Olać takie teksty czy to może oznaczać początek złego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Olać takie teksty czy to może oznaczać początek złego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1 Ostatnio edytowany przez bajecznakobieta (2018-04-11 09:54:32)

Temat: Olać takie teksty czy to może oznaczać początek złego?

Cześć, bardzo proszę o radę. Dwa miesiące temu poznałam fajnego faceta, niby nie jesteśmy oficjalnie para ale często się spotykamy i niedługo nastąpi zmiana statusu tej znajomosci. W poprzednim związku bagatelizowałam na początku pewne zachowania i w przyszłości one zaczęły dominować.
Ten facet jest przystojny, podoba mi się bardzo, jest mną zainteresowany widzę bardzo ale ostatnio była dziwna sytuacja big_smile
Nosze od jakiegoś czasu okulary, dużo osob mi mówi ze jest mi w nich ładnie i wyglądam atrakcyjniej niż bez. On tez jak mnie poznał to widział ze nosze okulary. Nie lubie soczewek. Wybraliśmy się na wycieczkę i jadąc samochodem wywiązała się taka rozmowa:
On zapytał czy nie chce zamienić okularów na soczewki. Ja mówię ze tak jest mi wygodnie i czuje się dobrze. A on do mnie ze w okularach wyglądam trochę jak „gimbaza” (mam 24 lata), ze gdybym zdjęła te okulary to napewno bym miała większe powodzenie u facetów i bym była super laska. Ze jak mam okulary to wg niego wyglądam na osobę przemądrzała a jak zdejmę to jestem łagodna i on tez byłby dla mnie lepszy bo to wpływa na to jak mnie odbiera. Nie mówił tego dla żartu.
On ma czarne włosy i raz miał duży łupież. Otrzepałam mu kurtkę z tylu i powiedziałam żeby zmienił szampon do wlosow bo jest dla niego za drażniący. On powiedział ze tego nie zrobi No chyba ze pojedziemy do sklepu i kupimy soczewki. Teraz ten temat ucichł, facet podoba mi się bardzo ale boje się sytuacji gdzie ja się zaangażuje a on rzuci mnie bo nie chce zmienić okularów na soczewki big_smile
Nie przejmować się tym?

Edit: on jest osoba dość wygadana, czasem mówi dużo niepotrzebnych rzeczy. Ja bym do świeżej znajomosci np nigdy nie użyła słowa „gimbaza” ale może jestem zbyt sztywna hmm

Zobacz podobne tematy :
Odp: Olać takie teksty czy to może oznaczać początek złego?

Kobiety w okularach wyglądają pięknie. Jeśli jemu to przeszkadza, to porozmawiaj z nim o tym. Myślę, że wtedy wszystkiego się dowiesz. Nie skreślaj go z tego powodu, najpierw dokładnie poznaj jego opinie na ten temat.

3

Zbyt krótko się znacie, zeby mógł chociażby próbować urabiać Cię na swoją modłę.

4

Ale już próbuje.
Ja osobiście bym gościa olała i chodziła w tym, co mi pasuje.

Ale weź pod uwagę, że im dłużej będziecie ze sobą przebywać, tym takich propozycji zmian może być więcej i więcej.

5 Ostatnio edytowany przez Wiosenna Rosa (2018-04-11 09:37:39)

bajecznakobieta napisał/a:

Nie przejmować się tym?

Skoro kolega tak szybko próbuje Cię zdominować i szantażować, to można sie zastanawiać co i kiedy będzie nastepne? Bo, że będzie, to raczej pewne.
Możesz sie oczywiście tym nie przejmować, jesli potrafisz. Ale musisz sie liczyć z tym, że te soczewki zostaną juz u was kością niezgody. A z czasem dojdą nowe warunki.

6 Ostatnio edytowany przez bajecznakobieta (2018-04-11 09:41:44)

Z jednej strony jest między nami jakaś chemia, dobrze się dogadujemy i spędzamy czas ale czasem mam wrażenie ze on lubi rządzić big_smile nie skończył tematu skoro się dowiedział, ze na dzień dzisiejszy nie mam zamiaru zmienić okularów tylko drążył bardziej i bardziej nazywając mnie gimbaza...

