Podwójna zdrada - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

1

Temat: Podwójna zdrada

Cześć!

Tytułem wstępu: jestem w zwiazku od ponad roku. 3 miesiące po jego rozpoczęciu wyszło na jaw, że flirtowałem z jedną dziewczyną. Zakończyłem z nią zupełnie relacje, przyrzekając partnerce i sobie, że ich nie wznowię. Kilka dni temu, miesiące od tamtej sytuacji, moja partnerka sprawdziła mi telefon i różne aplikacje. W tym jedną grę w quizy z przeciwnikiem. I właśnie w tej aplikacji widnieje historia rozgrywek, która mówi, ze ostatnie z rozegranych gier byly nie tylko z moją partnerką, ale właśnie jedna z ta dziewczyną, z którą przyrzekałem zakończyć znajomość. Tak by sugerowała nazwa użytkownika (pochodząca od imienia). Przyznaję, ze grałem z innymi ludźmi poza moją partnerką. Ale nie zagrałem z tamtą dziewczyną. I teraz po odkryciu tego, moja kobieta, widząc, że ją oszukuję i nie chce sie do tego przyznać (i idę w tym zaparte) chce zakończyć związek. Ona nie znosi kłamstwa. Ale sugeruje mi, że jeżeli nie przyznam się do tego kontaktu z tamtą dziewczyną to jest nasz koniec związku. I stoje teraz przed wielkim dylematem. Trzymać sie przy swoim i najprawdopodobniej zakończyć związek, czy zaryzykować kłamstwem, aby próbować go ratować? Kocham moją partnerkę z wzajemnością i nie chce tego wszystkiego kończyć.

Co może okazać się cenne dodam, ze historia gier z tej aplikacji myli sie co do wyników gier rozegranych między mną a partnerką. W jej przypadku pokazuje 2 ostatnie wygrane, a u mnie przegraną i wygraną.

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podwójna zdrada

A ile Ty masz lat 15? Kochasz swoją dziewczynę ale flirtujesz z innymi jesteś nie dojrzały dzieciak.

3

Tak, to był mój błąd, że nie zakończyłem tamtej relacji, gdy wkroczyłem w związek.

4

Naprowadź mnie bo nie rozumiem:

Co może okazać się cenne dodam, ze historia gier z tej aplikacji myli sie co do wyników gier rozegranych między mną a partnerką. W jej przypadku pokazuje 2 ostatnie wygrane, a u mnie przegraną i wygraną.

o co Tobie tu chodzi?
I ile Wy macie lat?

5

Bądź konsekwentny i nie popełniaj głupoty przyznjąc się do czegoś, czego nie zrobiłeś, bo tymbardziej nie uratujesz związku, tylko wpędzisz się w kolejne kłopoty.
Jeśli Twoja dziewczyna nie rozumie, że "nie jednemu psu Burek", to nic z tym nie zrobisz. Jeżeli ona tak stawia sprawę, to niech sama udowodni Ci, że chodzi o tamtą osobę.
Ty, po za trwaniem przy swoim zdaniu, nie jesteś w stanie już nic z tym zrobić,
Zawiodłeś kiedyś jej zaufanie, którego najwyraźniej nie odzyskałeś, ale nie możesz do grobowej deski pokutować za błąd z przeszłości.
Decyzja o kontynuowaniu Waszego związku nie należy tylko do niej, Ty także nie musisz godzić się na wieczne podejrzenia, oskarżenia i udowadnianie, że nie jesteś wielbłądem.
Spróbuj jeszcze raz z nią porozmawiać i nie ustępuj, jesli odejdzie, trudno, pewnych spraw nie przeskoczysz.

6

Josz, masz rację, też uważam, że nie mogę kłamać i będę sie trzymał swoich słów. Moja dziewczyna, jak opowiada, to była zdradzona, że jej były udawał, że technologia coś kłamie, wszyscy jesteśmy tacy sami. Nie jesteśmy. Nie jestem tamtym facetem.

Próbuję rozmawiać, ale "nie chce słyszeć juz tych głupot". Wymyślałam i proponuję sposoby dowiedzenia tego, że mówię prawdę (m.in. próba skontaktowania sie z tamta dziewczyną), ale wszystkie są określane, że pewnie wszystko już ustawiłem i że tamta odpowie jakbym miał ją przygotować.

