzewany kotlet. serio nie przeszkadza ci to, że gość cię olał? nie zniechęca cię to?

Nie żyję przeszłością, nie warto

12

Zosiaaax napisał/a:

on stwierdził że to jednak nie to i możemy być TYLKO przyjaciółmi, po czym ani on ani ja nie utrzymywaliśmy tej "niby przyjaźni".

notoryczne obserwowanie, jak najdłuższe utrzymywanie kontaktu wzrokowego (dopóki ja nie przerwę), uśmiechy i długie rozmowy.

Aha i jak ja się nie odezwę, to nikłe szanse, że to on zaproponuje spotkanie, mimo że wcześniej o tym rozmawialiśmy...

Czy on jest nieśmiały to nie wiem. Małomówny introwertyk to pewnie tak. Ale to nie jest równoznaczne z nieśmiałością i niezdecydowaniem. Wydaje się że on doskonale wie czego chce i Ci to zakomunikował . Nie chce z Tobą związku chce być TYLKO przyjaciółmi. Co w waszym przypadku oznacza że się będzie na Ciebie gapił gdy ma okazję. Czemu to robi? Pewnie lubi obserwować inni faceci przez te 2 lata dążyli do fizyczności z Tobą to pewnie masz fajnie ciało i miło jest na Ciebie popatrzeć. Ktoś kto lubi na Ciebie patrzeć nie znaczy że chce być z Tobą w związku.
On nie zaproponuje spotkania bo nie chce na nie iść. On stara się być miły dlatego nie powiedział zrywając abyś spadała na drzewo tylko zaproponował przyjaźń czyli w jego mniemaniu łagodniejszą wersję. Jak mu coś zaproponujesz to się z grzeczności zgodzi. Jakoś inne koleżanki z nim rozmawiają skoro wiedzą o jego życiu uczuciowy. Jak chciał Cie przytulić to Cie tulił nieśmiałość mu jakoś nie przeszkadzała.

13

Zosiaaax napisał/a:

---- , to w dodatku niezdecydowany i nie wiedzący czego chce.
---- ja spotykałam masę mężczyzn w ciągu tych 2 lat
---- byłam wiele razy oszukiwana.
---- na takich zdecydowanych mężczyzn trafiam.

2 lata i masa facetów to żadne "trafiałaś". Sorry.
Lubisz takich albo wybierasz ich bo to "bezpieczna opcja". Znaczy: "na 100% sie nie uda". Schematy z domu rodzinnego?
Teraz też robisz to samo... interesujesz się kimś kto jest "niewiedzący czego chce" i dorabiasz ideologię. Pewnie, właśnie po to, żeby nie wyszło.

Taka psychologia za 5gr lol

14

aa.. z Ciebie taki typ kobiety, co szuka faceta, by go sobie urobić? To chyba nie ten, pozory mylą czasem.

15

Dzięki za odpowiedzi smile

Właśnie do mnie napisał, że dziękuje za miło spędzony czas itp. + zaprosił mnie na kawę. Także jak narazie wszystko w porządku między nami. Zobaczymy co wyjdzie ze spotkania smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nieśmiały i niezdecydowany mężczyzna...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024