7 Ostatnio edytowany przez Esthere (2018-04-11 09:47:14)

Z jednej strony jest między nami jakaś chemia, dobrze się dogadujemy i spędzamy czas ale czasem mam wrażenie ze on lubi rządzić big_smile nie skończył tematu skoro się dowiedział, ze na dzień dzisiejszy nie mam zamiaru zmienić okularów tylko drążył bardziej i bardziej nazywając mnie gimbaza...

Gimbaza. To takie mocno pejoratywne.
Jak mu nie pasuje to jest mnóstwo dziewczyn które nie noszą okularów.
Droga wolna.

Taki brak akceptacji kogoś takim jakim jest na starcie - niepokojące.

8

(...) nie skończył tematu skoro się dowiedział, ze na dzień dzisiejszy nie mam zamiaru zmienić okularów tylko drążył bardziej i bardziej nazywając mnie gimbaza...

Skoro tak się zachowuje, gdy różni was opinia o okularach, to jak traktować Cię będzie, gdy będziesz miała odmienne zdanie w innych, poważniejszych sprawach?

9

Najpierw zwyczajnie sugerował soczewki. Potem nazwał Cie gimbazą. A jeszcze później zaszantażował, że on użyje szamponu, gdy Ty założysz soczewki.
Ciekawi mnie do czego jeszcze sie posunie, żeby postawić na swoim.
I oczywiście - czy Ty na to pozwolisz, skoro Twoja wygoda i przekonanie mają tu niebagatelne znaczenie.

10 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-04-11 10:56:43)

Sam jest "gimbazą" zachowując się w ten sposób.
Jak dzieciak w szkole, który woła za koleżanką z klasy: "okularnica, okularnica... "
Śmiechu warte.

11 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-04-11 10:59:19)

Zaczął od okularów - i to w niezbyt wybredny sposób - a za chwilę każe Ci operację plastyczną cycków zrobić... Po co Ci taki gość, któremu się na wejściu nie podobasz, tylko chce Cię przerobić pod swoje dyktando?

12

Na początku znajomosci mówił ze bardzo się jemu podobam,ze jestem taka oryginalna i wyjątkowa ale może  były to teksty żeby mnie złowić

13

Ze jak mam okulary to wg niego wyglądam na osobę przemądrzała a jak zdejmę to jestem łagodna i on tez byłby dla mnie lepszy bo to wpływa na to jak mnie odbiera. Nie mówił tego dla żartu.

A ja Ci mówię - zwiewaj. Jak się złamiesz i zaczniesz nosić te soczewki, to znajdzie się coś następnego, co "sprawi, że on będzie dla Ciebie lepszy"... No, a jak się nie złamiesz - bo i po co, to o Twoje samopoczucie chodzi przecież - to będziesz słyszała coraz gorsze teksty na swój temat, zobacz, w takim krótkim czasie nastąpiła taka eskalacja - od delikatnej "sugestii" poprzez wyzwiska (bo nie czarujmy się, porównanie do gimbazy nie jest szczytem elegancji) aż do szantażu. Już nie wspomnę o tym, że na cholerę Ci gość z łupieżem...

14

najpierw okulary.. później powie byś ścięła włosy i nie nosiła koronek, albo krótkich spódnic..
a gdyby jeszcze powiedział ściągajac Ci okulary- bardzo lubię Cię bez nich- jesteś taka delikatna czy coś w tym stylu- a on od gimbazy Ci wyjechał..
to się nie zmieni, będziesz dostawała takie komunikaty na kazdym kroku i nawet jak zaczniesz je ignorować, będa Ci zapadać gdzieś na dno serca.
Wycofaj się.

15

Całkiem słusznie włączyła Cię się czerwona lampka, a dziewczyny mają rację; coś mi się wydaje, że to dopiero wierzchołek góry lodowej.

A tego, że on byłby dla Ciebie lepszy, gdybyś...- bez komentarza. Poniżej jakiejkolwiek krytyki.

