brak wypłaty już 3 miesiące - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » brak wypłaty już 3 miesiące

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: brak wypłaty już 3 miesiące

Zostałam zatrudniona w pracy w Przedszkolu, lecz jakby Prywatnym.

Umowę miałam do 31 grudnia 2017. Potem miałam miec umowę przedłużoną na czas nieokreślony.
Przedszkole utrzymuje się z dotacji, więc dyrektorka czekała na nią, by móc mieć na moją pensję.
W styczniu zaczęłam dalej pracę, ale dyrekcji nie spieszyło się by ze mną podpisać umowy papierkowej.
Upominałam się wielokrotnie. Zawsze to samo, że sobie ufamy, że dalej pracuję i składki mam opłacane.
Potem ktoś był chory i na chorobowym i znów umowy nie było przygotowanej. Teraz mija 2 miesiąc, zaczyna się marzec a ja od stycznia
nadal nie mam umowy papierkowej.

Oprócz umowy papierkowej ten sam problem jest z kasą. na dzień dzisiejszy nie mam nawet pensji za grudzień 2017. Dostaje jakieś kieszonkowe w ratach po 200 zł jak się upomnę. Nie podpisuję żadnych potwierdzeń otrzymania pieniędzy,  nawet na konto mi nie przelewają tylko do ręki dają.
Jestem w czarnej dupie.
Ani u mowy, ani kasy. Tyle dobrego, że składki są płacone w Zus bo sprawdzam.

Jak mam z tego wybrnąć, by przypadkiem mi szefowa nie powiedziała, że nie pracuję na umowę o pracę,tylko wymyśli, coś by na swoje wyjść,a  ja stracę kasę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: brak wypłaty już 3 miesiące

Skarga do PIP. Inspektor dokonujący kontroli nie może powiedzieć kto doniósł.

3

Jak tak kantują, to za miesiąc-dwa-trzy nie będzie lepiej. Rozglądaj się za nową pracą, a na tamtych złóż skargę wink

4

Najpierw PIP, jeśli nie pomoże to druga skarga, a w międzyczasie szukać nowego zajęcia.

5

Nie można odprowadzać składek do ZUS bez umowy.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » brak wypłaty już 3 miesiące

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024