Inicjowanie kontaktu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Inicjowanie kontaktu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Inicjowanie kontaktu

Cześć wszystkim. W dużym skrócie zostawił mnie chłopak, jakoś się pozbierałam do kupy, nie ma szansy,żeby cokolwiek było między nami, bo on mnie nie chce. Mój problem polega na tym,że nie umiem się opanować,żeby nie pisać do niego. W momentach impulsu - kiedy dzieje się coś dobrego, albo złego, to od razu łapię za telefon i piszę do niego. A on..... nigdy pierwszy nie odzywa się, a jak odpisuje mi to jednym słowem czy zdaniem i po paru godzinach. Mam 24 lata , a on 29. Pracuję , studiuję, mam znajomych... ale dosłownie ciągle czuję na sobie z 10 ton bólu ,że go straciłam. Powód rozstania - po prostu nie czuł do mnie tego. Chciałam zablokować jego numer, ale znam na pamięć. Próbowałam jakąś aplikację ściągnąć i dać komuś do zahasłowania jego numer, ale nie ma żadnej apki blokującej numer hasłem. Byłam w swojej sieci orange i też nie mogą mi zablokować. On mnie od dawna ignoruje .... Właściwie to doszłam wczoraj do wniosku,że od czerwca ( 9 miesięcy) to ja ciągle pierwsza piszę / dzwonię. Początkowo próbowałam ratować związek,ale on nie chciał mnie zdecydowanie. Później chciałam zamknąć temat i tylko się z nim kumplować. Okropne jest takie ignorowanie. Może miał ktoś podobny problem ?

Zauważam,że jest mi lepiej , kiedy jestem z fajnymi, inspirującymi ludźmi i coś robię. Np. kiedy trenuję w grupie, albo jestem w pracy w kuchni i poznaję nowe osoby.

Do tego boli mnie strasznie świadomość, że on kogoś pozna, ożeni się ... wiadomo,że życzę mu jak najlepiej,ale co do cholery ze mną nie gra, że mnie nie chce ? I pomyśleć, że kiedyś ciągle się spotykaliśmy, bardzo dużo rozmawialiśmy i nagle taka olewka ... Już nie chcę analizować dlaczego on mnie nie chce, tylko chcę znaleźć sposób ,żeby poradzić sobie i nie ośmieszać się już.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Inicjowanie kontaktu

Popros jego zeby cie wszedzie poblokowal.

3 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-03-02 21:08:13)

Jeśli nie umiesz się powstrzymać, to dla mnie oznacza, że jesteś uzależniona. Terapia i jeszcze raz terapia.

4

Serio ?

5 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-03-02 21:08:02)

megi.daw93 napisał/a:

Serio ?

Serio.
Przecież to nałóg jak każdy inny, skoro są tego negatywne skutki, nie potrafisz się powstrzymać i nie panujesz nad tym.

6

On mnie nie nie zablokuje, on mnie ignoruję. Jeju, koszmarne uczucie nie móc nad sobą zapanować

7

megi.daw93 napisał/a:

Jeju, koszmarne uczucie nie móc nad sobą zapanować

Tak samo może o sobie powiedzieć alkoholik czy narkoman, czyli mamy do czynienia z uzależnieniem. Choroba woli.

Za wiki:
Uzależnienie psychiczne (ang. psychological dependence), znane też jako psychologiczne, to nabyta silna potrzeba stałego wykonywania jakiejś czynności lub zażywania jakiejś substancji, której niespełnienie jednak nie prowadzi do poważnych fizjologicznych następstw.

Walka z uzależnieniem psychicznym zależy w głównej mierze od woli osoby uzależnionej. Jako że wola uzależnionego jest naruszona, osłabiona, pojawia się problem „błędnego koła”. Dlatego niezmiernie rzadko zdarzają się „samowyleczenia” w przypadku zaawansowanych faz uzależnienia. Charakterystyczne jest podejmowanie przez uzależnionego decyzji (np. o rezygnacji z zażywania) i niemożność realizacji tej decyzji. Towarzyszy temu rozrastający się system psychologicznych mechanizmów obronnych.

W Polsce i na świecie coraz większą popularnością cieszą się metody oparte na wspólnotach dwunastokrokowych, t.j. Anonimowi Alkoholicy (AA), Anonimowi Narkomani (NA), Anonimowi Nikotyniści, Anonimowi Uzależnieni od Seksu i Miłości (SLAA), Anonimowi Żarłocy (AŻ) oraz Anonimowi Hazardziści (AH).

8

megi.daw93 napisał/a:

Cześć wszystkim. W dużym skrócie zostawił mnie chłopak, jakoś się pozbierałam do kupy, nie ma szansy,żeby cokolwiek było między nami, bo on mnie nie chce. Mój problem polega na tym,że nie umiem się opanować,żeby nie pisać do niego. W momentach impulsu - kiedy dzieje się coś dobrego, albo złego, to od razu łapię za telefon i piszę do niego. A on..... nigdy pierwszy nie odzywa się, a jak odpisuje mi to jednym słowem czy zdaniem i po paru godzinach. Mam 24 lata , a on 29. Pracuję , studiuję, mam znajomych... ale dosłownie ciągle czuję na sobie z 10 ton bólu ,że go straciłam. Powód rozstania - po prostu nie czuł do mnie tego. Chciałam zablokować jego numer, ale znam na pamięć. Próbowałam jakąś aplikację ściągnąć i dać komuś do zahasłowania jego numer, ale nie ma żadnej apki blokującej numer hasłem. Byłam w swojej sieci orange i też nie mogą mi zablokować. On mnie od dawna ignoruje .... Właściwie to doszłam wczoraj do wniosku,że od czerwca ( 9 miesięcy) to ja ciągle pierwsza piszę / dzwonię. Początkowo próbowałam ratować związek,ale on nie chciał mnie zdecydowanie. Później chciałam zamknąć temat i tylko się z nim kumplować. Okropne jest takie ignorowanie. Może miał ktoś podobny problem ?

Zauważam,że jest mi lepiej , kiedy jestem z fajnymi, inspirującymi ludźmi i coś robię. Np. kiedy trenuję w grupie, albo jestem w pracy w kuchni i poznaję nowe osoby.

Do tego boli mnie strasznie świadomość, że on kogoś pozna, ożeni się ... wiadomo,że życzę mu jak najlepiej,ale co do cholery ze mną nie gra, że mnie nie chce ? I pomyśleć, że kiedyś ciągle się spotykaliśmy, bardzo dużo rozmawialiśmy i nagle taka olewka ... Już nie chcę analizować dlaczego on mnie nie chce, tylko chcę znaleźć sposób ,żeby poradzić sobie i nie ośmieszać się już.

Bo ośmieszasz się i to od dawna,chłopak dał Ci do zrozumienia,że nic do Ciebie nie czuje i nie chce mieć z Tobą nic wspólnego,dlaczego ciągle go atakujesz ,skoro sama dobrze wiesz,że nic z tej znajomości nie będzie. Daje Ci wyrażne sygnały,a Ty jak grochem o ścianę. Miej swój honor,podobno studiujesz,więc chyba jesteś inteligentną osobą,żeby zrozumieć takie proste sprawy.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Inicjowanie kontaktu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024