Rutyna mnie zabija, co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Rutyna mnie zabija, co robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Rutyna mnie zabija, co robić?

Hej

Moja historia jest dosyć złożona. Nie dostałam się na III rok studiów i w sumie nikt o tym nie wie, zależało mi na tym.
Moim marzeniem od dawna są inne studia i inne miasto, obecnie mieszkam w Krakowie.
Musiałam zostać tutaj ze względu na umowę o pracę i też po to, by nie wzbudzac podejrzeń na temat studiów. Stwierdziłam, że rok to nie jest dużo. Będę chodziła do pracy, zarabiała na nowe studia, a w październiku zacznę nowe zycie.

I wpadłam w rutynę. Praca -dom- posiłek- serial -praca.....

Wszyscy znajomi studiują więc nie mają za dużo czasu, a ja po pracy umieram z nudów. Nie cierpię tego miasta i mojej pracy, która polega na tym, że 9 h siedzę SAMA w pomieszczeniu przed kompem. Wracam do domu i oglądam seriale...

Dodatkowej pracy nie znajde bo nie mam kiedy przez obecna. Chodziłam na kurs włoskiego, ale sie skonczyl. Zostały mi 3 miesiące w tym miescie i już nie zapiszę się na nic nowego bo to za krótki czas.

Wiem, że to sytuacja przejściowa, bo wakacje mam zaplanowane. Jednak co robić żeby te 3 miesiące tutaj mi jakoś szybciej i lepiej zleciały???

Proszę o pomysły i rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rutyna mnie zabija, co robić?

1. Robótki ręczne.
2. Kolorowanki dla dorosłych.
3. Książki.
4. Spacery/jazda na rowerze.

Możesz też wyjść do ludzi. Jakieś warsztaty plastyczne? Muzyczne? Filmowe? Fotograficzne? 3 miesiące to kupa czasu.

3

Zostań woluntariuszem, schronisko dla zwierząt, sierociniec, hospicjum. Twój czas będzie bardzo cenny.

4

Wiesz, jakbyś mieszkała w Pcimiu Dolnym, to może bym Ci współczuła, ale narzekanie na życie w tak pięknym mieście jak Kraków jest śmieszne.

Wyobraź sobie, że ja jestem w małej miejscowości, 5 tysięcy ludzi i nawet nie chodzę do żadnego biura, bo pracuję z domu. Siadam w bibliotece o 10 rano i zasuwam do 4, z przerwą na wyprowadzenie psa i obiad. Przed pracą chodzę na siłownię, wieczorem oglądam filmy na youtubie, gadam z narzeczonym, gram na pianinie i czytam książkę przed snem. Tak dzień w dzień, pięć razy w tygodniu. Jakoś nie padam z nudów. Nie tylko lubię swoją pracę, która jest bardzo twórcza i dosłownie zaskakuje każdego dnia, ale również mam hobby. W weekendy jeżdżę na rowerze, zabieramy psa nad morze, idziemy zobaczyć jakiś koncert, śpiewam w chórze na mszy, idziemy gdzieś na kolację, spotykamy znajomych... Chryste, jest TYLE rzeczy, które można robić nawet w najmniejszej wiosce.

A Ty narzekasz, że nic dla Ciebie nie ma w jednej z najwspanialszych stolic kulturowych Europy.

Problem nie jest z tym gdzie mieszkasz, tylko z tym, że sama sobą się nie potrafisz zająć.

5

Beyondblackie napisał/a:

Wiesz, jakbyś mieszkała w Pcimiu Dolnym, to może bym Ci współczuła, ale narzekanie na życie w tak pięknym mieście jak Kraków jest śmieszne.

