Dziewczyny są coraz ładniejsze ! Z pokolenia na pokolenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Dziewczyny są coraz ładniejsze ! Z pokolenia na pokolenie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Dziewczyny są coraz ładniejsze ! Z pokolenia na pokolenie

Witam

Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć iż ten temat może być uznany za nieco prowokacyjny, jednakże mam nadzieję że zostanę tutaj zrozumiany właściwie.

To są tylko moje przypuszczenia jednakże dziewczyny są coraz ładniejsze.
Lepiej ubrane, seksowniej ubrane, pełny makijaż, znają języki obce, chodzą w mini i szortach.
Większość np. 18 latek jest ładniejsza niż większość 18 latek w 2000 roku (przykładowo). Współczuje wychowanym w latach 80 czy początku 90. Szaro, mało seksownych widoków, panny niepomalowane w swetrach, seks ciężko dostępny niczym benzyna i mięso w okresie PRL.
Rozwój technologii (internet, smartfony, aparaty w telefonach, "selfie"), dostęp do różnych sklepów, otwarcie granic spowodowało, że panny są coraz ładniejsze i zadbane.
Czy tak jest w rzeczywistości że ludzie pięknieją z pokolenia na pokolenie czy to kwestia tylko większej dostępności do kosmetyków, zabiegów, etc.?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyny są coraz ładniejsze ! Z pokolenia na pokolenie

big_smile big_smile big_smile
Fajny temat, takiego to tu jeszcze nie było big_smile

3

Tak Ci się wydaje tylko. Są inne standardy, inne kanony piękna. Oni tego nie traktowali jako bycie szarymi myszkami. Te kobiety też potrafiły się pokazać. Różnica jest taka, że po prostu ubierało się i malowało się inaczej. Kosmetyki były normalnie.

W mojej opinii mówienie o nich jak o szarych myszkach jest krzywdzące.
Wręcz bym powiedziała, że one wtedy dużo lepiej potrafiły podkreślać swoje atuty niż obecne tapety na twarzy

4

Lady Loka trafiła w punkt. Pozostaje mi się pod tym podpisać.

5

Zgadzam się z Lady smile mi się osobiście kobiety chyba bardziej podobały w tamtych czasach, naturalne włosy, nienachalny makijaż. teraz wszystkie nastolatki wyglądają tak samo, jak klony, bordowa szminka, tleniony blond lub ombre, namalowane brwi.

6

no to ja mam inne zdanie bo jak patrzę na zdjęcia dziewczyn i kobiet z PRL to jakoś słabo mi się robi; zero kobiecości i wdzięku

7 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-02-01 17:05:43)

Pytanie co uważasz za kobiece.
Według mnie w dzisiejszych czasach raczej nie stawia się na swoje własne atuty które mogę podkreślić, a raczej dużo kobiet idzie w stronę jednego typu urody co jest możliwe do zrealizowania bo mamy łatwy dostęp do medycyny estetycznej, podobne ciuchy że względu na sieciowki, więcej opcji co do makijażu (np mogę przybliżyć swoje rysy do pożądanych za pomocą konturowania).
Kiedyś raczej tak nie bylo I każdy musiał bardziej popracować nad tym, co ma a nie zmieniać to co ma na takie jakie by chciał mieć.
No i teraz pytanie co się komu bardziej podoba, ile osób tyle opinii zapewne

8 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2018-02-01 18:30:30)

A w jaki sposob to porownujesz, tzn. skad wiesz dokladnie jak wygladala przecietna dziewczyna z ulicy 30-40 lat temu? Wyszukujesz zdjecia na jakichs specjalnych stronach, w albumach?

Jak bylam dzieckiem to uwielbialam przegladac stare numery 'Przekroju' i mialam przeciwne wrazenia do Twoich - zastanawialam sie czemu ci wszyscy ludzie tak ladnie wygladaja, i chyba nawet zadalam komus pytanie czy to mozliwe zeby w ciagu kilkudziesieciu lat nastapila autentyczna zmiana, ale potem kapnelam sie ze to kwestia czarno-bialych zdjec (biala cera po prostu lepiej dla mnie wygladala, jak u lalki), i tego ze wtedy bardzo modne byly doklejane rzesy. Z kolei na obrazach dawnych mistrzow prawie kazdy wydawal mi sie brzydki - tutaj z kolei chodzilo o ten roz na policzkach, loki, przesadnie cielece spojrzenia i 'kwiecistosc' ktorej nie moglam jako dziecko zaakceptowac. Nie rozumialam wtedy ze to kwestia pewnego sposobu przedstawiania, i stylizacji + piekno pojmowalam bardziej sztywno niz plynnie (czyli w zasadzie nie rozumialam jeszcze jego istoty) - uwazalam ze da sie z nim powiazac bardzo okreslone rzeczy (np. te trupio blada skore aktorek z okladek 'Przekroju', czy wlosy sciete w okreslony sposob).

W ogole im starszy jestem tym mlode  kobiety sa coraz ladniejsze big_smile

10

Moze zmienili sie faceci spogladajacy na kobiety? Sam jestem amatorem kobiet bez makijazu, ewentualnie z subtelnym, moze to zasluga sportowego zaciecia?

Mysle, ze teraz mlode kobiety chca byc bardziej wyraziste w nachalny sposob, kiedys makijaz- moda podkreslaly to co warto poznac. Teraz makijaz czy spospb ubierania manifestuje to kim jestem...lub jak chce zeby mnie odbierano (czesciej)

11

Dla mnie (a jestem facetem) podejście autora do tematu jest puste aż do bólu. Ładna dziewczyna to taka, która po prostu jest ładna. Czy jeśli brzydka dziewczyna założy sukienkę, szorty albo zna angielski (sic!) to staje się ładna? Czy urodę dziewczyny określa się przez pryzmat jej stroju? Serio?
Do tego te zachwyty technologią, selfie itp. Faktycznie jest się czym zachwycać. 9 na 10 mijanych na ulicy dziewczyn to absolutnie przeciętne osoby. A wystarczy wejść na byle portal randkowy czy fejsa i okazuje się, że tam nie ma brzydkich kobiet. Każda ma śliczną buzię, umie odpowiednio się wygiąć i pokazać co trzeba. Ale czy to jest prawdziwy świat? No niezbyt.
A na koniec dodam, że na przestrzeni lat tak samo zmienili się faceci. W latach 80. modne były wąsy, które dziś są szczytem obciachu i pojawiają się raczej rzadko (już częściej brody, ale nie same wąsy). Lata 90. to ortalionowe dresy, obciachowe krawaty z różnego rodzaju "oryginalnymi" wzrokami czy obrazkami, a wśród młodszych z jednej strony kreowanie się na trepa (glany, wojskowe plecaki tzw. kostki, kurtki wojskowe) z drugiej nastolatkowie, którzy dziś zostaliby uznani za "pedalskich" (dziwne fryzury, kolczyki, saszetki na ramię). itp. Świat się zmienia i dotyczy to obojga płci.

12 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2018-02-01 19:11:26)

Ahahaha juz wiem o co chodzi z tym tematem, sprytne wink

13

Temat zostaje zamknięty ze względu na trolling. Pozdrawiam, Cslady

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Dziewczyny są coraz ładniejsze ! Z pokolenia na pokolenie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024