najpierw kochał, potem jednak nie a teraz zrobił najgorsze świństwo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » najpierw kochał, potem jednak nie a teraz zrobił najgorsze świństwo

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

1

Temat: najpierw kochał, potem jednak nie a teraz zrobił najgorsze świństwo

No właśnie dziś byłam świadkiem czegoś co kompletnie mnie załamało. Myślałam, że więcej porażek z mężczyznami nie będzie bo już być nie może (pierwszy mnie zwyzywał od najgorszych jak się rozstawaliśmy, drugi mnie zostawił po 4 miesiącach bez słowa i odezwał się teraz- po pół roku w sumie po to żeby spytać czy kogoś mam i stwierdzić że to ja naciskałam na niego i to z mojej winy się tak zachował). Na głowie mam mnóstwo innych problemów dodatkowo i sobie już po prostu nie radzę (śmierć bliskiej osoby, i moja choroba) dlatego błagam Was o pomoc.

Od 3 lat mieszkamy w mieszkaniach na przeciwko siebie. Oboje studiujemy i mamy po tyle samo lat. W październiku zaczął się do mnie zbliżać usilnie. Ja wtedy zaczynałam się też spotykać z kimś innym. Wtedy jak mu to powiedziałam to wariował- że się boi że mnie straci, że zrobi wszystko żebyśmy byli razem. No i on (nazwijmy go Dawid) bardzo się ucieszył jak się rozsypało z innym. Stwierdził, że od tych 3 lat się podkochuje we mnie ale myślał że kogoś mam (w sumie miałam ale to było dawno i mógł tak pomysleć bo mnie kilka razy eks odwiedził). Na początku grudnia Dawid wyznał mi miłość. Powiedział, że już dawno chciał to wyznać- często powtarzał że mnie kocha bardzo i że nic tego nie zmieni. Jak na kilka dni pojechałam do domu to przybiegł bardzo ucieszony że się stęsknił. Wszystko było ok do czasu świąt. Potem rozjechaliśmy sie do domów i czułam że coś nie jest tak. Ze sie odsuwa ale usilnie powtarzał że się boi bo widzi że ja nie jestem pewna. Zapytałam czy on jest- powiedział że tak, że mi to już mówił że kocha i że jest pewny. Po przerwie świątecznej przyszedł do mnie dopiero na następny dzień- stwierdził że ta przerwa mu uświadomiła że nie tęsknił tak jakby chciał, że nie może mi znów powiedzieć że kocha.. Załamałam się. Płakaliśmy oboje- on twierdził, żebym go nie skreslała że zrobi wszystko żeby to wróciło. Że jestem idealna i każdy marzy o takiej kobiecie i że nie chce kończyć. Że nie chciał mnie skrzywdzić i że nie wie jak spojrzy w lustro. Itd. Itd. Byłam w szoku. Na drugi dzień też prosił o szansę. Nie chciałam mu dać. Potem rozmawialiśmy jeszcze i powiedział że bedzie się starać. A dziś po ponad tygodniu ciszy widzę jego.. w towarzystwie inne dziewczyny. Szedł z nią za rękę. Powiedzie jak można tak postąpić? Naprawdę sobie nie radzę z tym co widziałam Nie wiem co mam mysleć co robić.. Proszę Was o pomoc i rady bo nie mam już siły do wszystkiego co sie dzieje w moim życiu a najgorsze jest to że będę go musiała widywać i pewno z nią... Maria.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: najpierw kochał, potem jednak nie a teraz zrobił najgorsze świństwo

P.S. Nie chodzi o przespanie się i rzucenie mnie- nie spaliśmy ze sobą

3

Frajer.

4

Dzieciak Ci się trafił. Mentalny dzieciak. On musi być na emocjonalnym chaju. Jak mu "motylki" nie zapieprzają w brzuchu to myśli, że to koniec miłości. Nie ma co po nim płakać. Tą nową pannę też zostawi za jakiś czas.