Nie twierdzę, że nie rozegrałem gry z osobą o tamtym nicku. Twierdzę, że nie jest to tamta dziewczyna - w końcu losowało mi przeciwników.

Popopełniłem nie jeden błąd względem niej. Ale chyba nigdy nie zostały mi one wprawdzie wybaczone i w końcu wracamy do przeszłości - stojąc w tym samym chyba w miejscu.

7

maku2 napisał/a:

Naprowadź mnie bo nie rozumiem:

o co Tobie tu chodzi?
I ile Wy macie lat?

To że biorę pod uwagę nawet kwestię tego, ze historia gry może pokazywać rzeczy w zlej kolejności. Że moze ta gra zdarzyła sie naprawdę miedzy mna a tamtą dziedziczną, ale to bylo ponad rok temu - wtedy bylo to możliwe.

8 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-12-08 17:31:41)

Jeśli gra losowo wybiera przeciwników to ja nie rozumiem o co Twojej dziewczynie chodzi szczerze mówiąc.
To jakbyś tamta dziewczynę losowo spotkał na ulicy czy w piekarni to też byłaby to Twoja wina i dowód na nie szczerość?

9

Uważa, że ja utrzymuję z nią kontakt i że zaprosiłem do gry. Niestety nie wiem nawet jak potwierdzić, że to nie ona. A wątpię w to by akurat ją mi wylosowało, w końcu każdy może sobie ustawić podobną nazwe gracza (wiele osób ma to samo imię), a nawet może ją zmieniać w dowolnym momencie.

10

To zdanie

Bjornn napisał/a:

(...) Kilka dni temu, miesiące od tamtej sytuacji, moja partnerka sprawdziła mi telefon i różne aplikacje. (...)

jest najważniejszym w  całej historii. Po wielu miesiącach od flirtu Twa partnerka dalej Ci nie ufa. Co chcesz ratować? [Pytanie retoryczne.]

11 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-12-08 18:27:57)

Czyli nawet nie wiemy że to faktycznie ta dziewczyna.... Boże drogi toż to kazdy może nazwać się "Ania" czy "Krysia" w grze. No chyba że ma jakieś tak oryginalne imię jakas Elektra czy tam Kunegunda i mieszkacie w miasteczku gdzie osoba o takim imieniu jest jedna (zakładając że gra losuje tylko osoby w okolicy nie wiem nie grałam nigdy). Wtedy przynajmniej jej podejrzenia że to ona miałyby podstawy. Natomiast nie wiedząc nawet ze to ona... Oh boy. W tym związku zaufanie jest zerowe niestety sad((( w takiej sytuacji jestem skłonna uwierzyć że jak będziesz miał za 30 lat w pracy znajoma o podobnym nawet nie takim samym imieniu to też należy mentalnie przyszykowac się na podejrzenia I dochodzenie

12

Wielokropek napisał/a:

To zdanie

Bjornn napisał/a:

(...) Kilka dni temu, miesiące od tamtej sytuacji, moja partnerka sprawdziła mi telefon i różne aplikacje. (...)

jest najważniejszym w  całej historii. Po wielu miesiącach od flirtu Twa partnerka dalej Ci nie ufa. Co chcesz ratować? [Pytanie retoryczne.]

Ma prawo, bo przez własną głupotę myślałem, że kłamiąc w niektórych sprawach, czy ukrywając je, uchronie ja od jakiś przykrości. Ale jak sie w koncu dowiedziała to wychodziło 10x gorzej.
A też to przeszukanie mojego telefonu zainicjowane było tym, że nie miałem humoru przez 2 wieczory, bo widziałem, że pisze z byłym. Widziała o tym, że nie lubię go ani tego ich kontaktu. I też widziała z jakiego powodu nie miałem tego humoru.

Do tego okazało się, ze matka nie może się pogodzić, ze kogoś mam na stałe i najwyraźniej jestem szczęśliwy - co wywołało burzę w naszym związku, bo pokazywała, ze nie lubi mojej partnerki.

13

Jak często spotykam się z usprawiedliwianiem/tłumaczeniem swego zachowania własną głupotą. Prawda zwykle jest inna.

14

Wielokropek napisał/a:

Jak często spotykam się z usprawiedliwianiem/tłumaczeniem swego zachowania własną głupotą. Prawda zwykle jest inna.

