Najgłupsze mody - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Najgłupsze mody

Żyjemy w takich czasach, że wydawałoby się, że nic nie jest w stanie nas zaskoczyć... a jednak!
Dzisiaj przeczytałam na WP "Przerażający trend na Instagramie. Dziewczynki z podstawówki zachęcają do ciąży Nastoletnia Mama"
i ileś zdjęć z pryszczatymi jeszcze dzieciakami (~13 lat)... i z dużymi brzuchami ciążowymi.

To już nawet przebiło modę na sex bez zabezpieczeń z przypadkowymi partnerami z portali randkowych... w nadziei, że może uda się nie zarazić.

Słyszeliście o jakiś jeszcze głupszych modach w mediach społecznościowych?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Najgłupsze mody
Averyl napisał/a:

Żyjemy w takich czasach, że wydawałoby się, że nic nie jest w stanie nas zaskoczyć... a jednak!
Dzisiaj przeczytałam na WP "Przerażający trend na Instagramie. Dziewczynki z podstawówki zachęcają do ciąży Nastoletnia Mama"
i ileś zdjęć z pryszczatymi jeszcze dzieciakami (~13 lat)... i z dużymi brzuchami ciążowymi.

To już nawet przebiło modę na sex bez zabezpieczeń z przypadkowymi partnerami z portali randkowych... w nadziei, że może uda się nie zarazić.

Słyszeliście o jakiś jeszcze głupszych modach w mediach społecznościowych?

Też to widziałem. No cóż. Od dawna twierdzę, że Instagram to raczysko. I nie myliłem się. Czego to się nie zrobi dla atencji. Mody się zmieniają ale one w większości są po to aby ogłupić plebs i na nim zarobić. Moda na tatuaże, kilka lat temu na polewanie się wodą, czy teraz na wyskakiwanie z jadącego samochodu.
Człowiek silny i mądry nie potrzebuje do życia mody.

3

Jako szczyl w podstawówce przeżyłem modę na pozbawianie przytomności przez ucisk klatki piersiowej. Byłem święcie przekonany, że wszyscy biorą udział w spisku i udają smile Musiałem więc sam to przetestować żeby tenże spisek obnażyć. Przebudzenie nie było przyjemne lol Raz, że przy okazji wyrżnąłem głową w umywalkę. Dwa, zaliczyłem sen, że śpię w domu i budząc się na szkolnej podłodze przeżyłem mały szok z gatunku "obudź się w szkolnej klasie bez pidżamy". Na szczęście miałem normalne, szkolne ciuchy ha, ha. Była długa moda na strzelanie z procy. Bolesna wink Moda na zioło mnie w zasadzie ominęła, bo jakoś na mnie nie działało i przestali mi dawać żeby nie marnować towaru.

4 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-10-07 19:37:12)

Snake napisał/a:

Jako szczyl w podstawówce przeżyłem modę na pozbawianie przytomności przez ucisk klatki piersiowej. Byłem święcie przekonany, że wszyscy biorą udział w spisku i udają smile Musiałem więc sam to przetestować żeby tenże spisek obnażyć.

Pamiętam tą modę. Sama się nie odważyłam, ale kolega przetestował na koledze... zawału można dostać od samego patrzenia, mieliśmy nauczkę na całe chyba życie i reszta uwierzyła na sam widok... brrr...

A propos teraźniejszych "mód" - właśnie dziś przeczytałam, że 259 osób zginęło, bo chcieli sobie zrobić atrakcyjne selfie w ciekawych okolicznościach...

5

santapietruszka napisał/a:

A propos teraźniejszych "mód" - właśnie dziś przeczytałam, że 259 osób zginęło, bo chcieli sobie zrobić atrakcyjne selfie w ciekawych okolicznościach...

to chyba rodzaj selekcji naturalnej tongue

6

Averyl napisał/a:

w sumie tak. Niech sobie nawet skaczą na główkę do pustego basenu. Co jednak winne te maluchy, które przychodza na świat w wyniku glupoty swoich rodziców?
Choć z drugiej strony tymi ,'dziewczynkami z podstawówki' i ich rodzinami to chyba prokurator powinien się zainteresować oraz sąd rodzinny?

7

adiaphora napisał/a:
Averyl napisał/a:

w sumie tak. Niech sobie nawet skaczą na główkę do pustego basenu. Co jednak winne te maluchy, które przychodza na świat w wyniku glupoty swoich rodziców?
Choć z drugiej strony tymi ,'dziewczynkami z podstawówki' i ich rodzinami to chyba prokurator powinien się zainteresować oraz sąd rodzinny?

Oj, Averyl. smile
Od jakiegoś czasu zmienił się styl narracji przedstawicieli prokuratury i sądów.
Przecież nie ma oficjalnego zawiadomienia"o możliwości popełnienia przestępstwa", to o co chodzi
Za moich czasów było jedynie "zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa".
Oczywiście chodzi o kwestię "fałszywego oskarżenia" lub "zawiadomienia o nie popełnionym przestępstwie" w przypadku, gdy jednak nie doszło do popełnienia występku lub zbrodni.
Bo pozwać można zawiadamiającego lub skarżącego.
Udowodnić umyślność tego (a to jest znamię podstawowe), niezmiernie trudno jest jednak.
Stąd ostrożne "o możliwości" popełnienia przestępstwa.
Do tego nikt się przyczepi przecież, bo jak. smile

Rolą prokuratury i w pierwszym i w drugim przypadku jest potwierdzenie lub wykluczenie takowego.
Przede wszystko jednak, tego rodzaju zdarzenia dotyczące małoletnich dziewcząt, z urzędu są, a raczej mają być ścigane i żadne zawiadomienie z zewnątrz potrzebne nie jest.
Nawet ten temat daje podstawę do przyjrzenia się sprawie i podjęcia odpowiednich kroków.
Tylko, kto ma na to czas?
Ważniejsze sprawy prokuratura ma na głowie....

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024