5

Znając moje szczeście pewno będzie "i żyli długo i szczesliwie".. wiem- złośliwe, nigdy nikomu źle nie zyczyłam ale jestem w takim stanie... mam ochotę iśc i mu wygarnąc wsszystko

6 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-01-18 14:43:20)

ech, daj spokój sobie z nim.. I uważaj na gości którzy wyznają miłość na początku.. Nawet nie można powiedzieć, że chodziło mu tylko seks.. Poplątany gość. Szukaj kogoś innego. A niech sobie żyją długo i szczęśliwie- co to ma do Twojego szczęścia- nic. I nie wygarniaj mu nic!- będziesz żałować.. a jesteście sąsiadami- może kiedyś będziecie się śmiać z tego. Wierzę mu, że skrzywdzić Cię nie chciał..emocjonalnie się zaplątał.Może nawet sie z nim zaprzyjaźnisz kiedyś, chociaż teraz jesteś zła..

7

marina8848 napisał/a:

Znając moje szczeście pewno będzie "i żyli długo i szczesliwie".. wiem- złośliwe, nigdy nikomu źle nie zyczyłam ale jestem w takim stanie... mam ochotę iśc i mu wygarnąc wsszystko

Żyli, nie żyli, a jakie to ma znaczenie ? Co do rzeczy ma tu Twoje szczęście ? Chcesz mu wygarnąć to mu wygarnij. Może Ci ulży. Innego efektu się nie spodziewaj. Studiujecie, więc ile on ma lat ? 22 ? U faceta to jeszcze głupi wiek. Nie ma po kim płakać.

8

po 24. O moim szcześciu mowy być nie może póki co. Chciałabym i to bardzo mu wygarnąć powstrzymuje mnie jedynie to, że ujrzy że mi zależy..

9 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-01-18 14:48:14)

marina8848 napisał/a:

po 24. O moim szcześciu mowy być nie może póki co. Chciałabym i to bardzo mu wygarnąć powstrzymuje mnie jedynie to, że ujrzy że mi zależy..

Ale za co chcesz mu wygarnąć Marina? Zauroczył się, potem mu przeszło- chcesz go za to ukarać? daj spokój.. smile I nie rób głupot. Pomyśl tak: jestem interesującą dziewczyną, zauroczył się we mnie sąsiad.. wczoraj.. a poza sąsiadem czeka z 10 gości, którzy o mnie myślą. I wyjdź z tą myślą z domu, jak go po drodze spotkasz nawet z dziewczyną, to się uśmiechnij do minionych chwil i powiedz- cześć Tomek, Maciek czy jak mu tam na imię smile

10

Bo mnie bardzo boli to co zrobił.. że tak kłamał i oszukiwał. Dziękuję jedynie Bogu że nie doszło do seksu bo byłabym całkiem ugotowana (pierwszy raz z takim człowiekiem..)

11

marina8848 napisał/a:

Ale o jakim szczęściu tu piszesz ? Bo może właśnie miałaś szczęście, że ominęło Cię wpakowanie się w związek z kimś totalnie popieprzonym. Nie myśl o sobie w kategoriach ofiary. Przecież tak realnie rzecz ujmując to nic wielkiego się nie stało. Nie zakończył Ci się wieloletni związek po którym zostałaś z dzieckiem itd. Cała sprawa trwa zaledwie od października, a tak naprawdę od początku grudnia. Przecież Ty go tak naprawdę nie zdążyłaś poznać. Nawet nie możesz powiedzieć, że wiesz po kim rozpaczasz, bo nie wiesz. To jest jakaś kompletnie przerysowana sytuacja.

12

Znaliśmy się wcześniej bo od 3 lat a spotykaliśmy się od października. Tak też próbuję sobie to tłumaczyć ale mimo zrozum też jedno- to własnie dziś, dosłownie kilka godzin temu widziałam to co widziałam i nie umiem spojrzeć na to chłodno. Pewno masz wiele racji że do końca normalny nie był...

13

marina8848 napisał/a:

Bo mnie bardzo boli to co zrobił.. że tak kłamał i oszukiwał. Dziękuję jedynie Bogu że nie doszło do seksu bo byłabym całkiem ugotowana (pierwszy raz z takim człowiekiem..)

