Dylemat - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Dylemat

Przez ostatnie trzy miesiące poprzedniego roku, spotykałam się z facetem. Całość była lekko skomplikowana, mieszkaliśmy kawałek od siebie. Dodatkowo było w trakcie rozwodu, miał dziecko oraz jakby tego było mało był dobrym kolegą mojego brata. Głównie przez ostatni punkt, postanowiliśmy tego za szybko nie ujawniać, oboje przy bracie udawaliśmy że jesteśmy samotni. A przynajmniej mi się tak wydawało.
W nowym roku dowiedziałam się że nadal widuje się z 'koleżanką', która była przede mną. On twierdził że nic między nimi nie było jak się ze mną spotykał. Jedynie co jakiś czas rozmawiali albo młode z nią zostawiał... a nie mówił bym nie poczuła się źle. Za to ona twierdziła że wcale nie zerwali i byli parą. Doskonale wiedział że wiem to od niej, jednak nadal swoje twierdził. Już sam fakt że ukrywał ją, przede mną zabolał. Mam wrażenie że jestem naiwna, chcąc mu wierzyć. Już się nie spotykamy, jednak nadal chcę wierzyć.... jednak coraz gorzej mi to wychodzi.

Mój dylemat polega na tym czy powiedzieć o tym bratu. Ani jej wersja, ani jego nie są w pełni wiarygodne. Nie wiem co naprawdę jest prawdą. Jednak myśl że mnie oszukał i nadal jakby nigdy nic spotyka się z bratem mnie męczy.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Dylemat

Ja bym wierzyła jej, a nie jemu.
Kto postanowił, że nie będziecie się ujawniać? I nie pisz, że wspólnie - od kogoś to musiało wyjść. Jeśli od Ciebie, to zastanów się, czy on nie sprawiał wrażenia, że odetchnął z ulgą. Jeśli od niego... no cóż.
Sama sobie nie mydl oczu. A jeśli to skończone, to po co masz bratu mówić? Może tylko po to, żeby się dowiedzieć, czy on coś jemu mówił a propos tamtej panny. Zniszczysz tym samym ich znajomość, ale szczerze na Twoim miejscu niewiele by mnie to obchodziło...

3

W trakcie JEGO rozwodu? Jeśli tak, to nie dziw się, że pan może lecieć na dwa fronty. Ten typ najwyraźniej tak ma.
Jak wyżej- uwierzyła bym dziewczynie i zastanowiła nad wspólnym postanowieniem nie-mówienia-bratu.

4

Dobrze wiecie jak to jest. Znacie prawdę ale próbujecie sobie ją złagodzić. Też jej bardziej wierze ale nadal nie wszystko do siebie pasuje. Nawet próbowałam ją uświadomić że to wszystko wyszło od niego i nie było takie niewinne. Sugerowałam nawet że może to zrobić znowu w przyszłości i czy nie zrobił w przeszłości. Przekazałam wszystko co mówił o niej, taka moja mała zemsta. Czy mi uwierzyła to nie wiem ale wiem, że wcześniej chciała mu wybaczyć.
Co do rozwodu to jest walka o orzeczenie z jej winy, co śmieszniejsze powodem było że to ona miała faceta na boku. Bawią się tak już od ponad roku, głównie przez opiekę nad dzieckiem.

Już w miarę ochłonęłam po wszystkim, coraz mniej o tym myślę i wracam na stare tory. Jednak moja mściwa natura ciągle daje o sobie znać. Jak nie zabawił się mną, to zabawił się tą drugą. Moim zdaniem nie powinno to mu wyjść na sucho. A takie mam teraz odczucie.

5

Ty dopiero rozpoczynasz proces ochłonięcia. Jeszcze trochę przed Tobą. Kiedy przestaniesz myśleć o zemście, to będzie znaczyło, że ochłonęłaś.
Nie ma co się mścić, tylko trzeba pana olać.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024