25 lat a brak związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » 25 lat a brak związku

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 100 ]

1 Ostatnio edytowany przez meinekleine (2018-10-26 13:52:40)

Temat: 25 lat a brak związku

Witam,
Jak wspomniałam w tytule mam prawie 25 lat i brak na koncie poważnych związków. Uważam się za mądrą, ładną, wartościową i sympatyczną kobietę, jednak na moim horyzoncie nie widać podobnego faceta do mnie. Wychodzę do ludzi szkoła angielskiego jakiś tenis studia zaoczne itp. Staram się cały czas wychodzi ze swojej strefy komfortu. Może za bardzo chcę tego? Może powinnam zaakceptować fakt ,że zostanę singlem do końca życia,bo tak mi jest pisane?

Może to nie mój czas? Może nie powinnam szukać? Gdzie są Ci młodzi wartościowi faceci?
Czasem jestem zdesperowana, jednakże nic na siłę nie jestem w stanie zbudować. Chciałabym utworzyć trwały wartościowy związek. Podobno ludzie przyciągają się na zasadzie podobieństw. MOże gdzieś popełniam błąd ? Może mój wzrost i budowa ciała odstrasza facetów? Może każdy chce mieć dziewczynę/ żonę 165 cm ?

Tak wiem dużo pytań big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 25 lat a brak związku

Ciesz się, że nie jesteś mężczyzną bo zaraz zleciałoby się kilka trolli i napisało, że jesteś stracona i już po tobie skoro nikogo nie poznałaś do tego wieku. A tak jesteś kobietą, w związku z tym prędzej czy później kogoś do siebie przyciągniesz. Mężczyżni mają o wiele gorzej. Pocieszam cię teraz wink

A ile masz tego wzrostu skoro to dla ciebie taki problem ?  Może właśnie dlatego z nikim nie jesteś bo jesteś zdesperowana i masz niską samoocenę hmm ? Uważasz się za ładną i mądrą ale skąd mamy wiedzieć, że tak jest naprawdę ? Klawiatura wszystko przyjmie.

Jakie masz oczekiwania wobec samej siebie i potencjalnego partnera ? Wiesz czego chcesz od życia ? Masz jakieś cele, plany, marzenia ? Realizujesz ?

3 Ostatnio edytowany przez meinekleine (2018-10-26 15:09:01)

Może jestem zdesperowana bo większość rówieśniczek jest po ślubie lub mają facetów a ja nic!
Mam 176 cm i  czasem nie wiem jak wyluzować mieć to gdzieś. Nie chce żałować przed 30-stką że nic nie robiłam w kierunku znalezienie odpowiedniego partnera.
Oczekiwania? Dojrzały, rodzinny, wierny,rozważny posiadający mądrość życiową. Marzenia? skończyć studia mieć stabilną pracę, mieć zdrowe stawy do kolejnej gry w tenisa big_smile

Gdzieś z tyłu głowy mam przeświadczenie ,że jak ma się 25 lat trzeba już mieć dziecko ... Czuję jakiś nacisk ,że już czas trzeba,że za chwilę będę stara i nikt nie będzie mnie chciał.
Jeszcze usłyszałam od psychologa : ,, Mi ucieka czas ale Tobie też,,
Mieszkam sama i czasem czuję się dziwnie..

4

Hmm no to w miarę wysoka jesteś jak na kobietę. No to ja się nie nadaję bo mam tylko 178 cm. Pewnie jestem dla ciebie za niski  wink
Nie porównuj się do innych bo to tylko rodzi frustracje i depresje. Porównuj się do poprzedniej wersji samej siebie. Nie patrz na to, że one mają dzieci a ty nie.
Czy trzeba czy nie to zależy. Według biologii pewnie tak. Przecież jesteś młoda. Patrz na siebie a nie życie innych.

5 Ostatnio edytowany przez meinekleine (2018-10-26 15:53:00)

Czasem nie da rady nie porównywać się. Biologi kobiety nie oszukasz tongue
Moim ostatni chłopakiem był holender i miał 196 cm. I takie mam oczekiwania nie potrafię ich zaniżyć.. Na równego i wątłego nie spojrzę.

