tęsknota za niespełnioną miłością - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » tęsknota za niespełnioną miłością

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez tomaszrajzer (2018-04-08 10:54:35)

Temat: tęsknota za niespełnioną miłością

Witajcie. Nie umiem sobie poradzić z odrzuceniem osoby, która zawróciła mi w głowie. Spotkaliśmy się tylko 3 razy ale rozmawialiśmy dużo przez telefon i pisaliśmy ze sobą. Ja mam 30 lat a ta dziewczyna ma lat 25. Jest wykształconą, ambitną , pracowitą oraz odpowiedzialna kobieta wychowującą 3 letniego synka.
Poznaliśmy się przez portal randkowy. Dzieli nas 130 km ale uważam, że to akurat nie jest żadna przeszkoda aby nawiazac blizsza znajomość. Na początku bardzo chciała mnie poznać. Niestety widocznie nie pokazałem się jej z najlepszej strony bo po 3 spotkaniu odrzuciła mnie. Ja mam 30 lat a ta dziewczyna ma lat 25. Jest wykształconą, ambitną , pracowitą oraz odpowiedzialna kobieta wychowującą 3 letniego synka.

Widzę swoje błędy, które popełniłem, jednak w jej zachownaniu na naszych spotkaniach nie wyglądała tak jakby nie była mna zainteresowana. Po tym jak wyszliśmy z kawiarni na ostatnim spotkaniu staliśmy ponad godz przy aucie i rozmawialiśmy. Była okazja aby ja pocalowac a ja zamiast Tego napisałem sms do niej” chciałem Ciebie pocalowac ale nie wiedziałem cyz mogę hehe”
Napisala ze bardzo mnie lubi ale nie ma tego czegos, tej chemii,,ze nie wie może za krotko. Ze spotkać się można ale jej chodzi o związek, cos więcej.
Dałem sobie spokój z walką o nią bo to przecież jak walka z wiatrakami skoro tak już napisała.
Nie miałem dobrej pracy – na chwilę obecną się to zmieniło gdyż dostałem prace w biurze jako referent od spraw finansowania.

Na 3 spotkania 2 raz się spóźniłem. Na 3 powiedziała mi -  myślałam, że tym razem będziesz już na czas.
Miałem w tym czasie jak się spotykaliśmy ciezka prace i chyba z Tego powodu byłem zmeczony i brakowało mi pozytywnej energii -  praca, spanie- praca spanie.
Ona jest bardzo zdolna i ambitna pewnie szuka lepszej partii ….kolesia pewnego siebie, samca alfa
Byłem niesmaly i wycofany a kobiety z zasady lubią pewnych siebie mężczyzn. Niczym ja nie zaskoczyłem i chyba byłem po prostu :nudny”
Bardzo mnie  zabolało odrzucenie  bo na początku bardzo chciała mnie bliżej poznać. Po 1 spotkaniu ciągle wysyłała mi zdjęcia, zawsze pisała jaki jestem przystojny i liczyłem na to ze może cos zaiskrzy miedzy nami.
Nie znam się na relacjach z kobietami i do Was Drogie Kobiety jest takie pytanie czy może rozchodzić się o to ze ja na zadnym z tych 3 spotkan nie złapałem, ja za rękę, nie pocałowalem,,,,3 nasze ostatnie spotkanie to był spacer, później kawiarnia i było pare takich momentow gdzie moglem ja pocalowac.

Jest mi przykro bo zauroczyłem się w niej i bardzo boli mnie odrzucenie. Tęsknie za nią i płaczę wieczorami.
Czasami jest lepiej , czasami gorzej roznie to bywa z moim nastrojem po tej sytuacji. Na pewno czuje się beznadziejnie i chce cos zmienić w swoim zyciu i w podejscu do kobiet aby nie spotykaly mnie już takie sytuacje. Skoro jestem przystojny, była zainteresowana to chyba cos zemna nie tak ze ta znajomość musiala się zakonczyc. Zycie moje stracilo sens i stałem się bardzo nieszczęśliwy. Poki co nie umiem i nie chce nikogo poznawać. Chce się zajac sobą i zacząć zarabiać pieniądze bo wiem ze bez kasy to ciężko przyciagnac do siebie kobietę. Oczywiście te pieniądze to w cudzyslowiu bo  chodzi o taka zaradność   , odpowiedzialność zyciową.
Teraz nie mamy kontaktu bo już zdazylem jej wyznac milosc itd….Musze zacząć zyc ale ciężko mi z mysla ze już nigdy jej nie zobaczę i z tęsknotą….

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: tęsknota za niespełnioną miłością

"Zycie moje stracilo sens i stałem się bardzo nieszczęśliwy"
jesli twoje życie traci sens po tym jak po 3 randkach olewa cię laska to masz życie kiepskiej jakości.
popracuj nad jakością swojego życia i nad sobą (emocjami, charakterem, pasjami) i dopiero szukaj.
druga osoba nie jest od tego żeby cię uszczęsliwiać.

