Czy walczyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Czy walczyć?

Cześć, hmm forum dla kobiet, ale napisze tutaj, bo nie wiem co robić.. Moja sytuacja wygląda następująco, pisałem z dziewczyną przez jakieś 4 miesiące pisanie typu "kochanie", "kotku" itp., to wszystko wyszło z jej strony. Prosiłem o spotkanie (po jakiś 2 miesiącach pisania) ona mówiła, że strasznie się denerwuje i mam jej dać czas i sama to zaproponuje, to sobie pomyślałem, że spoczko no i czekam i pisze tak z nią cały czas.. 2 dni temu dowiedziałem się od niej, że jest w związku od jednego dnia z chłoapkiem z którym spotkała się 3/4 razy i zna go jakieś dwa tygodnie.. Poczułem się po prostu jak gówno za przeproszeniem.. Ona ma 16 lat ja 19, jej "chłopak" też 16 co robić? Walczyć o nią? Myślicie, że to tylko zauroczenie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy walczyć?

Ja na Twoim miejscu bym odpuściła smile

3

j2309327 napisał/a:

Cześć, hmm forum dla kobiet, ale napisze tutaj, bo nie wiem co robić.. Moja sytuacja wygląda następująco, pisałem z dziewczyną przez jakieś 4 miesiące pisanie typu "kochanie", "kotku" itp., to wszystko wyszło z jej strony. Prosiłem o spotkanie (po jakiś 2 miesiącach pisania) ona mówiła, że strasznie się denerwuje i mam jej dać czas i sama to zaproponuje, to sobie pomyślałem, że spoczko no i czekam i pisze tak z nią cały czas.. 2 dni temu dowiedziałem się od niej, że jest w związku od jednego dnia z chłoapkiem z którym spotkała się 3/4 razy i zna go jakieś dwa tygodnie.. Poczułem się po prostu jak gówno za przeproszeniem.. Ona ma 16 lat ja 19, jej "chłopak" też 16 co robić? Walczyć o nią? Myślicie, że to tylko zauroczenie?

Jakie walczyć? Z kim i po co? Daj sobie spokój i nie wybieraj się na żadne pola bitewne wink
Jeżeli poczułeś się tak, jak napisałeś, to napisz jej wprost i zakończ pisaninę. Tu nie ma o co walczyć (zresztą słowo "walka" do kontekstu związkowego w ogóle nie przystaje i prowadzi często do chybionych działań). Nie spotkaliście się ani razu, więc chyba nie odkryję przed Tobą Ameryki pisząc, że słowa o miłości, "kochania", "kotki" itp były mocno na wyrost wink Jesteś gościem z internetów, który tak samo jak tamta nastolatka wprawiał się we flircie. Akurat w waszym przypadku wprawianie się nie doprowadziło do realnego spotkania i tyle. Obecnie ona wprawia się w relacji w świecie rzeczywistym. Zapewne jest to wielka miłość. Takich wielkich miłości w wieku lat nastu będzie jeszcze trochę wink Nastolatki w kwestiach związkowych zachowują się jak słonie w składzie porcelany, więc nie masz co się dziwić, że w tym procesie możesz zostać bezpardonowo zdeptany. Nie ma co przykładać do tego wagi większej niż na to zasługuje. Napisz, że kończysz, że po tym jak prowadziła z Tobą rozmowy, po tych wszystkich przyjemnych epitetach spodziewałeś się raczej spotkania, a nie wyznań o chłopaku. Skoro tak, to sajonara wink

4 Ostatnio edytowany przez j2309327 (2018-06-15 01:37:55)

Może i macie racje, ale mi po prostu zależy.. Nie wydaje mi się, że z tym typkiem to coś mega poważnego a zwłaszcza dlatego, że dzisiaj już się pokłócili.. Może warto po prostu z nią utrzymywać kontakt a jak zerwą to spróbować się spotkać? Co sądzicie? Jak na moje wchodzenie w związek gdzie kolesia się zna tak krótki czas jest po prostu bezsensu.. A i jeszcze mnie za to przeprosiła (za całą sytuacje i pisała, że możemy dalej normalnie utrzymywać kontakt) jeszcze jedno pod słowem walka miałem na myśli staranie się o nią itp.

5 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-06-15 06:38:48)

j2309327 napisał/a:

Może i macie racje, ale mi po prostu zależy.. Nie wydaje mi się, że z tym typkiem to coś mega poważnego a zwłaszcza dlatego, że dzisiaj już się pokłócili.. Może warto po prostu z nią utrzymywać kontakt a jak zerwą to spróbować się spotkać? Co sądzicie? Jak na moje wchodzenie w związek gdzie kolesia się zna tak krótki czas jest po prostu bezsensu.. A i jeszcze mnie za to przeprosiła (za całą sytuacje i pisała, że możemy dalej normalnie utrzymywać kontakt) jeszcze jedno pod słowem walka miałem na myśli staranie się o nią itp.

Nie wydaje Ci się, żeby z typkiem było coś poważnego? Może i masz rację, ale z Tobą tym bardziej, nawet się nie spotkaliście... Rób, co chcesz, tylko za dwadzieścia lat nie przyjdź tu z lamentem, że wylądowałeś w osławionym friendzone i zmarnowałeś życie, a kobiety takie wredne big_smile

6

Chłopie, daj sobie spokój. Napisać można wszystko, nawet książkę, więc czym jest ,,kochanie' i ,,kotku' zwłaszcza u kogoś, kto się nie chciał spotkać, a chwilę później miał chłopaka?
Jak santapietruszka zauważyła: witaj w friendzonie. Najlepszym wyjściem będzie natychmiastowa ewakuacja.

7

j2309327 napisał/a:

Przeprosiła, łaskawie pozwoliła Ci na dalsze utrzymywanie kontaktu i zdążyła już się zwierzyć z tego co dzieje się w jej związku... Łał, wielkiego zaszczytu dostąpiłeś wink Sam pchasz się do roli tamponu emocjonalnego i dostałeś angaż. Brawo! wink
Kiedy czytam to co piszesz zastanawiam się kto tu ma 16, a kto ma 19 lat...

8

Klio napisał/a:
j2309327 napisał/a:

Przeprosiła, łaskawie pozwoliła Ci na dalsze utrzymywanie kontaktu i zdążyła już się zwierzyć z tego co dzieje się w jej związku... Łał, wielkiego zaszczytu dostąpiłeś wink Sam pchasz się do roli tamponu emocjonalnego i dostałeś angaż. Brawo! wink
Kiedy czytam to co piszesz zastanawiam się kto tu ma 16, a kto ma 19 lat...

Dobra trochę luzu, nie wiem, to się pytam.. Nie trzeba od razu tak ofensywnie naskakiwać..

9

To akurat był dobrotliwy post. Ty dziecko mojej ofensywy nie widziałeś big_smile tongue

10

Klio napisał/a:

To akurat był dobrotliwy post. Ty dziecko mojej ofensywy nie widziałeś big_smile tongue

I chyba nie chce

11 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-06-15 11:52:52)

Ja bym napisał, że chcę się spotkać, by zobaczyć czy pyknie. Ciebie interesuje tylko spotkanie i kropka. Jak nie będzie chciała, to trudno, znajdziesz kogoś innego. I nie odpisuj jeśli powie nie, a dalej będzie chciała utrzymywać kontakt.

12

Okej, dzięki za wszystkie rady

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024