Zostawil mnie dla innej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zostawil mnie dla innej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Zostawil mnie dla innej

Witajcie,

Postanowilam opisac tu swoj problem.Moze ktos z Was byl w podobnej sytuacji i jest w stanie mi pomoc.

W lutym moj kochany,troskliwy i czuly maz stwierdzil,ze pogubil sie i chce czegos na ksztalt separacji.Wyprowadzil sie z domu do kumpla.Odcial sie ode mnie i naszych blizniakow na jakis czas.Nie dzwonil i nie przyjezdzal.Czulam,ze cos jest nie tak.Jak sie pozniej okazalo za jego rozterkami stala inna kobieta.Nie mial nawet odwagi wyznac mi tego,dowiedzialam sie przypadkiem,po tym jak zabral,po dlugich namowach,do siebie naszych chlopcow. Mamy 7-letnie blizniaki.To od nich dowiedzialam sie szczegolow.W przyplywie wscieklosci napisalam do niej na fb.Latwo ja znalazlam,bo oni nawet nie kryli sie ze swoim zwiazkiem.Pelno na ich profilach wyznan milosci,wspolnych zdjec.Ciezko mi uwierzyc,ze maz z ktorym przezylam wspolnie 8 lat,zakochal sie w 20 letniej dziewczynie,ktora poznal pare dni wczesniej.Dowiedzialam sie,ze zwiazek ze mna byl pomylka i tylko ona sie liczy.Wyzwiska i obelgi sa na porzadku dziennym.Moj czuly i kochajacy maz,ktory nigdy w zyciu nie obrazil mnie jest w stanie napisac mi,ze ona jest ladniejsza,szczuplejsza i lepsza w lozku.Od momentu,kiedy prawda wyszla na jaw odnosi sie do mnie z pogarda,zwala wine na mnie za rozpad naszego zwiazku.Uwaza,ze go nie kochalam.Nie chce utrzymywac kontaktu z dziecmi i wmawia wszystkim,ze to ja utrudniam mu kontakty.Zmienia fakty,probuje sie wybielic.Zgrywa troskliwego ojca przed kochanka,nie chce z dziecmi spedzac czasu u nas w domu,tylko u nich w mieszkaniu lub wcale.Dowiedzialam sie,ze juz wczesniej zdradzil mnie z inna kobieta.Bylam zaslepiona miloscia do niego i nic nie zauwazylam.Okazalo sie tez,ze oszukiwal mnie przez lata.Tesknie za nim.Strasznie mi go brakuje.Nasi znajomi i rodzina byli w szoku.On zawsze byl o mnie zazdrosny,okazywal milosc.Spedzalismy razem z dziecmi czas.Oboje bardzo cenilismy sobie zycie rodzinne,a teraz on zrezygnowal z tego dla jakiejs dziewczyny?Od dawna chcial kolejnego dziecka,praktycznie zaraz po porodzie wspominal o kolejnym dziecku.Ja chcialam skonczyc studia i popracowac.W maju postanowilismy,ze zaczniemy starania.Obecnie jestem po terminie.Leze wlasnie w szpitalu.Sama.W dniu w ktorym dowiedzial sie o ciazy nosil mnie na rekach doslownie.Wspolnie wybieralismy imie,planowalismy remont,zmiane samochodu na wiekszy.Az tu nagle moj swiat zawalil sie.Przestal interesowac sie corka oraz chlopcami.Tyle dobrze,ze zgodzil zabrac sie blizniaki do siebie,az nie urodze.Obecnie nie umiemy dogadac sie w zadnej sprawie,nie placi mi alimentow,nie pomaga.Jezdzi z kochanka na wycieczki,wynajal duze mieszkanie w wielkim miescie,chodzi na imprezy i kupil nowy samochod.Ja zyje liczac kazdy grosz,gdyby nie pomoc mamy dawno bym sie poddala.Nie poznaje tego czlowieka.Mimo wszystkich krzywd,ktore wyrzadzil mi w ciagu ostatnich kilku tygodni nadal go kocham.Neka mnie telefonami,dzwoni po kilkanascie razy dziennie grozac mi.Zglosilam go na policje,bo juz nie umiem wytrzymac psychicznie.Troszke odpuscil,bo jestem w szpitalu.Nawet dzwonil zapytac,co sie ze mna dzieje.Nie rozumiem juz jego zachowania.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zostawil mnie dla innej

Myślę, że musisz pogodzić się z tym, że twój mąż to dupek i zacząć planować przyszłość bez niego.

