Chciałbym aby dała mi szansę. Czy dobrze robię? Proszę o pomoc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chciałbym aby dała mi szansę. Czy dobrze robię? Proszę o pomoc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez grzesiek32 (2018-11-21 21:29:58)

Temat: Chciałbym aby dała mi szansę. Czy dobrze robię? Proszę o pomoc

Witam wszystkich na forum. Bradzo proszę o pomoc. Dziękuję Wam z góry.

Moja historia jest jak wiele innych. Poznałem kobietę.. Oboje mamy troszkę ponad 30 lat. Naprawdę cudowną. Chyba w końcu poznałem kogoś, kto jest tak podobny do mnie i ma podobne spojrzenie na świat. Spotykaliśmy się jakiś czas. Było naprawdę obiecująco i miło. Tak – było coś fajnego. U obojga u nas chyba coś drgnęło.. Było naprawdę fajnie.. i nagle BUM. Jakiś dziwny zbieg okoliczności sprawił, że u obojga z nas coś się wydarzyło niefajnego w życiu. U niej sprawa o podział majątku po niedawnym rozwodzie.. Powiedziała, że póki co nie ma ochoty się spotykać, gdyż jest załamana bo wszystko obraca się na niekorzyść jej w sądzie.. U mnie W TYM SAMYM momencie dość spora tragedia w domu.. No i co.. Spieprzyłem. To wszystko w moim życiu osobistym spowodowało, że zacząłem ją "cisnąć" i nalegać. Nagle tak bardzo poczułem, że jej nie mogę stracić. Walczyłem i zabiegałem a ona mnie prosiła tylko, żebym nie nalegał bo potrzebuje spokoju. A moje problemy jeszcze bardziej sprawiały, że zacząłem być tylko nachalny.. Nalegałem na spotkania, bardzo.... A jej po prostu było ciężko i potrzebowała spokoju..W końcu przestała się odzywać. Wiem. Spieprzyłem. Miałem problemy i przez nie spieprzylem fajną relajcę. Nie odzywamy się już koło 2 tygodni. Moje problemy jakoś już ucichły. Jest ok. Ale tak pomyślałem, żeby spróbować z Nią. Jakoś się odezwać..
Moja znajoma podpowiedziała mi, że zmieniła pracę i wiem gdzie. Chciałbym do niej podejść z kwiatkiem niezobowiązująco i poprosić czy możemy pogadać i się kiedyś spotkać. Czy myślicie że to dobry pomysł? Czy to nie jest jakiś stalking? Co powiedzieć? Jak powiedzieć? Chcę aby mi zaufała i chciała choć jeden raz spróbować mnie poznać. Bo poznała mnie w najgorszym momencie mojego życia kiedy byłem załamany. I robiłem z siebie frajera.. Po prostu byłem nachalny.. Ale to przez moje problemy... Które były. Co myślicie ? Dziękuję za podpowiedzi

Bardzo mi zależy

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chciałbym aby dała mi szansę. Czy dobrze robię? Proszę o pomoc
grzesiek32 napisał/a:

A jej po prostu było ciężko i potrzebowała spokoju.

I zapewne nadal potrzebuje, skoro się nie odzywa.

3

Wiem.. Może i tak.. Ale czy sam pomysł pójścia z kwiatkiem jest zły sam w sobie ? Czy to jest nachalność ?

4

Trochę to dziwne że w takiej sytuacji mimo że widziała w Tobie przez ten czas osobe sobie bliską w takiej ciężkiej sytuacji wolała zostać sama zamiast szukać wsparcia...
Z drugiej strony gdyby jej zależało nie chciała by stracić Ciebie i nie zostawilaby Cię wiedząc że masz problemy...
Chyba tu komuś zależało tylko w jedną stronę. Szkoda ze olała Ciebie, problemy by minęły, niekoniecznie musiała zrywac kontakt przez problem.
Z czasem może nadmierny kontakt z twojej  strony ją przerazil. Skoro nie odpisuje i nie chce żadnego kontaktu to nie idź po pracę bo to trochę desperacko. Odpuść sobie i to nie twoja wina.

5

A może ona jednak nie poczuła tego co ty.
Uwierz, ze jeśli tak by było, to oczekiwałaby i potrzebowała twojego wsparcia a nie uciekała. Jeśli uciekła, to znaczy, ze stałeś się dla niej problem a swoim zachowaniem jeszcze bardziej ją zniechęciłeś.
Jeśli zalezaloby jej na tobie, nigdy by cię tak drastycznie nie odsunęła.
Wg mnie, powinieneś dać jej spokoj i pogodzić się z tym, ze nie chce mieć z tobą kontaktu.

6

Dla mnie problem w tej sytuacji były taki, że ignorowałeś jasno wyrażone prośby i potrzeby. Po czymś takim trudno byłoby mi zaufać, więc pewnie zignorowałabym kolejne próby kontaktu jako ciąg dalszy tego samego zachowania. Z tego co piszesz, odnoszę wrażenie, że spotykaliście się krótko, więc było za wcześnie na wzajemne czerpanie od siebie wsparcia.

Co moim zdaniem miało by sens i sprawiło, że poczułabym, że to nie jest dalej nachalność? Przyznanie, że to był trudny czas, że twoje zachowanie było nie na miejscu w tamtych okolicznościach, widzisz, dlaczego się wycofała, rozumiesz. Nadal zależy Ci na relacji, ale nie chcesz popełnić tego samego błędu, więc zostawiasz jej podjęcie decyzji, czy spotkacie się kolejny raz

7

Monoceros dobrze prawi - może napisz jej e-maila z wyjaśnieniem i przeprosinami, wyrażajac nadzieję że przemyśli to i zechce dać Ci szansę. Zaproponuj kawę w trakcie dnia, po pracy. Jeśli byłeś jej bliski tak jak sobie to wyobrażałeś, powinna się zgodzić. Ale nie możesz powtórzyć nigdy więcej takiego zachowania.

8 Ostatnio edytowany przez ulle (2018-11-26 23:18:08)

Może wykonaj do niej telefon i jakoś fajnie zagadaj, zaproponuj spotkanie bo chciałbyś porozmawiać z nią, gdyż nie chcesz by to wszystko się skończyło, ale  ze nie jest to rozmowa na telefon itd Na spotkaniu daj jej kwiatka i zobaczysz jak pójdzie. Jeśli się nie zgodzi, to trudno, więcej prób nie wykonuj. Jeśli pójdziesz pod pracę to trochę podejdzie to stalkingiem i będzie chyba krepujace dla niej. Telefon jest bardziej neutralny.

9

Dziekuje za odpowiedzi... Problem jest taki, ze jak miałem tw problemy to bardzo bardzo mocno ją męczylem.. Ostatnio pisałem i nie odpisała.. dlatego własnie chciałem pójść i na żywo ppgadać. Moze jak mnie zobaczy i w ogole będzie tak fajnie na luzie to coś się zmieni..?

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chciałbym aby dała mi szansę. Czy dobrze robię? Proszę o pomoc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024