Dziewczyny moja mama ma raka płuc, lekarz wspomniał że może mieć duszności i potrzebny będzie wtedy kondensator tlenu by jej podać jeśli będzie go potrzebować. I teraz pytanie skąd go wziąć? Bo owszem na oterapia można kupić taki sprzęt, ale koszty nie są małe. Zastanawiam się czy można takie coś wypożyczyć i ile to będzie kosztować. Możecie coś podpowiedzieć?
2 2018-06-12 16:33:20 Ostatnio edytowany przez Adria (2018-06-12 16:34:30)
Ja wypożyczałam dla swojego taty, koszt to około 100 zł miesięcznie o ile dobrze pamiętam.
Mam w mieście wypożyczalnię sprzętu medycznego.
Bardzo współczuję.
Kondensator można wypożyczyć bez problemu w wypożyczalni bądź w sklepie medycznym. Skontaktuj się z tymi, które znajdują się w Twojej okolicy, sprawdź w internecie. Koszty to tak jak Adria pisała ok. 100 zł miesięcznie plus zwrotna kaucja ok 200-300 zł.
Jeśli mama jest objęta opieką paliatywną możesz wypożyczyć bezpłatnie zlecony przez lekarza hospicjum domowego sprzęt medyczny, między innymi koncentrator tlenu. Jeśli nie jest, to pomyśl o tym.
5 2018-06-14 18:22:48 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-06-14 18:26:08)
Dziękuję za odzew. Ustaliłam w sklepie medycznym, że koszt wypożyczenia kondensatora to 150 zł miesięcznie i 400 zł kaucji. To mi się słabo opłaca. Na sprzęt muszę poczekać. To małe miasto, więc mogą być problemy. Szukanie w sąsiednich miastach raczej odpada. Pracuję. Mama nie ma jeszcze zalecenia opieki paliatywnej. Jest szansa nawet na kilka-kilkanaście miesięcy życia. Po cichu liczę, że uda się dojść do zdrowia. Pozostanie mi czekać albo skorzystać z oferty marki SPAM, chociaż na raty. Innych opcji chyba nie ma.