Ciężko mi obniżyć poprzeczkę.

MOże to dziwne i śmieszne ,ale bardziej podrywali mnie faceci w Holandii niż w PL big_smile 176 cm to normalka w Holandii

6

A pisałaś, że nie miałaś poważnych związków. Ten holender był nie poważny ? W takim razie może wyprowadź się do Holandii i tam szukaj szczęścia. No wiem, że Ci ciężko obniżyć poprzeczke. Hipergamia górą smile. Zadaj sobie jedno pytanie czy ty jesteś ponad poprzeczką męskich wymagań ?

7

Mordimer napisał/a:

A pisałaś, że nie miałaś poważnych związków. Ten holender był nie poważny ? W takim razie może wyprowadź się do Holandii i tam szukaj szczęścia. No wiem, że Ci ciężko obniżyć poprzeczke. Hipergamia górą smile. Zadaj sobie jedno pytanie czy ty jesteś ponad poprzeczką męskich wymagań ?

to raczej była półroczna znajomość, zakochanie wink
Byłam w Holandii, jednak polskości się nie wyprę. Wolę być polką w Polsce wink
na pewno nie, na moje to nie są wygórowane wyamgania. Napisałam je wyżej.

8

Nie zrozumiałaś. Zadaj sobie pytanie czy ty spełniasz oczekiwania mężczyzn. Czy ty jesteś ponad poprzeczka męskich wymagań. Jako wysoka kobieta mająca takie a nie inne oczekiwania mocno zawężasz sobie pole do poszukiwań. Musisz być tego świadoma.

Ps. Będąc w Holandii nie musisz od razu wypierać się polskości.

9

nawet dobre pytanie mi zadałeś wink

Mieszkałam w Holandii i jak na razie na kolejny samotny wyjazd nie spieszy mi się.

A co do mężczyzn nigdy nie patrzyłam z tej perspektywy,ale musi być to coś ta chemia. Facet musi mnie zaciekawić. Często jest tak,że facet jest zajęty albo już starszy ode mnie o 10 lat.
Ale też nie wiem pod jakim wzg. mam spełniać ich oczekiwania pod wzg. wyglądu? charakteru?

10

Twoje wymaganie wzrostu jak na polskie warunki niestety znacznie ogranicza zakres potencjalnych kandydatów. Polacy należą do narodów średniego wzrostu, tak przeciętnie. Więc logiczny jest wniosek, że szukając w Polsce masz bardzo zawężoną pulę potencjalnych kandydatów - a przecież potem dochodzą kolejne czynniki selekcyjne takie, jak ich zainteresowanie tobą, to, czy facet jest cyt. dojrzały, rodzinny, wierny,rozważny posiadający mądrość życiową.

11

to co w takim przypadku radzisz dobra wróżko? wink

12 Ostatnio edytowany przez Ferreus somnus (2018-10-26 19:00:33)

Średni wzrost mężczyzny w Polsce to 177,4 +/- 8,5 centymetra odchylenia. Czyli w statystycznie istotna grupa kończy się na 188,9. Od Lesek 140 cm po te najwyższe, każda chce jak najwyższego. Konkurencja straszliwa co do tych 1,5-3% najwyższych.  Chyba czeka Cię staropanieństwo z takimi oczekiwaniami.  Ale może to i lepiej? W końcu nic gorszego nie może się mężczyźnie przydarzyć niż kobieta, która uważa, że zasługuje na kogos lepszego.

Zostają Ci tylko Skandynawowie.

13

No to pozamiatane..
Muszę się pogodzić,że zostanę sama,bo nie biorę byle czego.

14

meinekleine napisał/a:

Witam,
Uważam się za mądrą, ładną, wartościową i sympatyczną kobietę, jednak na moim horyzoncie nie widać podobnego faceta do mnie.

Może nie jesteś taka jak Ci się wydaje.

meinekleine napisał/a:

Wychodzę do ludzi szkoła angielskiego jakiś tenis studia zaoczne itp. Staram się cały czas wychodzi ze swojej strefy komfortu. Może za bardzo chcę tego? Może powinnam zaakceptować fakt ,że zostanę singlem do końca życia,bo tak mi jest pisane?