Ale co on Ci nakłamał i w czym oszukał ? To jest dzieciak. Dziecko jednego dnia zachwyca się jedną zabawką, a drugiego rzuca ją w kąt, bo zobaczyło coś innego. Ale jego zachwyt wczoraj był autentyczny. Obiecywał Ci miłość po grób ? Ślub i domek z ogródkiem ?

14

marina8848 napisał/a:

Znaliśmy się wcześniej bo od 3 lat a spotykaliśmy się od października. Tak też próbuję sobie to tłumaczyć ale mimo zrozum też jedno- to własnie dziś, dosłownie kilka godzin temu widziałam to co widziałam i nie umiem spojrzeć na to chłodno. Pewno masz wiele racji że do końca normalny nie był...

To nawet nie jest kwestia normalności. Ja bym raczej powiedział, że dojrzałości. Uświadom sobie, że facet, który zachował się w ten sposób nie jest tym kogo Ci potrzeba i trzeba złożyć baranka w ofierze wink że sprawa wyjaśniła się tak szybko.

15

Dzięki Wilczysko- wywołałeś uśmiech na mojej twarzy. A ja zmieniam na stawienie. Pewno nic to nie da ale nie będę nic wyjaśniać, krzyczeć i się wściekać. Ubiorę się jak miss i będe zachowywać się jak księżniczka. Wiem- jemu to lata ale moze chociaż ja się lepiej poczuję

16

marina8848 napisał/a:

Dzięki Wilczysko- wywołałeś uśmiech na mojej twarzy. A ja zmieniam na stawienie. Pewno nic to nie da ale nie będę nic wyjaśniać, krzyczeć i się wściekać. Ubiorę się jak miss i będe zachowywać się jak księżniczka. Wiem- jemu to lata ale moze chociaż ja się lepiej poczuję

No i bardzo dobrze smile Zrób się na bóstwo. Spotkaj się z kimś z kim zawsze spędzasz miło czas.

17

Tego drugiego niestety nie mogę zrobić.. dziś jestem zła i rozgoryczona. Boję się że za kilka dni przyjdzie smutek. Tego się boję. I tego że będę musiała go widywać

18

marina8848 napisał/a:

Tego drugiego niestety nie mogę zrobić.. dziś jestem zła i rozgoryczona. Boję się że za kilka dni przyjdzie smutek. Tego się boję. I tego że będę musiała go widywać

Nie możesz zrobić dlatego, że jesteś zła i rozgoryczona, czy dlatego, że nie masz z kim się tak spotkać ? W takich sytuacjach trzeba czasem zrobić coś trochę wbrew sobie. Jeśli będziesz siedzieć w domu i rozmyślać nad całą sytuacją, to faktycznie smutek się pojawi. Dobrze jest właśnie rozproszyć swoją uwagę.

19

Nie mogę bo nie mam z kim niestety. Ale może chociaż zadzownię do mamy.

20 Ostatnio edytowany przez josz (2018-01-18 15:22:45)

Wyznał Ci miłość, a Ty uwierzyłaś. Następnym razem nie angażuj się tak szybko i poczekaj, bo liczą sie czyny, a nie słowa. Być może liczył na seks po swoim wyznaniu, a gdy się przeliczył, zaczał szukać gdzie indziej. Masz teraz trudny okres w życiu i stąd Twój obniżony nastrój, ale naprawdę, nie przejmuj się tym typkiem.
Ela210 dobrze Ci radzi, nie wygarniaj mu niczego, spójrz pozytywnie w swoją przyszłość, przynajmniej szybko przekonałaś się z jakim palantem miałaś do czynienia.
Podejrzewam, że może jeszcze mu sie odwidzieć i znowu zacznie nawijać Ci makaron na uszy wtedy możesz powiedzić mu co o nim myslisz, ale krótko i bez emocji.
Tymczasem olej gościa ciepłą strugą i zamij się sobą.

21

marina8848 napisał/a:

Nie mogę bo nie mam z kim niestety. Ale może chociaż zadzownię do mamy.

Żadnych znajomych, koleżanek, przyjaciół ?

