Cześć, mam pytanie czy wydatkiem na cel mieszkaniowy będzie przeznaczenie zysku ze sprzedaży udziałów w nieruchomości (nie upłynęło 5 lat od zakupu) na wkład własny do nowego kredytu mieszkaniowego? Jeśli tak, to w jaki sposób będę musiała ten wydatek udokumentować? Czy wystarczy umowa kredytu hipotecznego? Z góry dzięki za pomoc.
2 2018-03-03 21:44:52 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-03-03 21:45:57)
Nie jestem pewna, czy to nie zależy od indywidualnej interpretacji, ale tak, powinno to być uznane. Bo rozumiem, że chodzi o zwolnienie od podatku z tytułu sprzedaży nieruchomości w związku z przeznaczeniem tych środków na własne cele mieszkaniowe? Powinien wystarczyć jakikolwiek dokument.
Nie jestem pewna, czy to nie zależy od indywidualnej interpretacji, ale tak, powinno to być uznane. Bo rozumiem, że chodzi o zwolnienie od podatku z tytułu sprzedaży nieruchomości w związku z przeznaczeniem tych środków na własne cele mieszkaniowe? Powinien wystarczyć jakikolwiek dokument.
Tak, ale muszę mieć pewność. Wolałabym nie liczyć na widzimisię interpretacyjne...