Nie ma czegoś takiego jak pisane - nie pisane, Ty sama podejmujesz decyzję, szukać trzeba, samo może ale i nie musi się ułożyć.

meinekleine napisał/a:

Może to nie mój czas? Może nie powinnam szukać? Gdzie są Ci młodzi wartościowi faceci?

Wszędzie, trzeba tylko dać im szansę i ich lepiej poznać.

meinekleine napisał/a:

Może mój wzrost i budowa ciała odstrasza facetów? Może każdy chce mieć dziewczynę/ żonę 165 cm ?

Nie ma znaczenia, każdemu podobają się inne cechy u potencjalnego partnera.

Pół świata tego kwiata, ciężko raczej nie znaleźć kogoś dla siebie, szczególnie w wieku w którym jesteś, raczej bym się zastanowił czy nie masz nie realnych wymagań względem wartości którą sama reprezentujesz własną osobą.
Bynajmniej nie odbieraj tego jako atak, raczej coś co może Cie skłonić do refleksji nad tym dlaczego sprawy mają się tak a nie inaczej.

15

Możliwe...
Nie mam pojęcia jak mnie ludzie odbierają. Myślę,że za otwartego optymistycznego człowieka wink
Nie realnych?
Czasem jak jestem w pracy widzę jak faceci stają się nieśmiali w moim towarzystwie, nie gadają albo się jąkają no to nie naciskam.
MOże trafiam na wszystkich zajętych? hehe

16

meinekleine napisał/a:

Możliwe...
Nie mam pojęcia jak mnie ludzie odbierają. Myślę,że za otwartego optymistycznego człowieka wink
Nie realnych?
Czasem jak jestem w pracy widzę jak faceci stają się nieśmiali w moim towarzystwie, nie gadają albo się jąkają no to nie naciskam.
MOże trafiam na wszystkich zajętych? hehe

A w pracy sami powyżej 195 cm+ ? tongue

Poza tym coś mi się wydaje, że nie tylko masz zawyżone (nomen omen) oczekiwania względem partnera, ale i mniemanie o sobie.
Dziecinne takie te Twoje latanie z metrówką. Adekwatne do prawiczych speleologów co to  najbardziej się interesują czy dziurka ma jeszcze błonę czy juz nie.
Właśnie! Jest tu kilku takich wysokich, chudych i w celofanie to może się ogłoś? tongue

17

meinekleine, weź nie marudź smile

18 Ostatnio edytowany przez meinekleine (2018-10-26 20:53:21)

może być facet 182 i wyżej ważne żeby miał wartości! wink

Ja nie oczekuje faceta równego 196 cm,ale faceta niższego do siebie nie chce. Zadusze go ciałem haha

19

meinekleine napisał/a:

może być facet 182 i wyżej ważne żeby miał wartości! wink

Ja nie oczekuje faceta równego 196 cm,ale faceta niższego do siebie nie chce. Zadusze go ciałem haha

Aż tak dużo masz tego ciała? To może nie tyle wzrost jest problemem ile tusza...

20

Też mam 176 cm wzrostu i jest ciężko znaleźć kogoś wyższego w Polsce.
Jak już ten wzrost jest aż tak ostotny poszukaj może jakiegoś siatkarza albo koszykarza zazwyczaj są ponad przeciętnego wzrostu.Ale troche Ci sie dziwie ,że masz aż takie ciśnienie że rodzina dziecko w wieku 25lat ...Mloda jesteś powinnaś mniej się nastawiać na znalezienie kogos tylko cieszyć się życiem .Pozdrawiam

21

smile) czytam Cię i uśmiecham się..Bo bliska mi kobieta tak mówila jak Ty w 25 urodziny..teź powyzej 170..A jak miała 27 lat zakochała się od 1 spojrzenia w takim równego wzrostu wątłym hihi, smile) nieznajomym co przejazdem był w mieście i daleeeko mieszkał...
Są szczęśliwą parą od wielu lat.On namówił ją na noszenie szpilek..:)

22

meinekleine napisał/a:

No to pozamiatane..
Muszę się pogodzić,że zostanę sama,bo nie biorę byle czego.

