Nie dam rady pracować - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Nie dam rady pracować

Hej smile Jestem obecnie w klasie maturalnej. Postanowiłam, że podejmę pracę, aby sobie dorobić. Nie byłam do tego zmuszona, to była moja wola. Nic mi nie brakowało, chciałam tylko zaoszczędzić jakieś pieniądze. Zatrudniłam się w restauracji jako kelnerka. Pracuję w weekendy. Jednak z tego co widzę to nie dam rady, nie mam czasu, aby wypełniać arkusze maturalne (same fakultety mało mi dają). Matura tusz tusz, dlatego chciałam zrezygnować z tej pracy. Jestem jeszcze na okresie próbnym, to wystarczy przeczekać ten okres i nie podpisać tej normalnej już umowy? Czy muszę składać jakieś wypowiedzenie? Trochę mi głupio po miesiącu rezygnować, ale byłam pewna, że pogodzę pracę z nauką..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie dam rady pracować

Nie no, prawdopodobnie masz umowę na okres próbny (1-3 miesiące), więc nic nie musisz przynosić, jeżeli po miesiącu kończy Ci się miesiąc próbny.

3

*Matura TUŻ-TUŻ
To co napisała Lassa. Matura ważna, po maturze będzie czas na pracę. Masz okres próbny? Nie zlecenie?

4

Jakakolwiek umowa terminowa (ma wyznaczony termin do kiedy trwa) czy to zlecenie czy to umowa o pracę na okres próbny wygasa wraz z zakończeniem tej umowy smile potem możecie (ale nie musicie) podpisać nową.

Możesz też wypowiedzieć umowę przed terminem, tylko w zależności od przypadku będzie różny termin wypowiedzenia.

5

No, prawdopodobnie jest to umowa zlecenie, więc nie ma żadnego okresu wypowiedzenia. Możesz zostawić wypowiedzenie i wyjść.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024