Hej,
Szukam farby, która nada włosom kolor zimnego ciemnego brązu, najlepiej żeby była trwała. Myślałam nad klasyczną farbą SYOSS 3-1 lub 4-1. To będzie moje pierwsze farbowanie a ja nie mam jeszcze wyrobionych opinii na temat farb do włosów Jakie farby polecacie? Czy znacie farbe, która naprawdę da kolor ciemnego brązu? Na co uważać w trakcie wybierania farby?
Z góry dziekuje
Obecnie mam włosy w kolorze średni brąz, pomalowane po tym jak rozjaśniłam swoje naturalne.
Doradzam farbowanie u fryzjera. Większe koszty, ale lepsze efekty. Latami eksperymentowałam z farbami drogeryjnymi, potem profesjonalnymi, ale jednak co dobry fryzjer potrafi zrobic na głowie ... :-)
Od siebie doradzę tylko, żebyś uważała z poziomem koloru. 3-4 to już dość ciemno, nie wiem jaką masz karnację, oczy, brwi itp.
Doradzam farbowanie u fryzjera. Większe koszty, ale lepsze efekty. Latami eksperymentowałam z farbami drogeryjnymi, potem profesjonalnymi, ale jednak co dobry fryzjer potrafi zrobic na głowie ... :-)
Od siebie doradzę tylko, żebyś uważała z poziomem koloru. 3-4 to już dość ciemno, nie wiem jaką masz karnację, oczy, brwi itp.
popieram, farby z drogerii niszczą włosy poza tym.
Hej, może jest już trochę późno, ale polecę Ci farbę, którą sama stosuję. Spróbuj z cameleo omega 4.03, nie jest to ich najciemniejszy brąz, ale na początek powinno wystarczyć. Farba jest o tyle fajna, że ma w zestawie też serum z olejkami, które zabezpiecza włosy przed zniszczeniem związanym z farbowaniem i rzeczywiście przy farbowaniu się nią widzę kolosalną różnicę w porównaniu z innymi farbami drogeryjnymi. Warto spróbować
Myślałaś może o farbie naturalnej? Albo o hennie? Kolor łapią tak samo jak te chemiczne, a włosy się sporo mniej niszczą, nie są tak wysuszone. W przypadku farb naturalnych to wybór jest naprawdę spory teraz. No i marek jest dużo do wyboru, a nie tak jak kiedyś - jedna podrabiana.
Kupiłam kiedyś farbę w drogerii i to wcale nie najtańszą, na pudełku był piękny brąz, a wyszedł czarny jak smoła. Potem musiałam wydać kilka setek na dekoloryzację, bo wyglądałam okropnie w tych włosach i teraz już tylko farbuję u fryzjera oryginalnym revlonem z hologramem. Mam zimny odcień, nie wypłukuje się po kilku myciach.