moje obawy o zdrowie trzeciej ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » moje obawy o zdrowie trzeciej ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: moje obawy o zdrowie trzeciej ciąży

Mamy z mężem dwóch synów a ja pragnę trzeciego dziecka. Mąż już też wink W czerwcu/lipcu zaczynamy się starać.

Tak się po prostu zastanawiam... Mamy dwoje zdrowych dzieci, czy ja nie chcę za dużo? Bo chcę jeszcze trzecie, oczywiście też zdrowe... Żeby było samodzielne i szczęśliwe.
Może któraś z mam miała podobne myśli?

Ja wiem, że pragnę. Już Je kocham, już za Nim tęsknie. Wiem, że póki Go nie będzie, będzie mi "czegoś" brak. Nie ominę tego uczucia i tej potrzeby.

Może to po prostu z doświadczeniem, z wiekiem przychodzą takie obawy? Nie wiem czy to mądrość czy głupota.

Do pierwszej ciąży w ogóle się nie przygotowywałam, tylko kwas foliowy. Do drugiej tak samo. A teraz przed trzecią, to najchętniej zaszczepiłabym się na wszystkie choroby świata...

Boję się czy będzie zdrowe. Mam dwóch zdrowych chłopaków, i to aż tyle szczęścia a ja chcę więcej.

Gadam o tym mężowi, On ma podobne obawy. Z koleżankami nie bardzo mogę pogadać, bo albo mają jedynaki albo nie mogą zajść w ciąże. Jedne mnie nie zrozumieją a innych nie chcę ranić.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: moje obawy o zdrowie trzeciej ciąży
Autoamatorka napisał/a:

Nie wiem czy to mądrość czy głupota.

Mądrości to ja tu nie widzę...

Nie słyszałam o żadnych limitach na szczęście ani na zdrowe dzieci. Nie masz w otoczeniu rodzin z kilkorgiem zdrowych dzieci? Nie masz takich z jednym, niepełnosprawnym? Tu nie ma żadnej prawidłowości - jest tylko przypadek (ewentualnie los, przeznaczenie, wola Boża czy co kto woli).
Twoje obawy są zupełnie irracjonalne. Nie ma żadnego powodu, żeby to dziecko miało być chore. Ani żadnej gwarancji, że będzie zdrowe. Szczepionki niewiele tu zmieniają. Jeśli, wspólnie z mężem, chcecie mieć jeszcze jedno dziecko - to je sobie zróbcie. Tak jak dwójkę poprzednich. Bez rozkminiania problemów, których nie ma. Jak się pojawią to wtedy sie nimi zajmiecie.

3 Ostatnio edytowany przez Iceni (2018-03-18 12:27:25)

To zalezy ile macie lat i jaki ogólny stan zdrowia. Jak oboje jestescie w okolicach trzydziestki to hulaj dusza. Ale dobiegajac czterdziestki to bym się powaznie zastanowiła...

W ogole będąc na twoim miejscu to bym się zastanowiła dlaczego w ogóle tak bardzo chcę kolejnego dziecka.... skoro piszesz, że mąż  też  JUŻ  chce, to znaczy, że wczesniej nie chciał, tylko ulegl twoim namowom, a to z kolei oznacza, ze tobie zalezy BARDZO, skoro nie odpuscilas kiedy mąż był niechetny.

Po co ci kolejne dziecko? Bo podobał ci sie stan bycia młodą matką? Bo boisz się czym wypelnisz czas kiedy twoje dzieci pojda do szkoly? Bo chcesz nadal czuc sie mloda? 

Zastanow sie nad powodem, bo to dziecko tez kiedys przestanie byc niemowlęciem....

4 Ostatnio edytowany przez Autoamatorka (2018-03-18 18:55:46)

Mamy już lekko podchowane dzieci, 5 i 3 lata. Po pierwszym porodzie mowilam nigdy wiecej, po drugim tez... a teraz poczulam potrzebe trzeciego dziecka.
Maz nie chcial, bo po prostu jest nam juz wygodnie smile
Nie suszylam mu glowy, nie zwariowalam na tym pukncie. Ta mysl we mnie dojrzewala. Widac i moj maz dojrzal.
Chce trzecie, chyba gdzies podswiadomie zawsze marzylam o trojce wlasnie.
Mam potrzebe posiadania trzeciego dziecka, tak po prostu.
Jesesmy tu po 30tce.

5

Ja mam trójkę i powiem Ci, że z każdą kolejną ciążą i z każdym kolejnym dzieckiem martwiłam się bardziej, takze Cię rozumiem. A 3 porodu bałam się jak nie wiem, chyba dlatego, ze miałam największą świadomość co się może stać (ale dwa były bardzo dobre). Chyba po prostu jak się ma dzieci to się człowiek robi bardziej strachliwy - czy będzie ok, czy będzie zdrowe, czy warto ryzykować itd. Ale skoro chcecie 3, to powinniście próbować. Tak myślę.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » moje obawy o zdrowie trzeciej ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024