3

Przyjaciółka Forum -  myslę, że to kwestia Tego co sie czuje do danej osoby a nie Tego ile bylo takich spotkań. Jak wspominalem ciagle pisalismy i rozmawialismy. Po prostu serce nie wybiera i to nie wazne czy to byly 3 spotkania czy 30 spotkan...tak to juz jest

4

a właśnie, że ważne.
bo emocjonalnie dojrzała osoba nie angażuje się w takim stopniu w znajomość pisaną/mówioną. popłynąłeś z uczuciami do osoby, której nie znasz. to nie jest normalne.
oczywiście nie kwestionuje tego, że cierpisz. chodzi mi raczej o to, żebyś uświadomił sobie, że to nie powinno tak wyglądać i powinieneś coś zmienić w swoim podejściu.

5

Nic dziwnego, że Cię odrzuciła. Też bym wiała gdzie pieprz rośnie. To nie jest normalne, żeby ktoś się tak zachowywał po trzech spotkaniach wobec w sumie kompletnie obcej osoby. Zalatuje psychopatą.

6

Psychopatia jest zaburzeniem osobowości, które cechuje się brakiem empatii, impulsywnością i egoizmem. Psychopaci nie są zdolni do poczucia winy oraz brania odpowiedzialności za swoje działania. Przyczyny psychopatii leżą w budowie mózgu i wychowaniu bez jasno określonych granic.

Ja tak nie uważam. Myślę, że to jest normalne zakochać się. Tak jak pisałem możemy spotykać się z kims pół roku i nic nie poczuć a czasami wystarczy pare magicznych chwil.

7

Z Twojego zachowania mogła wyciągnąć wnioski, że Ci się nie podoba. Spóźniałeś się, brakowało Ci pozytywnej energii - pewnie siedziałeś tam jak za karę. Do tego ani jej nie objąłeś, ani za rękę nie złapałeś, ani nie pocałowałeś... Do tego ten sms, że chciałeś, ale nie wiedziałeś, czy możesz... I to pisze 30-letni facet? Jak jakis uczniak...

Nie dziwię się, że sobie odpuściła, bo i po co coś takiego ciągnąć.

Wyluzuj też trochę, nie ma co płakać po 3 randkach.

Zastanawiam się też, czy zawsze zachowujesz się z taką rezerwą do kobiet, czy po prostu ona wcale aż tak Ci się nie podobała?

8 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2018-04-09 00:30:47)

tomaszrajzer napisał/a:

Psychopatia jest zaburzeniem osobowości, które cechuje się brakiem empatii, impulsywnością i egoizmem. Psychopaci nie są zdolni do poczucia winy oraz brania odpowiedzialności za swoje działania. Przyczyny psychopatii leżą w budowie mózgu i wychowaniu bez jasno określonych granic.

Ja tak nie uważam. Myślę, że to jest normalne zakochać się. Tak jak pisałem możemy spotykać się z kims pół roku i nic nie poczuć a czasami wystarczy pare magicznych chwil.

To nie brak dojrzałości, a po prostu reakcja Twojego organizmu. Jeszcze ludzie do końca nie wiedzą dlaczego ta, a nie inna. Kiedy i jak bardzo również.

tomaszrajzer napisał/a:

Zycie moje stracilo sens i stałem się bardzo nieszczęśliwy.

Popieprzysz tak jakiś czas, aż Ci przejdzie. Cierpliwości. Na razie skup się na rzeczach praktycznych. Dla mężczyzny nie ma niczego lepszego.

9

tomaszrajzer napisał/a:

Ja mam 30 lat a ta dziewczyna ma lat 25. Jest wykształconą, ambitną , pracowitą oraz odpowiedzialna kobieta wychowującą 3 letniego synka.

Przepraszam, ale ciężko jest uznać kobietę za ambitną czy odpowiedzialną, jeżeli w wieku 25 lat jest samotną matką. Pomijając sytuacje, kiedy mąż nagle umarł i jest wdową albo mąż nagle zachorował przewlekle psychicznie i doszło do rozwodu, ponieważ był niebezpieczny dla własnej rodziny, to kobieta, która decyduje się na dziecko bez ślubu i żadnej gwarancji, że facet nadaje się na ojca i męża, jest nieodpowiedzialną, egoistyczną osobą. Może i jest bystra i wykształcona, ale na pewno nie życiowo mądra. Mnie by się od razu zapaliły czerwone lampki.

Z drugiej strony, fakt, że po trzech spotkaniach uważasz, że jesteś zakochany na śmierć i życie (a masz podobno 30 lat!), stawia Cię w rzędzie ludzi emocjonalnie niezrównoważonych i z dużym prawdopodobieństwem z niskim poczuciem wartości- typowy desperat.

Na Twoim miejscu zajęłabym się sobą, a nie latała za związkiem.

10

Autorze, na forum obowiązuje zasada, że problemy jednej relacji opisujemy w jednym wątku.
Z powodzeniem możesz kontynuować dyskusję w Twoim poprzednim temacie http://www.netkobiety.pl/t111473.html, zamiast zaśmiecać forum dublami wątków, które już istnieją.
Dlatego też ten temat zamykam a Ciebie dodatkowo proszę, abyś ponownie zapoznał się z regulaminem, ze szczególnym naciskiem na punkt nr 4.
Dziękuję/ IsaBella77

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » tęsknota za niespełnioną miłością

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024