Blade kreski na testach od lipca, a normalne miesiączki... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Blade kreski na testach od lipca, a normalne miesiączki...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Blade kreski na testach od lipca, a normalne miesiączki...

Cześć, dziewczyny.
Piszę tutaj, bo szczerze mówiąc zgłupiałam totalnie. Zacznę może od początku: w kwietniu 2018 poroniłam samoistnie, nie miałam później łyżeczkowania, macica oczyściła się sama. Pierwszą miesiączkę po poronieniu miałam 16.05, trwała 5 dni. Kolejna przyszła 14.06, również trwała 5 dni - w obydwu przypadkach krwawienia były obfite, ze skrzepami (ale miałam tak zawsze). W lipcu dziwnie się czułam - na tyle dziwnie i 'inaczej', że 08.07 zrobiłam test - blada, ale widoczna i różowa II kreska. Nauczona doświadczeniem, czekałam. Niedługo, bo 09.07 przyszło krwawienie - tym razem bez skrzepów, ale trwające tyle samo. Od tamtej pory, w sumie bardziej przez ciekawość, robiłam co jakiś czas testy - każdy wychodzi bledziutki, ale bez wątpienia pozytywny. Z tym, że ja miesiączkuję! Daty kolejnych miesiączek to:31.07, 28.08, 20.09 - jedynie ostatnia miesiączka trwała niecałe 3 dni i była średnio obfita. Bezbolesna, dodajmy, to też jest istotne.

Byłam w ciąży czterokrotnie i za każdym razem niemal od razu miałam objawy: bardzo powiększone piersi, bóle podbrzusza, dużo mlecznej wydzieliny oraz zatrzymanie miesiączki. Teraz mam piersi powiększone przez cały czas, ale bez takiej bolesności, jak wtedy - jedyne, co, to swędzą mnie piersi i bolą brodawki, przez cały czas. Szyjkę macicy mam cały czas wysoko - nawet w trakcie miesiączki. Śluzu dużo, biały, gęsty, lepki.
Od dobrych 3 tygodni cierpię też na nieustanne wzdęcia i ...gazy. Non stop. Brzuch mam jak balon, taki twardy i napięty, ale to akurat od jelit.
Umówiłam się do ginekologa na przyszły tydzień, bo nie rozumiem, jak mogę od ponad 3 miesięcy widzieć blade kreski, miesiączkować i w zasadzie nie mieć objawów ciąży - w to nie wierzę, bo byłby to 16/17 tydzień, a niestety żadna z moich czterech ciąż nie utrzymała się do takiego etapu - najdłużej donosiłam pierwszą, bo do 14 tc.

Czy któraś z Was miała podobnie? Co to może oznaczać, prócz ciąży ?
Dodam jeszcze, że nie przyjmuję żadnych leków, nie mam problemów z tarczycą ani PCOS.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Blade kreski na testach od lipca, a normalne miesiączki...

Poczekaj, co powie ginekolog smile Może być ciąża, a może nie być...

Moja znajoma miesiączkowała normalnie i do głowy jej nie przyszło, że jest w ciąży - dopóki jej karetka z krwotokiem do szpitala nie zawiozła, jak podniosła ciężką skrzynkę w pracy... 6. miesiąc - przy czym jakoś (nie mam pojęcia, jakim cudem, i ona też nie ma pojęcia do dziś, a było to jej drugie dziecko, więc niby powinna ogarnąć big_smile ) nie czuła ruchów dziecka ani nie przytyła... Młoda zdrowiutka, ma dziś coś 20 lat big_smile

3

Ja bym się zastanawiała, czemu nie poszłaś do ginekologa wcześniej niż w teoretycznym 3 miesiącu ciąży...

swoją drogą przy 4 poronieniach powinnaś być pod stałą opieką ginekologa w momencie, kiedy chcesz zajść w ciążę i powinnaś przejść odpowiednie badania i brać leki już przed ciążą.

4

Przyznam szczerze, że teraz nie staraliśmy się o dziecko - jasne, że współżyjąc biorę taką możliwość pod uwagę, ale nie były to starania sensu stricte. Ponadto byłam zapracowana - dzień w dzień praca po 9h, a skoro miesiączka przyszła, mimo pozytywnego pierwszego testu, to jakoś nie brałam pod uwagę, by ewentualna ciąża się utrzymała - miałam kiedyś jedną ciążę biochemiczną, stąd takie myślenie. Końcem sierpnia/początkiem września zrobiłam z ciekawości kolejny test, który wyszedł tak, jak pierwszy - ale jako że byłam w trakcie miesiączki, uznałam to za błąd testu. Dopiero trzeci, a po nim i czwarty wykonane za namową koleżanek, zdziwiły mnie niesamowicie, bo były wykonane w trakcie mojej ostatniej miesiączki, która jak wspomniałam, była inna niż pozostałe. Do ginekologa umówiłam się już wtedy, ale termin mam na 11.10.

Słyszałam o takich sytuacjach, że kobiety dowiadywały się o ciąży w 3/4/5 miesiącu, a nawet i później, ale zawsze myślałam, że mój organizm by mnie tak nie oszukał - w końcu przy każdej ciąży objawy miałam identyczne, pokrywały się w większym stopniu z pozostałymi (z jednym wyjątkiem: tylko w 3 ciąży miałam mdłości i niepowściągliwe wymioty).

Boli mnie prawy jajnik, ale on zawsze dawał mi się we znaki, teraz tak samo. Poza tym i wspomnianą drażliwością piersi nie mam w zasadzie żadnych objawów.

5 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-10-05 21:55:04)

Ale to faktycznie też może być objaw torbieli jajnika. Tak z kolei miała moja inna koleżanka, która akurat starała się o dziecko, a po 3 dniach od pozytywnego testu (i chwała jej, że przewrażliwiona poleciała "niepotrzebnie" do gina, i chwała ginowi, że nie zbagatelizował, tylko zrobił usg...) leżała na stole operacyjnym... Po prostu idź do ginekologa, nie nakręcaj się na nic.

6

Ja wiem,że to mogą być też torbiele, wiem. Nakręcać się nie nakręcam, wręcz przeciwnie - ja miałam w sierpniu wizyty u dentysty - silne znieczulenia, RTG, pod koniec miesiąca byłam też chora i brałam masę Ibupromu i Gripexu, zdarzyło się kilka towarzyskich spotkań z alkoholem...no nie wyobrażam sobie, żeby to była kilkumiesięczna ciąża sad

MissYou napisał/a:

Ja wiem,że to mogą być też torbiele, wiem. Nakręcać się nie nakręcam, wręcz przeciwnie - ja miałam w sierpniu wizyty u dentysty - silne znieczulenia, RTG, pod koniec miesiąca byłam też chora i brałam masę Ibupromu i Gripexu, zdarzyło się kilka towarzyskich spotkań z alkoholem...no nie wyobrażam sobie, żeby to była kilkumiesięczna ciąża sad

Cóż, jak to będzie ciąża, to będzie, nic nie zrobisz już smile Nie ma sensu niepotrzebnie się nakręcać, musisz wytrzymać te parę dni... A jeśli to faktycznie będzie ciąża, to - spokojnie, nie zawsze wzięcie tabletki czy wypicie kieliszka alkoholu oznacza komplikacje, Nie znaczy to, że pochwalam, jak ktoś specjalnie to robi, ale przeszłości nie cofniesz. Ja sama, nie podejrzewając ciąży kompletnie, przeżyłam mocno alkoholową imprezę... Nie stresuj się niepotrzebnie, bo to jeszcze gorzej w razie gdyby.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Blade kreski na testach od lipca, a normalne miesiączki...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024