W przyszłym tygodniu planuję wybrać się na urodzinową kolację z moim chłopakiem do jakiejś sympatycznej restauracji w Krakowie. Przetestowaliśmy w ciemno kilka i jednak to nie to. Macie sprawdzone restauracje w rynku?
Ja polecam Camera Cafe (na Wiślnej, ta uliczka gdzie jest Rossmann tylko jeszcze kawałek dalej idąc od rynku). Albo pizzeria Prego (na Krupniczej, za Bagatelą). Obydwie mają fajny klimat i często tam zaglądam ![]()
Camera Cafe odpada, Prego do rozważenia:)
Dzięki i czekam na inne propozycje:)
Czemu Camera odpada?
Camera jest na co dzień, a to będzie święto:)
Teraz wszystko jasne ![]()
Proszę o więcej pomysłów:)
bardzo klimatyczną kawiarnią jest Scandale Royal, w menu nie znajdziesz oklepanych dań, które są w każdej restauracji, ale oryginalne i smaczne potrawy, jak np. Wachlarz z filetu z perliczki w zielonym pieprzu i sosie winnym, risotto aromatyzowane czarną truflą...sama przyznasz, że brzmi pysznie ![]()
crossover popieram, też lubię to miejsce właśnie głównie ze względu na pyszną kuchnię, bardzo lubię iść sobie tam na kolacje, zrelaksowac sie przy lampce wina z przyjaciółmi czy chłopakiem. Poza tym okolica na spacer tez ciekawa.
10 2012-01-29 11:33:48 Ostatnio edytowany przez Lena (2012-04-20 22:06:36)
Wiesz, w Krakowie jest naprawdę wiele takich miejsc, gdzie możesz udać się ze swoją drugą połówką, zjeść przepyszne potrawy, potańczyć przy romantycznej muzyce
Polecam zajrzeć na stronę spam - możesz znaleźć na niej opinie i recenzje o lokalach, do których warto się udać, jak i o tych, których należy raczej unikać. Dzięki możliwości oceniania i komentowania poszczególnych wpisów, możesz zobaczyć, które lokale są naprawdę warte odwiedzenia ![]()
11 2012-02-03 08:38:04 Ostatnio edytowany przez malina3 (2012-02-03 08:38:52)
Moi znajomi dostali w prezencie bon ze strony zycietoprzygoda.pl na romantyczną kolację i byli bardzo zadowoleni. Bardzo im się podobało w Da Pietro, obsługa no i ceny też.
mnie też czekają w najbliższym czasie urodziny, co prawda chłopaka nie mam, ale kilkoro znajomych fajnie by było gdzieś zaprosić. Z racji tego, że jestem miłośniczką pizzy i włoskiego jedzenia myślę o tym, żeby się wybrać na urodzinową kolację do Da Pietro, mają naprawdę bardzo dobre jedzenie i myślę, że moi goście będą zadowoleni.
Tak po prostu - Party Pizza. Byłam już w ich lokalach w Warszawie, Wrocławiu i Katowicach... a... sory w Krakowie nie mają. Ale w tamtych miastach warto się udać właśnie do nich.
oj w rynku to mi nic do głowy nie przychodzi, ale jakbyście poszli kawałek dalej nad Wisłę to proponuję zajrzeć do Restauracji Augusta, zaraz koło Kładki. Super kliamtyczna atmosfera, plus doskonałe jedzenie. A potem można pójść na spacer wzdłuż Wisły, jak dla mnie idealne rozwiązanie jeśli chodzi o romantyczny wieczór.
Jak lubisz steaki to na Kazimierzu na Józefa jest fajna knajpa gdzie podają dobre steaki.
A byliście w Chochołowym Dworze ( w Jerzmanowicach k. Krakowa)?
Klimat jak z bajki! Jedzenie ok, super było. Polecam!
A ja planuję zrobić mojemu mężczyźnie niespodziankę i zaproszę go w Walentynki na romantyczną kolację do restauracji Mekong w Krakowie
Myślę, że będzie mile zaskoczony ![]()
Zaskoczyło mnie pozytywnie indyjskie piwo przy ul. Pijarskiej 9. Z koleżankami chciałam spróbować nowych smaków. Coś dla ciebie ![]()
Teraz zobaczyłam datę postu, a ja tu się rozpisuję
No ale może komuś się przyda.
Plac Nowy 1 na Kazimierzu- najlepsze jedzenie w Krakowie jakie jedliśmy
Plus wspaniała obsługa, fajne wnętrze, autorskie browary, no po prostu świetnie tam jest. Na Kazimierzu jeszcze polecam Kolanko no. 4 - też dobre żarcie, tylko troszkę dłużej się czeka. A jak ktoś lubi burgery i mniej oficjalne klimaty - Corner Burger jest extra, dają ogromne burgery.
W innych miejscach w Krakowie polecam Kompanię Kuflową, znaną też pod nazwą Restauracja Podwawelska. Piękne podają żeberka - płonące
Placki po węgiersku - marzenie. I też mają własny browar. Ceny rozsądne, jak na bliskość Wawelu. Jedyny minus - doliczają napiwek do rachunku.
Scandale Royale, o których też już ktoś wspominał, również polecam.
I obok - Bunkier Sztuki. Mają pyszne jedzenie i można siedzieć na świeżym powietrzu.
Do tego Mammia Mia - przepyszne makarony.
No, to chyba takie moje podium ![]()