To już twoja decyzja. Wiedz o tym, że mężczyźni  też nie biorą byle czego. Zwłaszcza deperatek. Może faktycznie jak tu ktoś wspomniał. To nie wzrost jest problemem a raczej waga?

PS. A facet 181,5cm już odpada? 

23

Ja mam 184 cm, wartosci o ktorych piszesz ale jestem starszy od ciebie więc odpadam tongue Chociaż może? Jakie masz widełki wieku dla swojego faceta? big_smile wink

24

Nie no w tali mam 83cm w biodrach 102 cm. Sylwetka raczej wysportowana smile Może mam yaki cisnienie bo na studiach widzę dziewczyny co mają 20 lat i mają facetów.

181cm też może być smile

25

Harvey napisał/a:

Ja mam 184 cm, wartosci o ktorych piszesz ale jestem starszy od ciebie więc odpadam tongue Chociaż może? Jakie masz widełki wieku dla swojego faceta? big_smile wink

23-33 moje widelki

26 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-10-27 19:28:44)

Może.. najpierw zwiedzaj, potem strzelaj... Postawa wobec potencjalnych kandydatów taka jak na awatarze? wink

27 Ostatnio edytowany przez Harvey (2018-10-27 18:28:47)

meinekleine napisał/a:
Harvey napisał/a:

23-33 moje widelki

Cholera! O jedno oczko się nie łapię tongue O ja biedny miś, co ja mam teraz zrobić... jestem sam, w pustym domu, nikomu nie mam co ugotować łeeeeee popłacze się zaraz.

lol

Ty weź dziewczyno ogarnij się trochę. Skoro takaś świetna to sama zagadaj do jakiegoś na tym tenisie tongue

28

Harvey napisał/a:
meinekleine napisał/a:
Harvey napisał/a:

23-33 moje widelki

Cholera! O jedno oczko się nie łapię tongue O ja biedny miś, co ja mam teraz zrobić... jestem sam, w pustym domu, nikomu nie mam co ugotować łeeeeee popłacze się zaraz.

lol

Ty weź dziewczyno ogarnij się trochę. Skoro takaś świetna to sama zagadaj do jakiegoś na tym tenisie tongue

Staram się jak mogę na tenisie wszyscy zajęci faceci hmm

29

To olej tenisa, idź do kina, na spacer, do sklepu, do internetu, do.... gdzie ty w ogóle chodzisz?
Ludzie są wszędzie.
Wiesz jak się zagaduje? Usmiechasz się i mówisz cześć. I wiesz, że to działa? smile

30

Harvey napisał/a:

To olej tenisa, idź do kina, na spacer, do sklepu, do internetu, do.... gdzie ty w ogóle chodzisz?
Ludzie są wszędzie.
Wiesz jak się zagaduje? Usmiechasz się i mówisz cześć. I wiesz, że to działa? smile

W sumie wystarczy się uśmiechnąć. Cześć facet powie. smile

31

Ela210 napisał/a:
Harvey napisał/a:

Ludzie są wszędzie.

W sumie wystarczy się uśmiechnąć. Cześć facet powie. smile

Oj, powie, jak się mu dziewczyna spodoba tongue big_smile

32

no nie wiem co mam napisać jeszcze. Może ktoś chce pogadać na skype ? wink

33 Ostatnio edytowany przez pyszneSalami (2018-10-27 22:05:59)

sympatyczna, jak to się określiłaś, to ty na pewno nie jesteś, biorąc pod uwagę twoją impertynencką odpowiedź na moją całkiem neutralną i nienapastliwą wypowiedź stwierdzającą jedynie oczywiste fakty.

34

pyszneSalami napisał/a:

sympatyczna, jak to się określiłaś, to ty na pewno nie jesteś, biorąc pod uwagę twoją impertynencką odpowiedź na moją całkiem neutralną i nienapastliwą wypowiedź stwierdzającą jedynie oczywiste fakty.

Bo za mało wzrostu masz. Harvey ma lepiej, nie mieści się w widełkach wieku, ale te akurat można naciągnąć, to dostał odpowiedź milszą big_smile

35

meinekleine napisał/a:

Co z Harveyem? Udajesz że go nie widzisz, czy jak?