Tutaj też racja. Chciałem wielokrotnie rozegrać tak, aby wszyscy byli zadowoleni - nie zwykłem się czepiać pewnych rzeczy i w konsekwencji dałem poniżać moją partnerkę. Na szczęście zacząłem zauważać takie rzeczy i chyba wiecej sie ich nie pojawia.

15

Bjornn napisał/a:

(...) Tutaj też racja. Chciałem wielokrotnie rozegrać tak, aby wszyscy byli zadowoleni - nie zwykłem się czepiać pewnych rzeczy i w konsekwencji dałem poniżać moją partnerkę.(...)

Rozegrać? W relacjach osobistych? W relacji z bliskimi ludźmi?

Znajdź w sobie przyczynę tej chęci rozgrywania, dopiero wówczas masz szansę na zmianę zachowania.

16

Wielokropek napisał/a:

Rozegrać? W relacjach osobistych? W relacji z bliskimi ludźmi?

Znajdź w sobie przyczynę tej chęci rozgrywania, dopiero wówczas masz szansę na zmianę zachowania.

Nie mam nic na swoją obronę. Nie powinienem dopuszczać nawet do łagodnych uwag w jej stronę. Nawet jak w moim starym towarzystwie często sie takie "żarty" robiło.

Mam pytanie: jak spróbować dowieść tego, że nie rozegrałem z ta dziewczyną gry? Na smsy moja pratnerka sie nie zgadza, bo uważa, że jak się z tamtą kontaktuję to na pewno ostrzegałem, żeby mi odpowiadała tak, żeby nie wyszło, ze się kontaktujemy.

17

Kto Cię atakuje? Kto oczekuje od Ciebie obrony? hmm

Jeśli nie znajdziesz w sobie przyczyny opisanego zachowania, jest wielce prawdopodobnym, że w przyszłości postąpisz tak samo/podobnie. Znalezienie przyczyny będzie, być może, krokiem do zbudowania/odzyskania zaufania, nie zaś udowadnianie, że grałeś lub nie grałeś ze swą byłą.

18 Ostatnio edytowany przez Bjornn (2018-12-08 20:00:03)

Wydaje mi się, że już znalazłem po tamtych sytuacjach, bo naprawdę widzę dużo więcej i nie ma miedzy nami kłótni o to. Dziękuję za rzeczowe rady. Przychodząc z problemem publicznie myślałem, że ludzi bedzie g obchodziło wszystko i nic konstruktywnego się nie pojawi

Mógłbym prosić o pomoc w znalezieniu rozwiązania na moje poprzednie pytanie? Bez tego nie bede miał już czego więcej udowadniania, bo dziewczyna chce się rozstać.

19

A może kontakty z byłym są powodem jej zachowania?

20

Bjornn napisał/a:

(...) Mógłbym prosić o pomoc w znalezieniu rozwiązania na moje poprzednie pytanie? Bez tego nie bede miał już czego więcej udowadniania, bo dziewczyna chce się rozstać.

Zapytaj partnerkę (na pewno jest partnerką?), co będzie dla niej dowodem.

"Szukanie dowodu" sensu nie ma, zwłaszcza gdy dziewczyna chce się rozstać.

21

maku2 napisał/a:

A może kontakty z byłym są powodem jej zachowania?

Wątpię, nie zrobiłaby tego, zauważyłbym. Mam do niej zaufanie w tej kwestii.

22

Wielokropek napisał/a:
Bjornn napisał/a:

(...) Mógłbym prosić o pomoc w znalezieniu rozwiązania na moje poprzednie pytanie? Bez tego nie bede miał już czego więcej udowadniania, bo dziewczyna chce się rozstać.

Zapytaj partnerkę (na pewno jest partnerką?), co będzie dla niej dowodem.

"Szukanie dowodu" sensu nie ma, zwłaszcza gdy dziewczyna chce się rozstać.

Tak, jest partnerką. Od ponad roku jesteśmy w związku.
Już pytałem, według niej nie ma czegoś co by dało jej 100% pewność. Z tego też powodu mówi, że to będzie ją męczyło i że będzie miala z tyłu głowy, że jednak utrzymuję ten kontakt.

23 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2018-12-08 20:23:05)

Bjornn napisał/a:

(...) według niej nie ma czegoś co by dało jej 100% pewność. Z tego też powodu mówi, że to będzie ją męczyło i że będzie miala z tyłu głowy, że jednak utrzymuję ten kontakt.