O ile zdradę mogę zrozumieć, to odwracanie się od własnych dzieci jest najwiekszym sk****wem i dla takich ludzi zrozumienia nie mam.

Wynajmij dobrego prawnika jak tylko staniesz na nogi.

3

Iceni napisał/a:

O ile zdradę mogę zrozumieć, to odwracanie się od własnych dzieci jest najwiekszym sk****wem i dla takich ludzi zrozumienia nie mam.

Wynajmij dobrego prawnika jak tylko staniesz na nogi.

Dokładnie, po pierwsze ktoś kto ma w dupie swoje dzieci nie zasługuje na żadną litość, musisz wziąć dobrego prawnika i puścić tego ch**a nawet bez skarpetek.
O ile ja mogę zrozumieć zdradę, to na pewno jej nigdy nie poprę, w związku nie ma większej krzywdy niż zdrada i przemoc.
Smutna błagam Cię musisz zacząć myśleć logicznie. Ja też zostałam zdradzona, tylko to wszystko zupełnie  inaczej wyszło niż u Ciebie. U mnie facet miał skok/i? w bok i zarówno po zdradzie był dla mnie lepszy, jak i po tym jak zdrada wyszła na jaw, od razu się zaczął starać. Bym go kopnęła w odwłok gdyby nie ciąża. Zatem sytuacje sa inne, ale podejście w mojej opinii powinnyśmy mieć podobne.
Po pierwsze zrozum, że jak ktoś krzywdzi to nie kocha. Zdrada jest krzywdą, zatem ktoś kto nas krzywdzi nie zasługuje na naszą miłość. Oni nas nie uszanowali, po co my mamy jeszcze siebie dodatkowo nie szanować nadal ich kochając. Mój przynajmniej jak na razie okazał sie spoko gościem, jako kumpel jest ok, jako partner się stara, ale ja już nie wierze i nie ufam, Ty też już nigdy nie zaufasz mężowi, nie warto żeby wracał, jak on nie chce, jak sam nie przeprosił i się nie stara to nie ma co zbierać.
Po drugie zabezpieczenie dzieci, w Twoim przypadku na drodze sądowej, musisz być silna, zbierać dowody. 7latki to już mądre dzieciaki, mam nadzieję, ze widzą co się dzieje i nie dadzą się zmanipulować ojcu. Ty na wszelki wypadek nagrywaj rozmowy z nim, że nie chce przyjechać po dzieci, że nie dotrzymuje terminów wizyt itp. No i prawnik, weź najlepszego, oczywiście rozwód z jego winy, lepiej się poużerać, ale mieć spokój np. w kwestiach finansowych.

Po trzecie chciałabyś być z kimś, kto zdradzał Cię, a jednocześnie "zdradzał" kochankę, bo przecież "zrobił Ci" dziecko,sypiał z Tobą. Przypuszczam, ze ta jego miłość szybko się skończy, kiedy 20latka nie będzie prała mu gaci i gotowała obiadów, jestem przekonana, że ona na nim żeruje, "czysty" układ, ona mu tę wielką miłość, czyli seks, a on jej te wycieczki nowe samochody. W takiej idylli o "miłość" nie trudno. Ty musisz zadbać o to, żeby jak najwięcej ugrac dla dzieci, zanim to ta dziunia go nie puści w skarpetkach i nie przerzuci się na innego sponsora- no chyba, ze chce z niego doić długofalowo.

A co na to Twoja rodzina? w mamie masz wsparcie, a jego rodzina? nie widzą co się dzieje? wierzą mu, ze to Ty utrudniasz kontakt z dziećmi, a nie że on ma je w dupie?