36 Ostatnio edytowany przez tooshy27 (2018-10-27 23:20:54)

Gary napisał/a:
meinekleine napisał/a:

https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/007/582/tumblr_lmputme3co1qa6q7k_large.png

Nie mogłem się powstrzymać big_smile

37

tooshy27 napisał/a:
Gary napisał/a:
meinekleine napisał/a:

https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/007/582/tumblr_lmputme3co1qa6q7k_large.png

Nie mogłem się powstrzymać big_smile

^^

38

Harvey napisał/a:

cho na PRIV  wink może się spikniemy :F

39

He he portal randkowy zrobił się z tego wątku. No ja mógłbym na priv przejść ale ja się nie nadaję bo nie łapię się w widełki wzrostu. Nie jestem prawdziwym samcem bo nie mam tych mitycznych 180 cm. A to peszek. Panie premierze jak żyć :'(  ? Przynajmniej mieszczę się w normach wieku. wink

A Harvey chyba za stary. To może ty Gary ?

40 Ostatnio edytowany przez Gary (2018-10-28 14:16:15)

meinekleine napisał/a:
Harvey napisał/a:

Noooo... super! Co za ulga... Ufff..

Mordimer napisał/a:

He he portal randkowy zrobił się z tego wątku. No ja mógłbym na priv przejść ale ja się nie nadaję bo nie łapię się w widełki wzrostu. Nie jestem prawdziwym samcem bo nie mam tych mitycznych 180 cm. A to peszek. Panie premierze jak żyć :'(  ? Przynajmniej mieszczę się w normach wieku. wink
A Harvey chyba za stary. To może ty Gary ?

Ja już nikogo nie szukam. Ale Ci co szukają mniej powinni teoretyzować jednak.

41

meinekleine napisał/a:
Harvey napisał/a:

Odpisałem na maila smile

Ehh chłopcy, chłopcy... big_smile big_smile big_smile

42

odpisałam mym chłopaszkom wink

43

Odpisałem tongue

Idę coś zjeść. A Ty myśl dalej, od myślenia tylko głowa boli wink

44

santapietruszka napisał/a:
pyszneSalami napisał/a:

Bo za mało wzrostu masz. Harvey ma lepiej, nie mieści się w widełkach wieku, ale te akurat można naciągnąć, to dostał odpowiedź milszą big_smile

No i jeszcze ten siusiaka brak. :3

45

pyszneSalami napisał/a:
santapietruszka napisał/a:
pyszneSalami napisał/a:

No i jeszcze ten siusiaka brak. :3

Oj tam oj tam, nikt tu nikomu w majtki nie zagląda... chyba tongue

46

No i koleżanka wymiętkła tongue A szkoda, bo gadam z ludzmi z forum przez tel smile
Widzicie Panowie? Wzrost nie jest najważniejszy wink tongue

47

Jestem

48

meinekleine napisał/a:

Uważam się za mądrą, ładną, wartościową i sympatyczną kobietę, jednak na moim horyzoncie nie widać podobnego faceta do mnie.

Skoro uważasz, że jesteś mądra, ładna, wartościowa i sympatyczna i taka byłaś przez ostatnie kilka lat, a mimo to nie spotkałaś nikogo o podobnej charakterystyce to prawdopodobnie jesteś w błędzie. Może masz za duże mniemanie o sobie i przypisujesz sobie zalety których nie masz, albo oczekujesz więcej niż sama jesteś w stanie zaoferować? Albo w Twoim otoczeniu panowie trafiają na mądrzejsze, ładniejsze i sympatyczniejsze, więc Ty giniesz w tłumie?
Albo masz jakieś problemy z głową(nie mówię tu o łupieżu czy łuszczycy)...
Nie mam zamiaru Cię obrażać, tylko jakie jest prawdopodobieństwo, że "mądra, ładna, wartościowa i sympatyczna kobieta", zorientowana na związki w wieku 25 lat jest sama... Raczej nikłe, czyli gdzieś się rozminęłaś z prawdą wink

49

Od 3 mies. Mieszkam sama i jestem zorientowana na powazny związek smile kurcze może za bardzo chcę, może faktycznie nie jestem taka jak mi się wydaje.

