Czy Nuvaring to dobra metoda antykoncepcji? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Czy Nuvaring to dobra metoda antykoncepcji?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez eh23 (2018-02-20 21:55:16)

Temat: Czy Nuvaring to dobra metoda antykoncepcji?

Hej dziewczyny .
Chciałabym się doradzić na temat antykoncepcji.  Obecnie mam implant antykoncepcyjny, ale ze względu na częste infekcje i miesiączki po 2 miesiące musze go usunać. Zastanawiam się nad Nuvaringiem mianowicie czy :

1.Podowoduje infekcje ?
2.Czuć go podczas seksu lub na codzień ?
3.Kulki gejszy i kubeczek menstruacyjny można używać ? Wiem ,że miesiaczka powinna wystąpić w tej 7 dniowej przerwie ,ale wątpię że u mnie tak będzie .
4.Jeśli mam nieregularną miesiączkę ,jak wtedy to aplikować ?
5.Libido jest niskie?

Jak to jest u Was? ☺

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy Nuvaring to dobra metoda antykoncepcji?

Ad.1: W moim przypadku infekcje nie występowały, a jeśli już to bardzo rzadko.
     2: Absolutnie nie czuć go na co dzień, czy podczas seksu.
     3: Nie znam odpowiedzi na to pytanie.
     4: O ile dobrze pamiętam, istotne by aplikacji dokonywać regularnie, po upływie 7dni od wyjęcia poprzedniego ringa, nawet podczas trwania krwawienia. Od zawsze miałam dość nieregularną miesiączkę, jednak podczas stosowania antykoncepcji, wybijała ona jak w zegarku.
     5: Niestety, zaobserwowałam pewien spadek libido.

Zdecydowanie jest to wygodne rozwiązanie. Zakładasz raz i nie musisz pamiętać o częstym przyjmowaniu, jak w przypadku tabletek. Wygodne, niewyczuwalne. Stosunkowo mała ilość hormonów, co ma pozytywny wpływ na zdrowie w ogóle.

3

ja tylko jedno:
nie powinno się używać kulek gejszy - ostatnie badania mówią, że one bardziej szkodzą niż pomagają.

4

Lady Loka napisał/a:

ja tylko jedno:
nie powinno się używać kulek gejszy - ostatnie badania mówią, że one bardziej szkodzą niż pomagają.

Też to właśnie słyszałam

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Czy Nuvaring to dobra metoda antykoncepcji?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024