Widzisz ja mam troche metne według wielu poczucie moralności, więc nie będę tego doradzać, chociaz, ja w ostateczności bym zagrała dziećmi. Złego słowa na ojca bym nie powiedziała, ale podczas rozmów nie ukrywałabym, że tata już nie kocha mamy i że chce być z inną panią, a jakby dzieci zapytały czy ich też już nie kocha, albo czy dtalego nie chce się z nimi widzieć, to bym powiedziała, zeby sami o to zapytali, zaby zapytali, czy już ich nie kocha i dlaczego nie gra z nimi w piłkę itp. Jest to pewna manipulacja, ale w biąłych rekawiczkach. Podkreślam, ja do tego nie namawiam, bo to jest wg wielu uznane za niemoralne i z krzywda dla dzieci, ja uważam inaczej, aczkolwiek mogę się mylić.

I pamiętaj NIGDY nie obwiniaj  kochanki, ona jest tylko narzędziem, ona nic nie znaczy to zabaweczka. Winny ZAWSZE jest zdradzający, Ty jestes ofiarą, a kochanka narzędziem zbrodni.

4 Ostatnio edytowany przez dolinka (2018-04-12 21:39:07)

Bardzo mi przykro....ja odczuwałam podobne  uczucia...tu liczy sie czas i walka - walka i bój o SIEBIE....Musisz wyznaczyć sobie cele, zadbać o siebie, jak tylko potrafisz. Postaraj sie nie myśleć o nim....wiem ze to niemożliwe...spędzaj dużo czasu z osobami które Cie wspierają, zapisz się do psychologa. Ja cierpiałam 4 miesiące...ale to ja go zostawiłam i nie z powodu zdrady....teraz zaczynają się uczucia obrzydzenia....i nigdy więcej toksycznych związków!
Zadbaj o siebie i dzieci - wywal go dosłownie i w przenośni ze swego życia - NIE BYŁ WIDAĆ I NIE JEST CIEBIE WART!

posłuchaj powyższych postów!

5

Dziekuje Wam dziewczyny za slowa wsparcia.

Moje dzieci sa madre.Ja o ojcu zlego slowa nie powiedzialam,to on w kazdej rozmowie mowi o mnie "jestes kurwa i bronisz mi kontaktu" do dzieci!Teraz dzwoni,ze placza i to moja wina.Ale skoro dzieci nie widzialy ojca pare tygodni to jak maja chciec byc u niego?

Zastanawia mnie jak ktos moze brac faceta,ktory olal zone w wysokiej ciazy i z dwojka dzieci?

6

Choć wiem, że to trudne-musisz się wziąć w garść! Musisz znaleźć w sobie siłę, dla siebie i swoich dzieci. Puść dziada z torbami! I zamknij drzwi na wszystkie zamki. Zamkij mu powrót do siebie. Bo prędzej czy później będzie chciał wrócić,jak oni wszyscy. Ale pamiętaj-teraz liczysz się tylko Ty i Twoje dzieci. Tak jak dla niego liczy się tylko ta młoda siksa. Znajdź dobrego prawnika,jak radzą dziewczyny i zabezpiecz Wam przyszłość. A on? Niech zzielenieje od tej "milosci". Jestem z Tobą całym sercem!!!

7

Co do kochanki, to bardzo prosta sprawa, ona ma 20 lat i myśli, że złapała Pana Boga za pięty. Starszy doświadczony facet, z tego co rozumiem dobrze sytuowany- ma kasę, tylko czerpać. Ja osobiście do kochanków/ kochanek nic nie mam, oczywiście można dyskutować, czy mają odpowiednio ukształtowany kręgosłup moralny. Ja uważam, ze jezeli oni nie sa w żadnym związku to nie mają też zobowiązań wobec innych osób. Osobiście bym kochanką być nie mogła, ale nie dlatego, że jestem wielce praworządna, jestem po prostu wygodnicka, nie chciałoby mi się szarpać i pytać "a kiedy odejdziesz od żony?" chyba jest to kwestia szacunku do samej siebie, mnie nie interesowałyby ochłapy.

