Ciąża pozamaciczna :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża pozamaciczna :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Ciąża pozamaciczna :(

Cześć dziewczyny.

Tak na prawdę nie wiem od czego zacząć. Aktualnie jestem po laparoskopii usunięciu prawego jajowodu staraliśmy się z mężem 2 lata o dziecko ale może zacznę od początku jak to wszystko się zaczęło.

W styczniu 2017 roku stwierdziliśmy że czas postarać się o drugie dziecko córka ma już 8 lat. I udało się za pierwszym razem ale niestety radość nie trwała długo okazało się że to ciąża pozamaciczna trafiłam do szpitala cieszyłam się że ominęła mnie operacją bo wyczyściłam się sama beta zaczęła spadać i jak spadła do zera wypuścili mnie do domu z zaleceniem wykonania kilku badań. Kiedy doszłam do siebie zaczęłam szukać przyczyny tego całego nieszczęścia jak się okazało nic lekarze nie znaleźli i okazało się że wszystko jest ok. Robiłam na prawdę milion badań i każde wyniki były prawidłowe. W Kwietniu 2017 wróciliśmy do starań mijały miesiące i nic ale nie traciłam nadziei wierzyłam że w końcu się uda smile i udało się w sierpniu smile 26 sierpnia 2018 wyjechaliśmy na wakacje do Bułgarii tam powinnam dostać okres ale go nie dostałam stwierdziłam że to pewnie przez to że zmiana klimatu po powrocie do Polski 4 września w dzień moich urodzin zorientowałam się że ja przecież nadal nie mam okresu tak mnie pochłonął wakacyjny czas że nawet nie zwracałam na to uwagi. Po powrocie zrobiłam test i co 2 upragnione kreski nie mogłam uwierzyć to był mój najpiękniejszy prezent urodzinowy pobiegłam zrobić bete. Niestety wstałam następnego dnia i krwawienie zebraliśmy się z mężem do szpitala wynik bety 2608 a ciąży w macicy nie widać jak się okazało to znów ciąża pozamaciczna i to w tym samym miejscu załamałam się nie mogłam uwierzyć że znów mnie to spotyka. Tym razem lekarze nie pozostawili mi wyboru powiedzieli że trzeba usuwać jajowód ponieważ beta rośnie następnego dnia wynik był już 3952.
Lekarze przy zabiegu zrobili mi drożność lewego jajowodu i powiedzieli że jest drożny i zdrowy że jest szansa że się uda zajść w zdrową ciąże tylko muszę dać sobie czas.

Czy są wśród nas dziewczyny którym na prawdę udało się zajść w ciąże z jednym jajowodem ? ile to u was trwało ?  Czy są tu kobiety które też miały ciąże pozamaciczną? jak to u was wyglądało ?

Miłego dnia smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża pozamaciczna :(

Myślałam że chociaż tutaj będę mogła z kimś porozmawiać sad

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża pozamaciczna :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024