Z jakiego powodu na 1 kobietę przypada 15 mężczyzn? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Z jakiego powodu na 1 kobietę przypada 15 mężczyzn?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Z jakiego powodu na 1 kobietę przypada 15 mężczyzn?

Przeglądając internet natknąłem się na ogłoszenia matrymonialne. Przyglądając się im z nieco bliższej odległości, stwierdziłem że na facebookowym biurze anonsów na 1 kobietę przypada aż 15 mężczyzn. I tu rodzi się pytanie, dlaczego tak się dzieje?

Pod licznymi postami chłopaków można znaleźć skromną ilość "lajków". Z kolei, kiedy to dziewczyna jest autorką podobnego ogłoszenia, pod jej wątkiem znajduje się kilkadziesiąt polubień.

Zastanawia mnie skąd ta wielka dysproporcja?

Podobne zjawisko można zauważyć na różnych portalach randkowych, jak chociażby badoo, czy sympatia.

Jakoś trudno mi uwierzyć by dziewczyn było znacznie mniej od chłopaków.

A jednak w żaden sposób nie umiem tego zjawiska wyjaśnić.

Może wspólnymi siłami uda nam się znaleźć odpowiedź, na tę zagadkową sytuację?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Z jakiego powodu na 1 kobietę przypada 15 mężczyzn?

To pewnie przez makijaż i siłownie. Proste.

3

Dla wielu dziewcząt i kobiet już samo ogłaszanie się na wszelkiego rodzaju portalach jest uwłaczające i poniżej godności
w przeciwieństwie do chłopców i mężczyzn, którzy nie miewają z tym większego problemu, bo im to wisi generalnie.
Ostatnio widziałem nawet na jakimś samochodzie ramkę tablicy rejestracyjnej z napisem SZUKAM ŻONY WIADOMOŚĆ U KIEROWCY

4

Wystarczy chyba jeden temat do narzekania na kobiety, które się malują i przez to żodyn ale to żodyn normalny facet nie znajdzie kobiety.
Proponuję zgłaszać administracji wątek. Po co zaniżać poziom forum hmm

5

W rzeczywistości kobiet jest mniej niż mężczyzn (podobno. Nie chce mi się szukać źródeł). Widocznie większa ilość facetów woli mędzić i smęcić zamiast zabrać się za swoje życie.

6

Ale trzeba mieć nudne życie, żeby rozkminiać takie rzeczy... big_smile

7

Lady Loka napisał/a:

W rzeczywistości kobiet jest mniej niż mężczyzn (podobno. Nie chce mi się szukać źródeł). Widocznie większa ilość facetów woli mędzić i smęcić zamiast zabrać się za swoje życie.

To ja Ci podam dane: rodzi się statystycznie 106 chłopców na 100 dziewczynek. Proporcje liczebności płci wyrównują się w okolicach wchodzenia w dorosłość, ponieważ jest wyższa śmiertelność mężczyzn niż kobiet. Proporcje płci rozkładają się po równo do wieku ok. 45 lat i potem wzrasta śmiertelność mężczyzn (wypadki, choroby, zawały, niezdrowy i/lub ryzykowny tryb życia) aż około 85 roku życia 75% populacji stanowią kobiety. Podałam dane orientacyjne, jak pamietam ze studiów. Jeśli chcesz bardzo dokładnie wiedzieć , to na stronie GUS są publikacje o demografii i stamtąd możesz wyciągnąć dane bardzo dokładne i aktualne :-)

Jest nadzieja dla widelca. Wystarczy, że dożyje 85 lat i będzie miał kobiet pod dostatkiem. Tylko że chyba w jego skali będą one na poziomie ujemnym, Hahaha big_smile

8

Jedna bzdurna teoria "tłumacząca" brak powodzenia upadła, to może jakiś inny powód się znajdzie.
To nic, że argumenty są kompletnie z dupy wzięte, ważne że można sobie podregulować samopoczucie i całą winę zrzucić na innych.
Ciekawe czego tym razem ma dowieść kolejny pseudonaukowy wywód, bo chyba już nie będzie o makijażu i siłowni, nudne to.

9

ja to zglaszam jako spam. no ile moze byc tych tematów?

10

Nie mówili o tym na biologi w szkole? roll
Reprodukcja zwierząt, ptaków, ssaków, człowieka itd...
Samice raczej za samcami nie latają.

Analogicznie u ludzi.... zamień tylko rykowisko jeleni na badoo. big_smile
Kobiecie biologicznie się nie opłaca latać za jakimś kiepskim typem, bo zachodzi w CIĄŻĘ -> inwestuje znacznie więcej w reprodukcję niż mężczyzna.

Oczywiście jak można samemu wybierać. Co jest chyba dzisiaj ewenementem w historii, bo przecież przez większość czasu małżeństwa były aranżowane, w młodym wieku i na podstawie kryteriów majątkowych.

Lady Loka napisał/a:

Statystycznie to coś koło 100 : 104 urodzeń.

11

Makigigi napisał/a:

Jest nadzieja dla widelca. Wystarczy, że dożyje 85 lat i będzie miał kobiet pod dostatkiem. Tylko że chyba w jego skali będą one na poziomie ujemnym, Hahaha big_smile

Oj tam, oj tam. Makijaż i siłownia czynią cuda.

12

Mężczyźni lepiej obsługują internety.

13

Dobra, zrąbałam statystyki big_smile
dzięki za poprawki! smile

14

_v_ napisał/a:

Ja też.

15

Cyngli napisał/a:
_v_ napisał/a:

Ja też.

Ja też zgłosiłam.

16

kwejka22 napisał/a:

To pewnie przez makijaż i siłownie. Proste.

big_smile:D:D:D

17

Biorąc pod uwagę, że wątek tematycznie powiązany jest z poprzednim i siłą rzeczy służy temu samemu celowi, zostaje zamknięty.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Z jakiego powodu na 1 kobietę przypada 15 mężczyzn?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024