Tak, jak pisały dziewczyny, prawdopodobnie niedługo ta ich wielka miłość się skończy, ale nie dlatego, ze on Cię kocha i będzie chciał wrócić do Ciebie z miłości. On mozliwe że będzie chciał wrócić, ale z wygody, kiedy tamta też zacznie mu jęczeć o niewyniesione śmieci, brudne naczynia i za mało kasy na nowe buciki. Wtedy sie okaże, że żona lepsza (w sumie nie jako żona, ale jako służąca), a poza tym na pewno mądrzejsza.

8 Ostatnio edytowany przez Husky (2018-04-12 22:15:37)

Nirvanka, nie mam doświadczenia małżeńskiego, ale z doświadczenia dziecięcego powiem - kiedy miałam 7-8 lat rodzice bylo w speracji i w otwartej wojnie. Mama próbowała mówić tego typu rzeczy na tatę... a ja zawsze byłam córeczką tatusia (chyba jestem do dziś;) i tylko znienawidziłam matkę za te teksty na dłuuuugo...

Ps. Zupełnie nie odnoszę się do kwestii zdrady, a jedynie sposobu komunikacji z dziećmi, który może zaszodzić niezależnie od faktycznych okoliczności,

9

Na ta chwile nie placi mi nic.Zyje skromnie,a on uzywa zycia.Nie mam jak wyszarpac od niego czegos.Komornik zacznie dzialac za 2 miesiace dopiero.
Do wieczora jeszcze sie pytal co i jak,a teraz zajety nia jest.Postanowilam,ze nie bede go informowac o niczym,ale zrobilo mi sie go zal i napisalam co z dzieckiem.Zero odpowiedzi.

10

Husky napisał/a:

Nirvanka, nie mam doświadczenia małżeńskiego, ale z doświadczenia dziecięcego powiem - kiedy miałam 7-8 lat rodzice bylo w speracji i w otwartej wojnie. Mama próbowała mówić tego typu rzeczy na tatę... a ja zawsze byłam córeczką tatusia (chyba jestem do dziś;) i tylko znienawidziłam matkę za te teksty na dłuuuugo...

Ps. Zupełnie nie odnoszę się do kwestii zdrady, a jedynie sposobu komunikacji z dziećmi, który może zaszodzić niezależnie od faktycznych okoliczności,

Ja nie gram dziecmi.Ich dobro przekladam ponad swoja urazona dume.Boli,ale dam rade.Tylko te uczucia wzgledem niego...

11 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2018-04-12 22:31:31)

Husky napisał/a:

Dlatego napisałam, że nie polecam tej metody, natomiast nie napisałm tez niczego co by oczerniało ojca, to prawda. Jak matka ma odpowiedzieć na oytanie, dlaczego tata z nami nie mieszka? no nie mieszka bo mieszka z inną panią, a dlaczego, no bo nie chce już mieszkac z nami. Czy to kłamstwo? zatem należy kłamac dla "dobra" dziecka? Pytam serio, skoro masz doświadczenie to powiedz, jak takie rozmowy powinny wyglądać, bo ja autentycznie nie mam pojęcia. Wiadomo, że nie jestem za tym by mówić dziecku, Twój ojciec to ch**j zbolały i ma cie w dupie, bo woli obracać mlode dupy. No ale też nie ma chyba sensu mówić, ze tata jest bardzo zajęty bo dużo pracuje. Autentycznie nie wiem, a taka wiedza moze mi się za kilka lat przydać

12

Kolejny pajac zauroczony młodą dupą, dla której zostawia żonę i 3 dzieci. Klasyka gatunku, nowa jest we wszystkim lepsza, a przede wszystkim ładniejsza i zgrabniejsza ...
Odpuść sobie jakikolwiek kontakt z tym typem, dbaj o siebie i dzieci. Wiem że samej będzie trudno, ale myślę że lepiej tak, niż żyć w obłudzie, kłamstwie i zdradach.
Miłość Ci przejdzie, tak jak i jemu nagle przeszła, to kwestia czasu.
"Człowiek" który tak się zachowuje, nie zasługuje na żadne uczucie drugiej osoby, tym bardziej tej skrzywdzonej i porzuconej.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zostawil mnie dla innej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024