Wyobraź sobie, że ja jestem w małej miejscowości, 5 tysięcy ludzi i nawet nie chodzę do żadnego biura, bo pracuję z domu. Siadam w bibliotece o 10 rano i zasuwam do 4, z przerwą na wyprowadzenie psa i obiad. Przed pracą chodzę na siłownię, wieczorem oglądam filmy na youtubie, gadam z narzeczonym, gram na pianinie i czytam książkę przed snem. Tak dzień w dzień, pięć razy w tygodniu. Jakoś nie padam z nudów. Nie tylko lubię swoją pracę, która jest bardzo twórcza i dosłownie zaskakuje każdego dnia, ale również mam hobby. W weekendy jeżdżę na rowerze, zabieramy psa nad morze, idziemy zobaczyć jakiś koncert, śpiewam w chórze na mszy, idziemy gdzieś na kolację, spotykamy znajomych... Chryste, jest TYLE rzeczy, które można robić nawet w najmniejszej wiosce.

A Ty narzekasz, że nic dla Ciebie nie ma w jednej z najwspanialszych stolic kulturowych Europy.

Problem nie jest z tym gdzie mieszkasz, tylko z tym, że sama sobą się nie potrafisz zająć.

Mogę się podpisać pod Twoim postem rękami i nogami. Dopóki dziewczę nudzi się sama ze sobą to nieważne gdzie mieszka, zawsze będzie jej źle...

6

Podpisuję się pod propozycją wolontariatu - Twój czas będzie bardzo cenny np. dla piesków w schronisku, zrobisz coś pożytecznego, a psy na pewno będą wdzięczne za odrobinę serca i uwagi.

W Krakowie chyba ciężko się nudzić, choć z drugiej strony na wszystkie atrakcje trzeba mieć pieniądze, bo co z tego że to piękne miasto, stolica kultury, jak na wiele tych kulturalnych atrakcji trzeba mieć pieniążek.

Nie myślałaś o tym, by poszukać dodatkowej pracy przez Internet? Możesz pracować online, są różne platformy, które pomagają znaleźć zajęcie, jak przykładowo obsługa profili społecznościowych dla firm.

7 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2018-04-12 21:36:32)

Beyondblackie napisał/a:

To samo miałam napisać wink .
Po prostu brak pasji i pomysłu na życie. Wystarczy wyjść na spacer, poczytać książkę w parku, polubić coś... znaleźć jakieś hobby. Ja też mam pracę, której chwilami bardzo nie lubię, żyję podobnie jak Ty ( jak większość ludzi na świecie): praca-dom-tv-komp-jedzenie-sen... i tak w kółko. Jednak potrafię znaleźć  coś tylko dla mnie, coś co mnie zrelaksuje i będzie odskocznią od szarości życia. Np. piszę wiersze, słucham muzyki poważnej, czytam poezję i książki psychologiczne. Inna osoba będzie malować, układać origami, robić ręczne robótki. Jeszcze ktoś inny kupi sobie rolki/rower/kijki, by mieć ruch i kontakt z innymi aktywnymi ludźmi.
Znajdź sobie coś, co Cię zainteresuje. Jednak, aby coś Cie zainteresowało warunkiem jest polubienie siebie wink . Lubisz sama siebie?

8

wiolka0218 napisał/a:

na wszystkie atrakcje trzeba mieć pieniądze.

totalna bzdura
może nie do końca wiem jak to wyglada w Krakowie,ale to jest duże miasto, a nie zapadla dziura. na pewno jest sporo darmowych atrakcji.
w warszawie jest tyle darmowych wydarzeń, ze nie daloby rady byc na wszystkich. plenerowe kino w lecie, spotkania z autorami, spotkania tematyczne w kawiarniach, darmowe wyklady na uczelniach, darmowe warsztaty, spotkania z ludźmi, darmowe koncerty. do tego przydaje sie Facebook - tam są wszystkie wydarzenia. jest tez strona wawa4free,gdzie te wszystkie darmowe atrakcje są zebrane. wystarczy ich śledzić. mysle, ze w Krakowie tez można zrobic wiele rzeczy za darmo - jesli się CHCE, a nie tylko sie siedzi i marudzi

9

Beyondblackie ma rację. Jest mnóstwo rzeczy, które możesz robić. Lepiej naucz się nie nudzić ze samą sobą, bo większość życia właśnie tak wgląda, że się chodzi do pracy i wraca do domu.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Rutyna mnie zabija, co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024