16 Ostatnio edytowany przez Makigigi (2018-04-11 11:29:59)

santapietruszka napisał/a:

Ze jak mam okulary to wg niego wyglądam na osobę przemądrzała a jak zdejmę to jestem łagodna i on tez byłby dla mnie lepszy bo to wpływa na to jak mnie odbiera. Nie mówił tego dla żartu.

A ja Ci mówię - zwiewaj. Jak się złamiesz i zaczniesz nosić te soczewki, to znajdzie się coś następnego, co "sprawi, że on będzie dla Ciebie lepszy"... No, a jak się nie złamiesz - bo i po co, to o Twoje samopoczucie chodzi przecież - to będziesz słyszała coraz gorsze teksty na swój temat, zobacz, w takim krótkim czasie nastąpiła taka eskalacja - od delikatnej "sugestii" poprzez wyzwiska (bo nie czarujmy się, porównanie do gimbazy nie jest szczytem elegancji) aż do szantażu. Już nie wspomnę o tym, że na cholerę Ci gość z łupieżem...

Bajecznakobieto, dziś masz nosić soczewki, jutro każe Ci przefarbować włosy, pojutrze będziesz zmuszona przestać ubierać się jak dziwka, a za tydzień Twoi znajomi będą mieli na Ciebie zły wpływ. Założysz się, że tak będzie? :-)
Owszem, możesz dać mu szansę, bo może tylko okulary mu się nie podobają, ale sama sobie przysięgnij, że jeśli nie spodoba mu się w Tobie cokolwiek oprócz okularów, to skasujesz jego numer, zablokujesz na FB i zapomnisz jego imienia. Nic nie jest warte tego, żebyś stała się czyjąś lalką, z którą można robić co się chce.

17

Wlasnie jest to dla mnie niepokojace. Problem polega na tym ze on jest bardzo rozgadany, mowi duzo zupelnie niepotrzebnych rzeczy. Jak wpadnie w słowotok to nie ma konca. Tak bylo z tymi okularami. Jak sie rozgadal na temat tych soczewek i okularow to mialam wrazenie ze nie do konca jest swiadomy co w tym momencie mowi.

18

Wlasnie jest to dla mnie niepokojace. Problem polega na tym ze on jest bardzo rozgadany, mowi duzo zupelnie niepotrzebnych rzeczy. Jak wpadnie w słowotok to nie ma konca. Tak bylo z tymi okularami. Jak sie rozgadal na temat tych soczewek i okularow to mialam wrazenie ze nie do konca jest swiadomy co w tym momencie mowi.

No, ale co chcesz przez to powiedzieć? Że jest usprawiedliwiony, bo dużo gada?

19 Ostatnio edytowany przez bajecznakobieta (2018-04-11 12:15:51)

Makigigi napisał/a:

No, ale co chcesz przez to powiedzieć? Że jest usprawiedliwiony, bo dużo gada?

Na początku rzeczywiście zaczęłam go usprawiedliwiać, ze chłopak jest wygadany i nie panuje do końca nad słowami ale przecież to jakiś absurd. To jest dorosły facet a nie dziecko, które uczy się relacji międzyludzkich.
A może ja jemu się nie podobam do końca ale zobaczył ze jestem spokojna i łagodna to mnie jakoś urobi po swojemu i będzie cacy

Mój chłopak też mnie poznał jak nosiłąm okulary i też mu to nie pasowało. Tyle że on jak sobie leżeliśmy zdejmował mi okulary i mówił rzeczy w stylu "Jeeej bez nich wyglądasz jeszcze piękniej" tongue Nigdy nie powiedział mi że w okularach wyglądam źle, choć przypuszczam że tak myślał.
Jeśli Twój na początku znajomości już próbuje Cię szantażować i sugeruje że uzależni stosunek do Ciebie od tego czy go posłuchasz to coś jest nie tak. Ja bym się bałą że gość mnie będzie wiecznie krytykował i zawsze będzie chciał stawiać na swoim a to na dłuższą metę byłoby dla mnie nie do zniesienia. Moim zdaniem duuuża czerwona lampka się tu powinna zapalić.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Olać takie teksty czy to może oznaczać początek złego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024