planowanie ciąży a praca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » planowanie ciąży a praca

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: planowanie ciąży a praca

Witajcie, od pewnego czasu mamy z mężem spory dylemat. Niedawno podjęliśmy decyzję o rozpoczęciu starań o poczęcie dziecka. Obecnie w pracy jestem asystentem głównej kadrowej. Kilka miesięcy temu okazało się, że główna kadrowa jest w ciąży. Niedawno zatrudniono na zastępstwo nową osobę, której również pomagałam. Niestety, w połowie września ta osoba oznajmiła, że odchodzi z pracy. Tym razem szefostwo nie znalazło nikogo na to stanowisko, więc zaproponowano je mnie. Dodatkowo miałabym uczestniczyć w 9-miesięcznym kursie online, za który zapłaciłaby szefowa. Dano mi 1 popołudnie na podjęcie decyzji. Razem z mężem zadecydowaliśmy, że przyznam się szefowej, że rozpoczęliśmy starania o dziecko i że jest to na tyle świeża sprawa, że jest za wcześnie na wykonanie testu ciążowego, a ja ze swojej strony nie chcę jej narażać na tak wysokie koszty w tej sytuacji. Ostatecznie szefowa zadecydowała, że zapisze mnie na krótszy 8-tygodniowy kurs, zadając tym samym pytanie, czy gdyby okazało się, że jak nie zajdę teraz w ciążę, wstrzymamy się z mężem w staraniach do powrotu głównej kadrowej z macierzyńskiego. Pochopnie odpowiedziałam, że tak. Teraz żałuję swojej decyzji, bo po przekalkulowaniu na spokojnie w domu doszłam do wniosku, że przecież główna kadrowa najwcześniej wróciłaby do pracy pod koniec 2019 roku... i to o ile zdecyduje się wrócić, bo przed pójściem na chorobowe powiedziała nam - pracownikom, że raczej nie wróci.... Dla mnie ważniejsza jest rodzina, choruję na niedoczynność tarczycy, dopiero niedawno po ponad roku brania tabletek udało mi się unormować wyniki i teraz jest najlepszy moment na rozpoczęcie starań. Z drugiej strony co powiedzieć szefowej, która co kilka dni podpytuje mnie czy już coś wiem, czy w ciązy jestem i że mam jej powiedzieć jak będę wiedzieć. Na razie nic jej nie mówiłam, że parę dni remu dostałam okres....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: planowanie ciąży a praca

Nie wiem po co mówiłaś szefowej, że planujesz ciążę, uważam że to są tak osobiste sprawy, że nic innym do tego tym bardziej w pracy. Ani szefowa nie ma prawa Ci mówić kiedy powinnaś w nią zajść, ani Ty nie powinnaś uzależniać tego, od tego kiedy inna babka wróci z macierzyńskiego. To dziwne dla mnie po prostu. Chcesz zajść w ciążę - decydujesz z mężem o tym kiedy zaczynacie i ot cały problem.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » planowanie ciąży a praca

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024