50

meinekleine napisał/a:

Od 3 mies. Mieszkam sama i jestem zorientowana na powazny związek smile kurcze może za bardzo chcę, może faktycznie nie jestem taka jak mi się wydaje.

A jaka jesteś naprawdę ? Im bardziej czegoś pragniesz tym mocniej to od siebie odpychasz.

51

Mordimer napisał/a:
meinekleine napisał/a:

A jaka jesteś naprawdę ? Im bardziej czegoś pragniesz tym mocniej to od siebie odpychasz.

No i to masz rację tylko jak wyluzować?

52

meinekleine napisał/a:
Mordimer napisał/a:
meinekleine napisał/a:

No i to masz rację tylko jak wyluzować?

Może na początek awatar bez pistoletu? big_smile

53

Myślę że avatar nie ma dużo wspólnego ze mną smile

54

meinekleine napisał/a:

z moich obserwacji na forum- nigdy nie jest przypadkowy..

55

Ela210 napisał/a:
meinekleine napisał/a:

z moich obserwacji na forum- nigdy nie jest przypadkowy..

Nieprawda tongue

56 Ostatnio edytowany przez rromantyczny (2018-10-31 01:34:51)

Faceci nie patrzą na wzrost, bez urazy ale może po prostu jesteś przemądrzała lub niedojrzała - w kółko o swoich wymaganiach i widełkach, jak na jakiejś rekrutacji

57

meinekleine napisał/a:

Może jestem zdesperowana bo większość rówieśniczek jest po ślubie lub mają facetów a ja nic!
Mam 176 cm i  czasem nie wiem jak wyluzować mieć to gdzieś. Nie chce żałować przed 30-stką że nic nie robiłam w kierunku znalezienie odpowiedniego partnera.
Oczekiwania? Dojrzały, rodzinny, wierny,rozważny posiadający mądrość życiową. Marzenia? skończyć studia mieć stabilną pracę, mieć zdrowe stawy do kolejnej gry w tenisa big_smile

Gdzieś z tyłu głowy mam przeświadczenie ,że jak ma się 25 lat trzeba już mieć dziecko ... Czuję jakiś nacisk ,że już czas trzeba,że za chwilę będę stara i nikt nie będzie mnie chciał.
Jeszcze usłyszałam od psychologa : ,, Mi ucieka czas ale Tobie też,,
Mieszkam sama i czasem czuję się dziwnie..

masz za duże ciśnienie ponieważ dałaś sobie określony cel w określonym czasie a skoro to się nie spełniło w danym czasie to myślisz że już zostaniesz starą panną.
Znam osoby które są po 30 i nie były w związku i w ogóle się tym nie przejmują.
Inni swoje drugie połówki poznali mając grubo powyżej 30 lat.
te twoje ciśnienie spowoduje że w końcu rzucisz się na pierwszego lepszego faceta a potem będziesz tego żałować do końca życia.

58 Ostatnio edytowany przez uleshe (2018-10-31 10:10:54)

Mam wrażenie że masz jakieś takie nierealne oczekiwania. Lista oczekiwań jak u nastolatki. Mam wrażenie że jak by dopytać to będzie się ona rozszerzać. Typu co znaczy że ma być dojrzały co to właściwie znaczy ?  Znasz wielu mężczyzn poniżej tych 33 lat z widełek których można określić że są dojrzali?  Pewnie Ci chodzi o standardowe cechy czyli że ma mieć stabilną pracę chcieć zakładać rodzinę chcieć dzieci i być w tym dojrzalszy od Ciebie .
Wymagania co do wzrostu to już w ogóle jakaś twoja niedojrzałość. Jakie ma wzrost znaczenie w długoterminowym związku? Z takim co ma 160 cm się nie dogadasz? Rozumiem jak by chodziło tylko o sex i chcesz jak najlepiej zbudowanego ale w związku są cechy dużo ważniejsze niż fizyczność. Np wysoki alkoholik co codziennie chodzi do łóżka z butelką ale jest rodzinny bo się nie włóczy tylko robi to we własnym domu jest mądry bo zawsze wie jak skombinować coś aby się narąbać spokojnie spełni twoje wymagania.

