Czy testy mogą się mylić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy testy mogą się mylić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-11-19 18:49:58)

Temat: Czy testy mogą się mylić?

Witajcie. Wiem, że temat tendencyjny i żadna z Was nie zastąpi opinii ginekologa (już się umówiłam na przyszły tydzień), ale zaczynam świrować i wkręcać sobie dziwne rzeczy.

24-ego października odbyłam stosunek przerywany. Okres skończył mi się 15-ego października i był dość skąpy. Obecnie według mojego kalendarzyka, okres spóźnia mi się 10 dni. Zrobiłam 6 testów, wszystkie negatywne.
Jakoś dwa dni przed terminem spodziewanej miesiączki miałam drobne brązowe plamienie. Byłam trochę chora, a do tego w wymazie z pochwy wyszedł mi paciorkowiec, zaczęłam więc brać antybiotyk Duomox i biorę go jeszcze, bo to kuracja 21-dniowa. W międzyczasie niestety zmarła mi babcia i musiałam pojechać załatwiać wszystkie sprawy z tym związane.

Martwi mnie brak miesiączki. Czy według Was ciążę mogę odrzucić? Czuję się dobrze, może trochę częściej siusiam.

P.S. Średnia długość mojego cyklu to 28 dni.
P.S. Tak, wiem, że stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcji. Mam wykupione pigułki i czekam na okres...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy testy mogą się mylić?

Nie wiem czy pytanie jest jeszcze aktualne ale moim zdaniem jesli testy robilas po terminie spodziewanej miesiaczki to nie ma opcji zeby nie wykryly ciazy i to robione w takiej ilosci. Ja bedac nawet w ciazy pozamacicznej gdzie betaHCG bylo sladowe juz widzialam na tescie delikatny drugi pasek w dniu spodziewanej miesiaczki.
Obstawialabym problemy hormonalne, infekcje i stres po smierci Babci. Warto jednak isc do lekarza bo to moze byc takze torbiel. Ja mialam i rowniez odczuwalam parcie na mocz i okres opoznil sie wtedy o ponad 20 dni.

3

Dzięki za odpowiedź. Do ginekologa umówiłam się już i idę we wtorek. Dam znać, co mi powie ciekawego. Ale ciążę właściwie wykluczam..

4

Dostałam dziś rano okres, ale do lekarza i tak się wybieram, więc zrobię mały update we wtorek wieczorem. ;-)

5

Cyngli napisał/a:

Dostałam dziś rano okres, ale do lekarza i tak się wybieram, więc zrobię mały update we wtorek wieczorem. ;-)

I bardzo slusznie. Warto sie upewnic ze nic sie tam nie dzieje zlego. Czasem okres sie opoznia tak poprostu lub przez rozne okolicznosci (choroba stres zmiana klimatu) ale przy tylu dniach dobrze jest sie przebadac.

6

Bylam u ginekologa 6-ego listopada z racji wykrycia paciorkowca i było wszystko ok, ale na wszelki wypadek pójdę jeszcze raz, różnie bywa.

7

Mnie się okres przez stres potrafi przesunąć nawet do 2 tygodni a śmierć babci zdecydowanie jest stanem mocno stresującym.Do tego infekcja intymna i okres ma prawo się opóznić.Mam nadzieje że lekarz Cie uspokoi i że przyczyna spóźnienia nie będzie niczym poza tym co napisałam.Pozdrawiam

8

ErJt napisał/a:

Mnie się okres przez stres potrafi przesunąć nawet do 2 tygodni a śmierć babci zdecydowanie jest stanem mocno stresującym.Do tego infekcja intymna i okres ma prawo się opóznić.Mam nadzieje że lekarz Cie uspokoi i że przyczyna spóźnienia nie będzie niczym poza tym co napisałam.Pozdrawiam

Dziękuję bardzo.

9

Witam babeczki. Stramy się z chłopakiem o dzidzie. Okres miałam 29ego w niedzielę dostałam drugi okres po odstawieniu plastrów anty. Ale trwał tylko 2 dni alr nie był skąpy raczej pierwszy dzień się lało a drugi już ledwo co. Czy mogę być w ciąży? Dodam że tydzień przed okresem robiłam test i wyszedł negatywny. Ale ta miesiączka daje mi do myślenia

10

Musiałam przełożyć wizytę na przyszły wtorek, ponieważ okres trwa już 5 dzień i na razie nie chce się skończyć ;-)

11

Może komuś się przyda - to był chyba stres i choroba, ponieważ wszystkie badania są w normie. Paciorkowiec już nie wyszedł w wymazie, cytologia w normie, badania hormonalne też ok.

12

Cyngli napisał/a:

Może komuś się przyda - to był chyba stres i choroba, ponieważ wszystkie badania są w normie. Paciorkowiec już nie wyszedł w wymazie, cytologia w normie, badania hormonalne też ok.

Odezwij się do mnie proszę!

13

6 testów to sporo, ja bym takiemu wynikowi pewnie zaufała, ale racja, lepiej wybrać się do lekarza smile

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy testy mogą się mylić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024