I to, brak zaufania do Ciebie, jest powodem, dla którego związek chce zakończyć.

Bez zaufania nie ma związku partnerskiego (stąd me pytanie, czy ona na pewno jest partnerką, nie pytałam, czy jesteście w związku). Bez zaufania żaden związek nie jest udanym. A ona, co sama przyznała (nie wprost) nie ma zamiaru Ci ufać.

24

Też uważam, że zaufanie jest podstawą udanego związku. Nie winię ją za to, że tego jest brak w moją stronę. Najwyraźniej za dużo razy zawiodłem i mimo że naprawiam i uczę się na błędach, to dochodzimy do stanu idealnego. Do tego aktualnie ma ciężki okres w życiu. Z podobnego ją wyciągnąłem i sam stworzyłem inny.

Jestem za łagodny i jak sama zauważyła chcę często dogodzić wszystkim, co wciąż się sprowadzało do tego, że postawiłem ją na drugim miejscu.

25

Każdy zdradzony miał zaufanie do drugiej połówki.
Zawsze przeglądała Ci telefon? czy to był 1 raz?

26 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2018-12-08 21:20:46)

Bjornn napisał/a:

(...) chcę często dogodzić wszystkim(...)

Dlaczego? Jakie korzyści chcesz osiągnąć takim zachowaniem?

27

maku2 napisał/a:

Każdy zdradzony miał zaufanie do drugiej połówki.
Zawsze przeglądała Ci telefon? czy to był 1 raz?

Nie pierwszy raz. Zaczęło się gdy sie dowiedziała o tym, ze nie zakończyłem z tamta dziewczyną znajomości, tak jak jej mowilem

28 Ostatnio edytowany przez Bjornn (2018-12-09 08:40:32)

Wielokropek napisał/a:
Bjornn napisał/a:

(...) chcę często dogodzić wszystkim(...)

Dlaczego? Jakie korzyści chcesz osiągnąć takim zachowaniem?

Może to śmieszne mówić, ale od kiedy pamiętam starałem się w ludziach widzieć dobro. Byłem łatwowierny do tego. Gdy więc się pojawiały jakieś kwestie, które atakowały moją partnerkę (nie wprost) to udawałem/chciałem wierzyć, że to nie o to chodzilo. Jaki powód miałaby ta osoba, żeby tak mówić. A może mi się wydaje, że to był atak? Takie było kiedyś moje myślenie...

Spędziliśmy dziś trochę przyjemnego wieczoru. Nawet śmialiśmy się. Pod koniec zaczela znów pytać, a nawet prosić żebym powiedział, czemu do nie napisałem, czemu z nią grałem... Chyba chciala i nadal chce mi wybaczyć, ale nie potrafię skłamać. Byłem nawet bliski zrobienia tego.

29 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2018-12-09 08:45:08)

Zdecydowałeś się zaprzeczać rzeczywistości, własnym uczuciom i zmysłom, by nie zaprotestować przeciw atakowi wobec partnerki. Hm... .
Współczuję. I Tobie, i partnerce.

Dopisałeś przed chwilą:

Takie było kiedyś moje myślenie...

Było? [Pytanie retoryczne.]

30

Skoro ją kochasz to poco flirtowałeś z inną?
Mi się dość czesto zdarza... dziewczyna ma faceta a próbuje flirtować ze mną.
Ja nie wiem co ci ludzie mają w glowie.
Jak do cholery kochasz swoją drugą połówke to ci nawet w głowie żeby z inna kręcić.
No  chyba że to nie jest miłość bo gdyby była to byś na inną nawet nie spojrzał.

31

themusik napisał/a:

Skoro ją kochasz to poco flirtowałeś z inną?
Mi się dość czesto zdarza... dziewczyna ma faceta a próbuje flirtować ze mną.
Ja nie wiem co ci ludzie mają w glowie.
Jak do cholery kochasz swoją drugą połówke to ci nawet w głowie żeby z inna kręcić.
No  chyba że to nie jest miłość bo gdyby była to byś na inną nawet nie spojrzał.

Ale Ty jesteś pełen ideałów. W sumie to niekiedy fajne, ale nijak ma się do rzeczywistości.

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024