Do tego nie przedstawiłaś nic co możesz zaoferować potencjalnemu partnerowi. No może poza tym że chcesz mieć dzieci.

"Czasem jak jestem w pracy widzę jak faceci stają się nieśmiali w moim towarzystwie, nie gadają albo się jąkają no to nie naciskam."
Może to błąd. Faceta onieśmielasz i nie pomożesz mu w zdobyciu siebie. A przecież  taki jąkała też może się okazać wartościowym partnerem. A jeśli uważasz że to takie proste Cie poderwać to czemu sama nie podchodzisz do facetów i ich nie zapraszasz na ranki ?

Poczytaj sobie posty z innych działów. Zwłaszcza tam gdzie ludzie opisują swoje historie związki na co się skarżą. Ciężko znaleźć aby któraś z pań mówiła że jest jej źle bo jej mąż jest niski albo nieśmiały albo w nie odpowiednim wieku . Może to da Ci do myślenia .

59 Ostatnio edytowany przez meinekleine (2018-10-31 10:37:48)

Kurcze to zaprosze dziś kolegę na kolację to bedzie meega kobiece! Dzięki za pomysl smile ten kolega ma 165 cm myślę ze faktycznie wybrzydzalam i za wysoko dalam poprzeczkę

60

może za szybko skreślasz, bo szukasz ciągle 'jeszcze lepszej opcji'.
czasem warto sobie powiedzieć "ok, on nie jest idealny, ale dam temu szansę" , pospotykać się trochę dłużej i dopiero wówczas oceniać.

61 Ostatnio edytowany przez Misinx (2018-10-31 11:21:02)

meinekleine napisał/a:
Harvey napisał/a:
meinekleine napisał/a:

23-33 moje widelki

lol

Staram się jak mogę na tenisie wszyscy zajęci faceci hmm

W tenisie ?? Jak szukasz "drągala" to ja bym się zakręcił koło koszykarzy, siatkarzy big_smile To prawie same wielkoludy big_smile

meinekleine napisał/a:

Kurcze to zaprosze dziś kolegę na kolację to bedzie meega kobiece! Dzięki za pomysl smile ten kolega ma 165 cm myślę ze faktycznie wybrzydzalam i za wysoko dalam poprzeczkę

Nie rób koledze krzywdy. Jak kolega ma 165 cm to niech sobie znajdzie kobietę, której będzie mógł spojrzeć w oczy bez zadzierania głowy, albo przytulić do owłosionej klaty, bez skrzywienia kręgosłupa u niej big_smile

Po latach doświadczeń doszedłem do wniosku, że jednak lepiej nie mieć kobiety wyższej od siebie. Cholera, aż się dziwię, że to piszę.

62 Ostatnio edytowany przez Misinx (2018-10-31 11:21:26)

upss

63

Ja teraz gadam z dziewczyną która ma 178 cm wzrostu... nie widziałem jej jeszcze ale na gg bardzo fajnie nam się pisze smile Dostałem numer tel po 3 rozmowach tongue I mam zamiar dzisiaj do niej zadzwonić wink

Cheers! wink

Więc, tak jak wszyscy tutaj piszą. Zluzuj i zaczepiaj facetów. Ona sama mnie zaczepiła tongue

64

meinekleine napisał/a:

big_smile big_smile big_smile "może"? Raczej na pewno. Dodatkowo jak to jest możliwe, że "mądra,  wartościowa i sympatyczna" osoba nie ma grona zaufanych przyjaciół, żeby z nimi o tym porozmawiać tylko pisze na forum, licząc na rady od losowych osób? big_smile
To wygląda mi na desperację smile

65

Może przez to że w ciagu 2 lat zmienialam prawie co pol roku miejsce zamieszkania po drugie noe znasz mnie i nie wiesz jak wygladam jak myślę smile forum to chyba nie najlepsze moejsce na takie pytania smile a z tym kolesiem 165 cm zartowalam

Posty [ 1 do 65 z 100 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » 25 lat a brak związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024