22

Dzięki josz za takie słowa. Wiesz ale ja uwierzyłam bo widziałam co wyprawiał i naprawdę myślałam że mnie kocha. Przykro mi było cholernie jak ich widziałam- ja nigdy nie miałam okazji iść za rękę prze ulicę z nikim... tak wiem chore w tym wieku ale taka prawda. Zawsze spotykaliśmy się u mnie. I tak mogę wiele rzeczy wymienić. Przez to jeszcze mi gorzej. Jak sobie pomyślę że to wszystko o czym marzyłam (a marzyłam jedynie o normalnym związku). Przyjaciel wybuchnął smiechem jak usłszał że mnie zostawił i powiedział że jak on zostawił taką kobietę to jest największym debilem świata i przyjaciółka zrobiła to samo. Ciekawe czemu mnie nie do siechu

23

Niestety ale nie mam dziś szans z nikim wyjść i jutro pewno tez. Większość znajomych jest w innym mieście

24 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-01-18 16:16:37)

marina8848 napisał/a:

smile smile daj spokój- może wcale nie oszukiwał, tylko zgłupiał na Twoim punkcie że od razu wyznał Ci miłość? A ty go chcesz za to ukrzyżować??, Naprawdę, gwarantuję Ci, że po czasie spojrzysz na to inaczej..
Wiem, że teraz targają Toba emocje, ale uwierz, nieadekwatne to jest do tego co się wydarzyło. smile))
Nie musisz wychodzić. zrób to co lubisz.. Cokolwiek.. idż na manicure, do kina na komedię, cokolwiek..
Tak, zadzwoń do mamy, ma ze 20 lat więcej pewnie niż Ty, moze powie Ci to co ja..

25

Szczerze to dziwny ten koleś. Jaki normalny facet wyznaje dziewczynie od razu miłość? On jest zachwiany emocjonalnie.
Moim zdaniem powinnaś jak go spotkasz powiedzieć mu że  ma trzymać się od Ciebie z daleka. Musisz mu to powiedzieć bo jak ta dziewczyna co zostawi to Przylesie do ciebie bo on jest dziwny i będzie ci robił pranie mózgu.W te swoje emocje będzie wciągnął Ciebie a Ty nie musisz tego słuchać nie jesteś jego dziewczyna i nigdy nie byłać. On ma problem z głową. Stanowczo wyznacz granice.
I nie ma co płakać do niczego nie doszło. Głową do góry.;-)

26

Ja tez uwazam ze cos nie jest halo ale to nie powod by innych krzywdzic. A moze to zemsta? Zemsta ze sie spotklam z kims innym jak on probowal cos zrobic juz.. nie ogarnian po prostu co sie dzieje. Zapieral sie ze kocha. Pytalam czy jest pewien tego wszystkiego powiedzial ze jest. Wiele razy slyszalam ze kocha i ze nic tego nie zmieni. Ja tez sie zakochalam.. wlasnie w tym problem. Choc z drugiej strony widzialam jego wady i tez sie zastanawialam czy to ciagnac dalej ale cos mnie trzymalo jednak

27

Ten chłopak musi być naprawdę wyjątkowy, skoro dla niego ryzykujesz zbanowaniem swojego konta i zakładasz już trzeci wątek który jest jemu poświęcony ...

28

Zaledwie kilka dni temu założyłaś już wątek dotyczący tej samej relacji, zresztą nie pierwszy, choć nasz regulamin wyraźnie zakłada, że problemy jednego związku opisujemy w jednym wątku. Z uwagi na fakt, że tutaj pojawiło się już sporo postów, tematu wyjątkowo nie zamknę, ale uprzedzam, że kolejnym razem dodatkowo otrzymasz ostrzeżenie. Proszę o zapoznanie się z naszymi zasadami, a w przyszłości o stosowanie do ich zapisów.
Z pozdrowieniami, Olinka

29

Owszem- założyłam wątek ale jeden nie kilka jak zostało zasugerowane. Precyzując to nie był ten sam wątek... Tam nie wspominałam o "nowej" partnerce bo o tym dowiedziałam się wczoraj. Ale jasne, dzięki. Wezmę sobie radę do serca. Poczytam regulamin. Przyda się

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » najpierw kochał, potem jednak nie a teraz zrobił najgorsze świństwo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024