Czy warto dać szansę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy warto dać szansę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy warto dać szansę?

Witam. Opiszę wam pokrótce moją sytuację.

Poznałam go 3 lata temu na wakacjach. Okazało się, że mieszkamy rzut beretem od siebie. Pierwszy rok naprawdę super, bez większych kłótni, można powiedzieć sielanka. Zaczęło się psuć od momentu gdy wrócił jego kumpel z emigracji(pracowali kilka lat razem w UK). Zaczęło się jakieś dziwne znikanie, twierdził, że jeździ pomagać mu w remoncie domu. Potem znikał również na weekendy twierdząc, że mają jedną inwestycję wspólną i muszą się tym zająć. Jak pytałam o co chodzi to zbywał mnie, że powie mi za jakiś czas bo to ma być niespodzianka. Mijały kolejne tygodnie, miesiące i sytuacja się nie zmieniała. Raz czy drugi mu powiedziałam, że chcę razem z nim pojechać i zobaczyć to mieszkanie kumpla i tą inwestycję to powiedział, że to jeszcze nie czas i wkrótce mi wszystko opowie. Zaczęłam być coraz bardziej podejrzliwa, przestałam mu ufać, chciałam sprawdzać telefon, nawet pomyślałam o detektywie. Zaczęły się kłótnie, awantury w których nie raz słyszałam, że powinnam się zacząć leczyć na głowę, że mam jakieś fobie. Koniec końców przypadkiem dowiedziałam się od ''znajomej znajomej'', że ten jego kumpel nie remontuje żadnego mieszkania. Jak mu o tym powiedziałam to wybuchnął, wyzwał mnie od najgorszych, że go sprawdzam i jak mu nie ufam to mam cytuję ''wypier****". Powiedział, że ten remont to właśnie ta inwestycja, że kupili mieszkanie z kumplem pod wynajem albo na sprzedaż. Powiedziałam by mi to pokazał to się wymigał, że już się przede mną nie ma zamiaru tłumaczyć. Dwa miesiące temu się wyprowadziłam od niego, a 2 tygodnie temu odezwał się i prosi by dać mu szansę, że wszystko przemyślał. Nalega na spotkanie, ale na razie się waham. Proszę was o jakieś rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy warto dać szansę?

Daruj sobie tego faceta, przecież on Ciebie okłamywał miesiącami, chcesz mieć takie małżeństwo pełne kłamstw, wyzwisk?
Teraz szuka kontaktu bo pewnie kumpel wyjechał i mu się nudzi.
Nie ulegaj, nie warto.

3

Zawsze uważałam że Człowiekowi należy się druga szansa, ale z wiekiem i doświadczeniem doszłam do wniosku, że każda kolejna szansa powoduje u drugiej strony pewne poczucie wygranej, poczucie, że wszystko można, "bo należy mi się druga szansa".
Ja już szans nie zamierzam dawać, może ominie mnie coś pozytywnego, ale mam to gdzieś. Niech robi tak, aby nie musiał prosić o kolejne szanse i wszystko będzie ok.

4

Adria_89 napisał/a:

Witam. Opiszę wam pokrótce moją sytuację.

Poznałam go 3 lata temu na wakacjach. Okazało się, że mieszkamy rzut beretem od siebie. Pierwszy rok naprawdę super, bez większych kłótni, można powiedzieć sielanka. Zaczęło się psuć od momentu gdy wrócił jego kumpel z emigracji(pracowali kilka lat razem w UK). Zaczęło się jakieś dziwne znikanie, twierdził, że jeździ pomagać mu w remoncie domu. Potem znikał również na weekendy twierdząc, że mają jedną inwestycję wspólną i muszą się tym zająć. Jak pytałam o co chodzi to zbywał mnie, że powie mi za jakiś czas bo to ma być niespodzianka. Mijały kolejne tygodnie, miesiące i sytuacja się nie zmieniała. Raz czy drugi mu powiedziałam, że chcę razem z nim pojechać i zobaczyć to mieszkanie kumpla i tą inwestycję to powiedział, że to jeszcze nie czas i wkrótce mi wszystko opowie. Zaczęłam być coraz bardziej podejrzliwa, przestałam mu ufać, chciałam sprawdzać telefon, nawet pomyślałam o detektywie. Zaczęły się kłótnie, awantury w których nie raz słyszałam, że powinnam się zacząć leczyć na głowę, że mam jakieś fobie. Koniec końców przypadkiem dowiedziałam się od ''znajomej znajomej'', że ten jego kumpel nie remontuje żadnego mieszkania. Jak mu o tym powiedziałam to wybuchnął, wyzwał mnie od najgorszych, że go sprawdzam i jak mu nie ufam to mam cytuję ''wypier****". Powiedział, że ten remont to właśnie ta inwestycja, że kupili mieszkanie z kumplem pod wynajem albo na sprzedaż. Powiedziałam by mi to pokazał to się wymigał, że już się przede mną nie ma zamiaru tłumaczyć. Dwa miesiące temu się wyprowadziłam od niego, a 2 tygodnie temu odezwał się i prosi by dać mu szansę, że wszystko przemyślał. Nalega na spotkanie, ale na razie się waham. Proszę was o jakieś rady.

Uważam,że nie możesz mu ufać,tutaj się z Tobą zgadzam,że on coś cały czas kręci,daj sobie z nim spokój,bo z tej znajomości chyba nic dobrego nie wyniknie. Jeśli nie chcesz mieć przez niego problemów,zapomnij o nim. smile

5

Skoro chce szansy powiedział co robił jak rzekomo remontował mieszkanie ? Pokazał je ?

6

Adria_89 napisał/a:

jak mu nie ufam to mam cytuję ''wypier****".

A ufasz mu?

7

a zapytaj sama siebie, dlaczego masz mu ufać? na jakiej podstawie? 

na tej, że czasem spicie ze sobą? czy może na tej, że wiesz, że facet cię miesiącami okłamywał? 
Wielokrotnie prosilas go w ciągu tych miesięcy o wyjaśnienia, - dawałaś mu szansę, by ci wyjaśnił, o co chodzi, a jak zaczęłaś się domagać konkretniej, uslyszałaś wyp.. laj.
To ON NIE CHCIAŁ skorzystać z szans, ktore mu dawałaś, to o co ma teraz pretensje? 
To czemu masz chcieć dać mu szansę? bo zrobi słodkie oczka i głupią minę zbitego psa? 
Jesli dasz mu szansę, nauczysz go, że kolejny raz zrobi to samo z tobą, i będzie to jeszcze bardziej bezczelna zagrywka.

8

Adria_89  Sądzę,że jesteś na tyle rozsądną dziewczyną,że nie dasz się ponownie wkręcić w ten chory związek? Jeśli to zrobisz,będziesz cierpiała przez niego cały czas. Szansę to Ty mu już dawałaś kilka razy,choćby taką,że byłaś z nim mimo jego kłamstw i podejrzanych "interesów".

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy warto dać szansę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024